Türkiye ithal hurda dün 350 den 360 dolara gelmişti bugün rakam 370 yanıyor. Londra neden 363 dolar da kaldı.
Türkiye ithal hurda dün 350 den 360 dolara gelmişti bugün rakam 370 yanıyor. Londra neden 363 dolar da kaldı.
Kardemir bir fiyat KAP'ı atmış... Bizdeki bu KAP'sızlığı artık diğer şirketleri takip ederek tatmin ediyoruz.
Fiyat yokmuş.
Zamanı gelince gider...O zamnıda biz bilemeyiz.. Sabretmek gerekiyor....Dediğim gibi nispeten sığ kağıt..
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Burada 150 dolar işletme maliyeti yazmışız, resmen sallamışım. Böyle bir maliyet olsa içeride adam bırakmaz doğrarlar. Hammadde maliyeti 330 dolar güncel rakamlar, işletme maliyeti 70-80 dolar bile çok. Yani 400 dolar. Elektrikle üretenler fiyatı 700 de tutarsa ton başı vergi ve finansman öncesi kar 300 dolar olur. Sabah 32,5 lira hedef verene uygun bir rakam değil. Brüt bu veriler 1 yıl gitmeyecek, tabiki değişecek. 300 olsa 8 milyon ton brüt 2,4 milyar kar demektir. Net karı da 1,5 milyar dolar olsun. Ünlü Co pazarın daraltacağını düşünmüş.
Hurdayı izlediğini sanan 330 dolarda düşecek diye bakın ne yazmış.
Pazartesiden beri navlun fiyatları arttı. bu aynı zamanda son hurda anlaşmalarındaki artışın da güçlü bir nedeni.
Temettü verdiği ay içinde aracı kurumlara çok sallamıştı burada insanlar
Vay bu kurumlar malı verdi algı yapıyor vay şu bu
Piyasa sopayı çekince akıllar başlara gelmişti
Bu aracı kurumların hepsi şirketle görüşüp bizim gibi düz sıradan yatırımcıların ulaşamayacağı bilgilere ulaşıyor
Ereğli biz mail atıp kendilerini arayıp sorduğumuzda işler olağan akışında devam ediyor diye bizi sepetliyor
Ama bunlara farklı muamele ile çok bilgi veriyor
O yüzden bu raporlara itibar etmek gerektiğini ben şahsen kendi payıma anladım
Haa tabi kalkıp 18 lira çeken sünnetsiz bofa nın raporunu kast etmiyorum bunları derken
İş yatırım Ak yatırım Ünlü vs gibi düzgün kurumları raporlarını kast ediyorum
Raporun tamamını okudum bugün
Net şekilde pazarda ve talepte daralma bekliyorlar
Bir çok bilgi ve öngörüde alenen belli şirketle görüşüp metne dökmüş
Ereğli adam gibi bir mentaliteye sahip olsaydı yatırımcılara bir sunum hazırlama ahlakına sahip olur
Analist toplantıları ile tüm kurumlara beklentilerini açıklar
Sunumunu da kap da yayınlardı
Dedim ya sıfır ahlak
Uzun yıllardır yatırımcısıyız
Aşık değiliz
Temettü verimi yüksek olmasa bir dk durmazdım
Bu kadar açık ve net
Az insan çok huzur
Yer İmleri