Sn Yüzenşehir
İlk yazında da ,son yazındada ,aradada hep aynı hatayı yapıyorsun, benim pazarlama yaptığımı söylüyorsun.
Bir hisseyi analiz etmek ve iyi taraflarını söylemek ya da doğru yanlış bilgilerimizi burda paylaşmanın hisse pazarlamakla ne ilgisi var. O zaman hissenet de herkes hisse pazarlıyor demektir.
Yukarda verdiğin yazım , bir yatırımcı kardeşimize cevaben bilgi amaçlı bir yazıdır.Borsa ile ilgili bir realitenin anlatımıdır.
Bu konuyu önemine binaen ,tekraren ve son olarak yazacağım .Piyasada fk ı yüksek bir sürü senet vardır.Bunların büyük bölümü spekülatif olarak yükselen senetlerdir. Bir kısmıda fk ı yüksek olduğu halde , bir kısım kurumsal veya bireysel yat. tarafından gelecekte performansının yüksek olacağı tahmin edilerek tercih edilen hisselerdir.
Ben pentanın da bu kategorideki bir senet olduğuna inandım ve bunuda belirttim. Bu ayrımı yapamayan ya da risk almayan yatırımcıların bu tip hisselere girmemesi gerekir.Tabiiki yüksek fk lı senetler her zaman için risklidir.Bunuda zaten aşağıda fiyat 148 tl iken uyarı amaçlı yazımda belirtmişim.
Yatırımcıların daima düşük fk lı hisseleri seçmeleri her zaman için uygun olacaktır.
ilk yazımdada alın tavsiyesi yok ,son yazımdada ,aksine uyarmışım 148 de ve kağıt gitmiş 250 ye ve ordanda doğal olarak hisse gerilemiş.
Elimdeki hisselerden ve alım satımlarımdan sadece bu hisse değil hiç bir hissede bahsetmedim insanları etkilememek adına.
Burada kendimle ilgili bir bilgi paylaşmayacağım.Beni hiç görmedin,tanımadın,borsada amacım nedir ,ne için borsadayım, niye buralarda yazıyorum, bundan menfaatim nedir, çünkü her yazdığım yazıya en az 1 saat ayırmam gerekiyor incelemeler için,niye uğraşıyorum ve niye senin yaptığın gibi suçlanıyorum ,nerden gelip nereye gidiyorum ,bunların hiç birini ve gerçekleri bilmeden , parayla veya parasız pazarlama yapıyorsun demen büyük iftira olur ve iftirada inancımıza göre büyük günahtır.Bundan acilen vazgeçmen senin adına iyi olacaktır .Ben bunu yapmışsam bende hiç bir delil olmadan öfkeyle haksız davranmışım ve tövbe etmişimdir.
Yine ha keza bu forumlarda para kazanacam diye ,kasıtlı olarak insanları yanıltıcı beyanlarda bulunmak ve onların zarar görmelerine sebep olmak belkide telafisi olmayacak çok daha büyük bir günahtır. Bu işleri yapanlar varsa onlarında acilen bu işlerden vazgeçmelerini öneririm.
Bu işler beni çok aşar .Benim kitabımda ve inancımda bu tip işlerin yeri hiçbir zaman yoktur ve olamaz.
Bu konuyu da burda kapatacağım ve bununla ilgili artık bir daha konuşmak istemiyorum.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri