Artan

32,56 10 17:44
42,24 10 13:55
78,65 10 13:55
17,28 9.99 17:46
110,20 9.98 17:39
Artan Hisseler

Azalan

335,25 -10 17:45
10,69 -9.94 17:46
146,70 -9.94 17:45
326,25 -9 17:46
105,70 -8.33 17:45
Azalan Hisseler

İşlem

8.964.785.201,37 17:46
7.697.799.640,00 17:46
7.318.503.188,25 17:46
6.081.380.795,64 17:46
6.010.251.578,10 17:46
Tüm Hisseler
Sayfa 20/30 İlkİlk ... 101819202122 ... SonSon
Arama sonucu : 250 madde; 153 - 160 arası.

Konu: PENTA - Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Sn Yüzenşehir

İlk yazında da ,son yazındada ,aradada hep aynı hatayı yapıyorsun, benim pazarlama yaptığımı söylüyorsun.

Bir hisseyi analiz etmek ve iyi taraflarını söylemek ya da doğru yanlış bilgilerimizi burda paylaşmanın hisse pazarlamakla ne ilgisi var. O zaman hissenet de herkes hisse pazarlıyor demektir.

Yukarda verdiğin yazım , bir yatırımcı kardeşimize cevaben bilgi amaçlı bir yazıdır.Borsa ile ilgili bir realitenin anlatımıdır.
    Bu konuyu önemine binaen ,tekraren ve son olarak yazacağım .Piyasada fk ı yüksek bir sürü senet vardır.Bunların büyük bölümü spekülatif olarak yükselen senetlerdir. Bir kısmıda fk ı yüksek olduğu halde , bir kısım kurumsal veya bireysel yat. tarafından gelecekte performansının yüksek olacağı tahmin edilerek tercih edilen hisselerdir.

Ben pentanın da bu kategorideki bir senet olduğuna inandım ve bunuda belirttim. Bu ayrımı yapamayan ya da risk almayan yatırımcıların bu tip hisselere girmemesi gerekir.Tabiiki yüksek fk lı senetler her zaman için risklidir.Bunuda zaten aşağıda fiyat 148 tl iken uyarı amaçlı yazımda belirtmişim.
    Yatırımcıların daima düşük fk lı hisseleri seçmeleri her zaman için uygun olacaktır.

ilk yazımdada alın tavsiyesi yok ,son yazımdada ,aksine uyarmışım 148 de ve kağıt gitmiş 250 ye ve ordanda doğal olarak hisse gerilemiş.

Elimdeki hisselerden ve alım satımlarımdan sadece bu hisse değil hiç bir hissede bahsetmedim insanları etkilememek adına.

Burada kendimle ilgili bir bilgi paylaşmayacağım.Beni hiç görmedin,tanımadın,borsada amacım nedir ,ne için borsadayım, niye buralarda yazıyorum, bundan menfaatim nedir, çünkü her yazdığım yazıya en az 1 saat ayırmam gerekiyor incelemeler için,niye uğraşıyorum ve niye senin yaptığın gibi suçlanıyorum ,nerden gelip nereye gidiyorum ,bunların hiç birini ve gerçekleri bilmeden , parayla veya parasız pazarlama yapıyorsun demen büyük iftira olur ve iftirada inancımıza göre büyük günahtır.Bundan acilen vazgeçmen senin adına iyi olacaktır .Ben bunu yapmışsam bende hiç bir delil olmadan öfkeyle haksız davranmışım ve tövbe etmişimdir.

Yine ha keza bu forumlarda para kazanacam diye ,kasıtlı olarak insanları yanıltıcı beyanlarda bulunmak ve onların zarar görmelerine sebep olmak belkide telafisi olmayacak çok daha büyük bir günahtır. Bu işleri yapanlar varsa onlarında acilen bu işlerden vazgeçmelerini öneririm.

Bu işler beni çok aşar .Benim kitabımda ve inancımda bu tip işlerin yeri hiçbir zaman yoktur ve olamaz.

Bu konuyu da burda kapatacağım ve bununla ilgili artık bir daha konuşmak istemiyorum.

Alıntı Originally Posted by yüzenşehir Yazıyı Oku
    Sayın yarasa
    Bu kadar yazıyorsun pazarlama için uğraşıyorsun ne menfaatin vardır bilemem,bu senetten sende kaç tane var acaba....

Yatırım yapılmaz yada yapılır tavsiyesi degil kazıklanmayın tavsiyesidir.
     Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    Tabiidir ki bu fiyatlar hissenin arzına göre çok katlanmış halidir. Yatırımcılara bu fiyatlardan dikkatli olmalarını söylemeye gerek bile yoktur.Her yatırımcı bunun bilincinde olarak risklerden kendini korumalıdır.

2. Aksa akrilik te geçildi.. Sırada otokar biraz daha gayretle tüpraş bile geçilebilir..

3. Senet,belgesellerde avını suyun altunda bekleyen timsah misali kurbanlarını bekliyor.Suya, içmek işin kafasını sokan kurban bulunursa aşağıya doğru hareket eder .Yok kurban bulamazsa(halka arz da olduğu gibi) sinirlenir deli olur biraz daha yukarı gider bırak tüpraş i sollamadıgı kalmaz.Rulet dönüyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.Çarpılmayın diye şahsi görüşlerimdir.

4. Kurban bulunamıyor maalesef sinirden yukarı gidiyor.

Pentada bazı firmaların belirgin alıcılı olduğu seanslar devam ediyor. sanırım ilk bilanço iyi bekleniyor.Hisseyi elinde tutanların satışa gelmemesi üzerine hisse şu ana kadar bir türlü gerilemedi.

Dövizin yükselişi ile birlikte cironunda aynı oranda yükselebileceğini ve buna bağlı olarak piyasa oyuncularının gözlerini yukarı diktiklerini bize hissettiriyor sanki..

Ama piyasadır bu hiç belli olmaz ,bir anda her şey tersine dönebilir ve gözlerini aşağıyada dikebilirler.

Bu yazılanlar yatırım tavsiyesi olarak alınmamalıdır.Hisse şu an çıkış fiyatına göre 6 kat yukarda olup risk ve tehlike içerdiği hesap edilmelidir.

6.  Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    Pentada bazı firmaların belirgin alıcılı olduğu seanslar devam ediyor. sanırım ilk bilanço iyi bekleniyor.Hisseyi elinde tutanların satışa gelmemesi üzerine hisse şu ana kadar bir türlü gerilemedi.

Dövizin yükselişi ile birlikte cironunda aynı oranda yükselebileceğini ve buna bağlı olarak piyasa oyuncularının gözlerini yukarı diktiklerini bize hissettiriyor sanki..

Ama piyasadır bu hiç belli olmaz ,bir anda her şey tersine dönebilir ve gözlerini aşağıyada dikebilirler.

Bu yazılanlar yatırım tavsiyesi olarak alınmamalıdır.Hisse şu an çıkış fiyatına göre 6 kat yukarda olup risk ve tehlike içerdiği hesap edilmelidir.
    Halka arz fiyatı yüksek bulunduğu için alan olmadı buda şu demektir şu anki fiyat ,gerçek fiyatın en az 10 katı .Yaklaşanı yıldırım çarpar.

7. Vesbe ttrakta geçildi sıradaki gelsin THY kozal sıra sizde

Pentada yükseliş hız kesmeden devam ediyor.9 aylık bilanço öncesindeki bu hızlı hareketler bize bir bilanço hareketi gibi geliyor.

2021-6 Aylık bilançosunda ,bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarını tl bazında %57,4 ,dolar bazında %29,5 artıran penta teknoloji de, gelecek bilanço piyasa tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Eğer bu tahmin ettiğimiz gibi bir bilanço hareketi ise ,daha önce ki yıl sonu satış ve kar tahminlerimizi güncelllememiz gerekecek.Dövizin, faizden dolayı tahmin edemediğimiz yıl sonu yükselişi ile beraber pentadaki yıl sonu kar tahminlerimizin 9 aylık dönemde realize edilme ihtimali belirmiş olabilir.

Eğer öyle bir olasılık imkanı varsa pentada yıl sonu cirosu 7-8 milyar tl ve net kar ise 300-350 mn tl civarında oluşabilir.

Şirketin borsada yeni olması sebebiyle ,bilmediğimiz yönetim şekli ,ya da temettü politikaları ,değişik yatırım politikaları vs olabilir.Bilançolarda değişikliklerde olabilir.

O yüzden tahminlerimizde aksamalar,yanılmalar olabilir.

Fakat piyasa gözüaçıklarının , hisseye kafadan girdiklerini dikkate aldığımızda, hisseyi gelir getiren bir temettü hissesi olarak daha baştan belirledikleri ortaya çıkıyor.

Not: Yazıdaki rakamlar ve fikirler , tamamen tahmini ve şahsi varsayımlar olup ,hisse alım satımlarında gerçekmiş gibi dikkate alınmamalıdır.

Sayfa 20/30 İlkİlk ... 101819202122 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •