Sayfa 2/1005 İlkİlk 123412521025021002 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 9 - 16 arası.

Konu: Viop LXI

Yeni başlık hayrlı olsun.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

2.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Viop sayfasına yorumu ancak viopcular yapar. Ben ise her sene (ceyreklikler dahil) hisse bazlı ayrışmaların olacağıni düşünürüm. Bist30-50-100 ve diğerleri, kendi iç durumlarına göre, piyasada sınırlı para olması vesilesiyle aynı surahiden farklı bardaklara geçiş oluyor.
    Endeks yükselir düşer diye yorumum yanlış olur ama ayrışma genel anlamda oluyor ve olmusturda.. Paranın döndüğü piyasada kimseyi kusturmezler, sonuçta para burada dönüyor. Faizlerin yükselmeye başladığı 48 aylık süreç ama düşmeye başlaması süreci ise o kadar uzamayacaktir. Sonrasında nereye gelecekler borsa temettü vs yine aynı yere.. ama tabi çok yukselmisler ile çok surunmusler arasındaki denge önemli onlarda kendi sektorlerince zamana göre yayılır göreceli.. ytd
    Aydın Lena Volkswagen de arkadaşım çalışıyor,bu gün aradı..işler nasıl diye sordum...abi satış bölümü yoğunluktan kafasını kaldıramıyor dedi.

AUDİ A4 elektrikli yeni modeli gelmiş,kampanyalı fiyatı 1.650.000 tl. dedi.(aklımda kalan fiyat)
    5 milyon tl.sini mevduata yatıran yaklaşık 4 aylık faizi ile bu arabayı eşine-kızına alabilir...ana para ile de A6 Baba arabayı kendine alır. .
    Herkeste olmasa da Piyasada para var.(bence)

YTD

Piyasada para var, çokta çok az da az var. Faizlere gidenler parası zaten çok olanlardir yada cesitlendirmislerdir ( ev getirisi, arsa, altın, döviz)
    Diğer kısım getirininde az olmasi sebepli kumar oynuyordur borsada ve çok parası olanlar (üstat olanlar, geçmişten alışmışlar, yıllarını verenler, yaş olarak biraz daha eskiler) yine borsadadir. Ama faizden nemalanip gücünü oradan alanlar bir süre sonra ev, arsa vs dönüş yapsa bile arz talep dengesine göre karar vermeleri gerecek.
    Borsa da sıcak dönüyor para faizler sonrası oncekli olacaktir ama bunu bilen ana tahtaci hazırlıklı olur ilk etapta.
    Piyasaya yukarıdan paranın nereye kaydigini gorebildikleri için ona göre öncesinde pozisyon alırlar. Pozisyonun ağırlığı nereye fazla olursa baskı da orası olur ama dediğim gibi o baskıyı öncesinde garda çevirmeleri gerekebilir.. bu yüzden hissele içinde sektörler arası ayrışma olur kanimca.
    Örnek bankalar faizlerin düşmesini öncesinde fiyatliyor diye düşünüyorum. Tabi bunu geçen sene yazmıştım. Normalde faizlerin dususunu fiyatlamasi lazım ama geleceği şimdiden satın almış ya da alıyorlar bilemiyorum.
    Yatırım tavsiyesi olmasın tabi. Ytd

Bankalar sadece örnek aman yanlış anlaşılmasın.
    Anlaşılabilir olsun diye yazdım. Her sene sirtlayanlar oluyor sektorsel.. sadece örnek. Ytd

5. Adamın 100 mlyn tl.canlısı olsa..parayı mevduatta değerlendirse...her ay 4-5 milyon faiz geliri olur...bu parayla her ay hisse toplayabilir...en son ana parası ile altın vuruşu yapar.(ben olsam böyle yapardım)
    Suyun başında olmak tabii ki avantajlı.

YTD

Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Adamın 100 mlyn tl.canlısı olsa..parayı mevduatta değerlendirse...her ay 4-5 milyon faiz geliri olur...bu parayla her ay hisse toplayabilir...en son ana parası ile altın vuruşu yapar.(ben olsam böyle yapardım)
    Suyun başında olmak tabii ki avantajlı.

YTD
    Niye buradasınız o zaman? Ytd

7. büyük rallli öncesi büyük para pırasa tarafına uğramadan kuru soğan tarafını önce ziyaret edecektir (tahminim)

Veya bu dediğinizi şirketler yapmıyor mudur? Faiz açısından. Örnek Dövizle borçlanıp, TL ile mevduattan nemalanmiyorlar mı? Sonuçta faizlerin yükselişinin amacı dövize fren yaptırmak degilmiydi.
    Dovizin Yükselmeme riskini alıp döviz ile borçlanıp, mevduata yatirabilir şeklinde dusunebilecek finans yönetimi vardır mutlaka şirketlerin bence.. ytd

Sayfa 2/1005 İlkİlk 123412521025021002 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •