Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz?
Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz?
Üstadım, çok muhtemelen 2020 yılı içerisinde tahvil faizlerinde 2018 sonunda başlayan benzeri agresif bir hareket görmeyeceğiz. Bu bakımdan Altın % Faiz arbitrajına uygun marjlar yakalayamama ihtimaline karşı değişik alternatifleri de değerlendirmelerimize almak gerekir diye düşünüyorum.Altın fon her daim taban fon olacak bunda hiç bir kuşku yok. Bu aynı zamanda valör avantajı nedeniyle hızlı hareket imkanı da sağlayacak, atıyorum günlük % 5-6 gibi düşüşlerde hızlı bir şekilde pozisyon alabileceğim. 104-105 bin aralığına gelmeden hisse fon almam.
Değişken fonların getiri ölçütlerine tam olarak hakim olamadım. EIB gibi bir fon bulsam bir dakika bile düşünmeden tüm portföyü o fona yatırırdım. Aylık rakamlar yanında günlük değişimleri de not etmekteyim. Nasıl bir korelasyon gösterdiğini tespit edersem belki. Yoksa değişken, agresif değişken vs. İsmi bile itici şu an.![]()
Borsaya gelince.. Boğazıma kadar hissedeyim.ASELS, AYEN, HLGYO, PETKM.. Her telden var valla.
![]()
Merhabalar, Eurobond hariç döviz endeksli enstrüman içeren BES fonları gösteren liste var mı acaba. Bu fonları bulmakta zorlanıyorum. Ziraate yok sanırım.
Bir de para piyasa fonları TL cinsi yoksa döviz mi oluyor. Bu fonları nasıl ve ne zaman değerlendiriyorsunuz. Teşekkürler herkese bol kazançlar.
Yer İmleri