Sayfa 20/38 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon
Arama sonucu : 300 madde; 153 - 160 arası.

Konu: SGK emekli maas vb sohbet....

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by tmttu Yazıyı Oku
    servetbey ve diger ark,
    eksik olan gununuzu borclanacaginiz zaman dilekcede B mi C olarak mi dolduruyorsunuz?

Formdaki alan:

11.Borçlanmak istediğiniz süre:
    A: Yurtdışı hizmetlerimin / sürelerimin tamamı
    B: .....gün
    C:........-........... Tarihleri arasındaki süre

Sormanin nedeni, ben su an eksik olan gunumu dolduracagim (240 gun). Bunlarin tarihleri 01/ 01 / 2011 - 30 / 08 / 2011 arasındaki süre. Ama bunu (C) tarih belirterek mi yazayim, yoksa sadece toplam 240 gun olarak mi (B) yazayim bilmiyorum.

Eger gun olarak yazilirsa (B), SGK bu gunleri hangi tarihe koyacak - 2017 senesi icine mi sayacak?
    2017 icine sayacaksa, o zaman 2011 daha eski oldugu icin 2011 olarak belirtmekte fayda var diye dusunuyorum???

saygilar
    C olarak doldurun ve kesin tarihler yazin

Tam gun olmali yani 5000 gun doldurman gerekiyorsa oraya 5 bin gun yazacaksin ama bu 5 gun icinde haftasonlari varmi onu bilmiyorum

Benimkinde nasil yaptim hatirlamiyorum ama 5075 gun hesapladim yazdim aylar sonar gittigimde 450 gun eksik oldugunu gordum

gittim sonradan onuda borclanmak zorunda kaldim falan bir suru kafa agrisi

SGK Unkpanina email attic cevaplar alakasiz ve komik

2. https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Beklenen_yaşam_süresi
    Türkiye'de yaşam süresi 72-75 deniyor kanada /ABD en yüksek80-85 Türklerde bazı çalışmalarda 60-65 deniliyordu yaşam süresi az uzamış
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Ben baslangic ve bitis tarihi yaziyorum, daha onceki donemlerim calisilmis olsa idi oncelikle onlari odemek gerekir elbette............

Sizin 8 ay x 30 gun = 240 gun hesabiniz dogrudur (tarih yazmak daha iyi)
    Baslangic tarihini baz alarak ekler, ornegin benim bir 360 gunden cok olan odemem de o sekilde yapmis, 360dan fazla olani o yila dahil etmisti. 2008den sonrasi icin onemli degil zaten bu durum...
    Imkan olsa hepsini 1999 oncesine atabilsek...

servetbey ve diger ark,
    eksik olan gununuzu borclanacaginiz zaman dilekcede B mi C olarak mi dolduruyorsunuz?

Formdaki alan:

11.Borçlanmak istediğiniz süre:
    A: Yurtdışı hizmetlerimin / sürelerimin tamamı
    B: .....gün
    C:........-........... Tarihleri arasındaki süre

Sormanin nedeni, ben su an eksik olan gunumu dolduracagim (240 gun). Bunlarin tarihleri 01/ 01 / 2011 - 30 / 08 / 2011 arasındaki süre. Ama bunu (C) tarih belirterek mi yazayim, yoksa sadece toplam 240 gun olarak mi (B) yazayim bilmiyorum.

Eger gun olarak yazilirsa (B), SGK bu gunleri hangi tarihe koyacak - 2017 senesi icine mi sayacak?
    2017 icine sayacaksa, o zaman 2011 daha eski oldugu icin 2011 olarak belirtmekte fayda var diye dusunuyorum???

saygilar

SGK da 365 gunluk bir sene 360 gun olarak alinir, hafta ici + hafta sonu...
    Her ay 30gunluk tur...

Benim 600 gun kaldi yani 20 ay daha yurt disi nobet devam.........

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    C olarak doldurun ve kesin tarihler yazin

Tam gun olmali yani 5000 gun doldurman gerekiyorsa oraya 5 bin gun yazacaksin ama bu 5 gun icinde haftasonlari varmi onu bilmiyorum

Benimkinde nasil yaptim hatirlamiyorum ama 5075 gun hesapladim yazdim aylar sonar gittigimde 450 gun eksik oldugunu gordum

gittim sonradan onuda borclanmak zorunda kaldim falan bir suru kafa agrisi

SGK Unkpanina email attic cevaplar alakasiz ve komik

Turkiye de erkekler icin 73 kadinlar icin 80 olmasi gerekir..
    Ben yaklasik 65 sene yasasam, 52de emekli olasam odediklerimi esitlemek icin de 3 sene olmemem lazim

55 ten sonra bi 10 sene maas alirim 120 ay + uc dort adet promosyon (450 lira)

Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Beklenen_yaşam_süresi
    Türkiye'de yaşam süresi 72-75 deniyor kanada /ABD en yüksek80-85 Türklerde bazı çalışmalarda 60-65 deniliyordu yaşam süresi az uzamış

6.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    SGK da 365 gunluk bir sene 360 gun olarak alinir, hafta ici + hafta sonu...
    Her ay 30gunluk tur...

Benim 600 gun kaldi yani 20 ay daha yurt disi nobet devam.........

Fikirler icin tskler servetbey ve ahmetg.

Bir de gunleri borclanirken, SGK Turkiye'ye giris-cikis kayit istiyor. Turkiye'de kalinan sureler borclanilmiyor. Buna dikkat etmekte fayda var. Örnegin 1000 gun borclanacaksaniz, bu tarihler arasindaki TR'de bulundugunuz gunleri dusup, fazla gun borclanmakta fayda var.

Bunun icin de pasaport arka sayfalarin ile fotokopisi olabilir...

Fikirler icin tskler servetbey ve ahmetg.

Bir de gunleri borclanirken, SGK Turkiye'ye giris-cikis kayit istiyor. Turkiye'de kalinan sureler borclanilmiyor. Buna dikkat etmekte fayda var. Örnegin 1000 gun borclanacaksaniz, bu tarihler arasindaki TR'de bulundugunuz gunleri dusup, fazla gun borclanmakta fayda var.

Ahmetg Guest
    ozur dilerim simdi aklima geldi

SSK Unkapanindaki gorevliyle tartisma aklima geldi

Dediki

baslangic tarihini yaz sonrada (atiyorum) 5375 gunu ustune eklensin " gibi bir ifade kullanin dedi

Cunku bana o kadar lazimdi ben baslangic bitis tarihlerin yazdim tabi yanlismis ama ben nereden bileyim soylemediler

2 sene sonra dokumanlara bakarken gordum 4600 gun islenmis. Neyse sonra tekrar gittim falan

Anlatmak istedigim baslangic tarihini yazin ama bitis tarihini yazmayin cunku bir tek onlar biliyor bitis tarihinin hesabini

---------------------

Simdi benim sorunumu aciklayim

Ben bitis tarihini salak gibi yazdigim icin onlarda kendi kafalarina gore artik nasil yaptilarsa 5300 gun yerine 4600 gun hesaplamislar

Ben 2 sene sonra dokumanlarda farkina vardim hemen Unkapani SGK ya gittim neden boyle diye sordum. Megerse bitis tarihini yanlis hesaplamisim

neyse tamam ekstra kac gun borclanacaksam borclanayim bitsin bu is dedik

Bana bi hesap yaptilar 465 gunmu ne oyle bir sey bende gittim odedim

Amerikaya dodum e devletten bakiyorum aa bir de baktimki emekli maasim 1600 lerden 1564 lere dusmus

Nasil olabilirki boyle bir sey, daha fazla para odedim nasil maas dusuyor

Dokumanlara bi baktim ekstra 400 kusur gunu 2008 sonrasi borclandirmislar. Ulan ben nereden bileyim hangi gun ne zaman borclanilacak?

6 ay sonra tekrar gittim Unkapani SGK ya anlattim bakin ilk 4600 un 2006 yilina kadar borclanilmisti bu 400 kusur gunude onun ustune ekleyin yani butun borclanmalar 2008 oncesi olsun

Adam cekmeceyi acti bir cizelgeye bakti ve sunu dedi

2000 yilindan sonra borclandiktan sonra farketmiyor beyefendi hadi iyi gunler

Adama dil doktum iki saat anlattim bak kardesim 99 oncesi 99-2008 arasi ve 2008 sonrasi diye primler degisir

Hayir beyefendi yanlis biliyorsunuz 2000 sonrasi hepsi ayni

Adam kovdu beni ofisten

Off off simdi taa amerikadan kalk git devlet dairesine tekrar yalvaricaz adama elimde resmi dokumanlar olacak bu sefer

sonuc: bitis tarihini yazmayin

Sayfa 20/38 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •