Sayfa 20/27 İlkİlk ... 101819202122 ... SonSon
Arama sonucu : 216 madde; 153 - 160 arası.

Konu: BMSTL Birleşik Metal San. VE Tic. A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    Nakliye ve ihracat giderleri

ana maliyet kalemı bu..

navlun fiyatları keskin düşüyor.. ihracat korunduğu sürece 3.çeyrekte daha ılımlı bir gider göreceğizz bu noktada.. en azından 10m civarında bir katkı gelir net kara..

beni yanıltan gider kalemi burası olmuş.. 14m civarı bir gider yazmıştım.. 22m gelmiş..
    Lojistik olarak konum itibariyle limanlara yakın olması nedeniyle bunun avantaj olduğu dile getirilmişti ama sonradan nedense dezavantaja dönüşmüş sanki.

2.  Alıntı Originally Posted by moonglow61 Yazıyı Oku
    kalp kalbe karşıymış.Benzer durumlar benimde dikkatimi çekti.Sosyal medyaya göz gezdirdim.Yatırımcıların geneli bilançodan çok memnun.Benmi acaba çok büyük beklentiler içindeydim de biraz hayalkırıklığı oldu diye düşünüyorum.İkinci çeyrek hasılatı olsun,esas faaliyet karındaki yükseliş olsun,doların ikinci çeyrekteki yükselişi olsun ilk çeyreğe göre net kar da daha yüksek bir rakam görmeliydik.Sonuçta sıfır riskten dem vurulması,yurtiçi ve yurtdışı satışların tamamının döviz olması,katma değerli ürünlere dikkkat çekilmesi,tam kapasite ile çalışılması pekçok etken belirtilmişti.Yine de hayırlısı olsun diyelim.Bakalım piyasa oyuncuları nasıl bir plan yapmışlar bundan sonrası için.Yalnız Avrupanın en kaliteli telini üretme hedefi ve ihracatın yıldızı olabilmek için daha zamana ihtiyaç olduğu izlenimi edindim.
    aynen bırakın memnun olsunlar..

şirketi bilen yok fazla.. beklentiyi biz yüksek tuttuk

3.  Alıntı Originally Posted by moonglow61 Yazıyı Oku
    Lojistik olarak konum itibariyle limanlara yakın olması nedeniyle bunun avantaj olduğu dile getirilmişti ama sonradan nedense dezavantaja dönüşmüş sanki.
    7den 14 olmasını bekledim

7den 22 olmuş

gemi sıkıntısı vardı.. ondan belli.. karayolu değil de navlun kaynaklı bir durum.. bu çeyrek iner

4. yıllıkta en az 200m net kar yazma potansiyeli var

5. favök marjı %17 üzerinde çok iyi rakam

6. brüt kar marjı %25 güzel

7. özsermaye karlılığına takılmayın..

yeni arz.. arz yeni yansıdı bilançoya..

özsermaye zaten deli gibi artmış..

sene sonu %35-40 olur

8.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    aynen bırakın memnun olsunlar..

şirketi bilen yok fazla.. beklentiyi biz yüksek tuttuk
    dediğim gibi piyasa oyuncularının planını bilemeyiz.Yaşayıp göreceğiz.Burada önemli soru yılsonunu kimler bekleyebilecek.Şu an ki rakamlara oranlarsak mevcut piyasa değeriyle yıllık f/k yaklaşık 6 ya denk geliyor ve potansiyeli olan bir şirket görünümünde olacak.Hele bir de son iki çeyrek biraz daha verimli geçerse potansiyel daha da büyüyecek.En son babalar duyar misali belki de biz bunları hep sonradan farkedeceğiz.Yarını bir görelim bakalım tepki nasıl olacak? İyi geceler.

Sayfa 20/27 İlkİlk ... 101819202122 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •