Sayfa 208/582 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. BENCE çok şaşırmamak lazım, ne hayret ediyorsun kardeş dow jones steel pandemi seviyesine döndü 380 puan .

Esas film şu .2022 ocakta HRC 2022 SENESİNDE 750 DOLARA DÜŞECEKTİR VE 2023 senesinde , 550 dolara diye 2023 hedef veren goldman veya fitch raporu yayınlandığında 750 dolar bile rus savaşıyla ASLA GÖRMEZ artık devir değişti, diye dev gibi sanayi şirket yapılarına kfa tutan bir volatil market fiyatlaması ortaya çıktı , o çöldeki bir seraptı aslında. düşüş hafif olur talep bitmez ....)) yaz ayları gerileme 800 dolara filan ancak görülür dendi ,volatil piyasada çıkan demirin volatil şekilde 600 dolara düşmesi ve 2023 de 550-650 dolara gelişmekte olan ülkelerde sıkışacağı 1 sene önceden ta kasım -aralık 2021 senesinden itibaren ifade ediliyordu .

2026 senesine kadar sürecek 700 dolar altı fiyatlamada bile en güçlü temettü ve muhteşem kar payı ödemelerini ERDEMİR VE İSDEMİR GRUBU verecektir ,buna güvenim tamdır. 3 sene daha çile çekmeye veya 5-6 tl temettülerle idare etmeye razıyım.
    hrc fiyatına takılmamak lzım hak ettiği 800-1000 dolar üstü yerlere er ya da geç gelir gelmezse de 600 dolar altı kalıcı olacağına inamıyorum 3 sene boyunca ...uzun vadelerde.ÇELİK bir ürün ve üreticisine net karlar bırakacak bir sanayi döngüsünde devam etmeli , ama karlar asla krema kıvamında %50 ciro seviyelerine ulaşmamalı bakışı var dünyada ..1000 dolar enflasyonist ortamın doğal sonucu olacaktır er ya da geç.

20 ve 21 yy ekonomi Tarihinde 40 sene önce 80 dolara satılmış hrc sonra 150 dolar sonra 250 dolar en son 350-500 dolar . sonj 20 sene de 450-1000 dolar bandında.
    sonraki dönem 700-1500 olacak düşüncesindeyim , dolar bazında hiç bir emtia enflasyona tepki vermeden yatayda fiyatlanmaz dos jones 5000 puan değil ki HRC 150 DOLAR fiyatlarda kalsın.

BİZ TÜRKLER İSE Enflasyona, DOLARA odaklı yaşayan kafayı ticareti bunla yapan bir milletiz, dolarla ucuz kalmış EREGLİ ye aldandık , 1200 dolar hrc fiyatında 2.75 dolar eregli bedave göründü gözümüze haksız da değildik , analizlerle bu fiyatlarla rasyolarla şımardık resmen, ereglinin 7 den 38 tl ye hareketini yakalayamayan şansızlar olarak durum değerlendirmesini doğru yapmadık.
    firma 600-700 dolar bandında 3 sene satış da yapabilir. 4 sene 1200 dolara da tırmanabilir bana senelik 5-6 tl temettü kafidir diye buralarda alıp satan oldukça fiyat 50-55 tl zaten tırmanacak 2 sene içinde ..

Uzun vade için rahatım temettü hisselerinde portöyün %100 koymadan büyüme hisselerine %60 ağırlık vermek akla en yakın olanı,temettü ,emeklilik maaşı gibi bir ihtiyaçtır fazlası değildir 100.000 lotum yok diye üzülmeden birikimini yaparsın 30 sene yüzün gülerek gezersin, OYAK EREGLİYİ dünya konjoktörüne ezdirmez, KOMPOZİT Mİ 30 SENE SONRA Yükselişe geçti fabrikaya o yatırımı da yapar , İNOVASYONA ,stratejiye önem verir, başarıya odaklanır.40 SENEDE KAPANACAK BİR FİRMA olacağımızı asla düşünmem . asla pes etmez bir firma bu. aşığı değilim, ama güvenim ülkeden fazla seviyede..

40 sene olur ,yaşanır, geçer gider... çelik malzeme olarak kompozitlere fark atmaya devam edecektir , çok ucuz ve çok üstün bir malzeme çeliktir özel teknolojilerle daha neme, oksijene, tuza ,aşınmaya, çürümeye dayanıklı hale de gelir, teknoloji dur durak bilmiyor ve kullanım ömrü uzun olan bilmektedir . 60 senelik pas tutmayan araçlar var, pasa çürümeye koruyucu bakım uygulanmış altın gibi parlıyorlar resmen antika hepsi çelik ama nasıl iyi bakım görmüşler bir görseniz.

Çeliğe güvenin ÇELİK ÖMÜRLÜKTÜR , ama büyüme hissesi bulmaya da odaklanmak lazım.başka türlü temettü eklemesi ile 20 sene sabır şarttır.
    Son düzenleme : Deniz Ali; 28-09-2022 saat: 09:14.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
    Son 2 aydaki alımlarda zararım %3...çok daha fazla olabilirdi.....Beni asıl üzen fiyatın düşmesi değil.. enflasyona yenik düşüyoruz... Elimizdeki varlık değer kaybediyor..böyle giderse önümüzdeki seneki temettü anlamını yitirmiş olacak...Ama uv de hepsi telafi edilecek.. biliyorum..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Bu arada 330 dan 370 dolara gelen deli Demir hurda, muhtemelen MİR olayını biliyordu. Sadece saç değil, kütük slap hurda, hiç kimse Rusya’dan hiç bir şey alamaz. Peşin ödeme olur mu yada başka bir yol bulunur mu o kadarını bilmem. En azından bir açık kapı vardı ve kapandı.
    Sezgin Bey, elbet birileri peşin ödeme ile çanta çanta paralarla bu işleri yapmaya çalışacak ama mir sistemi ile olduğu gibi kolay olmayacak. Benim merak ettiğim bu gelişmeler dahilinde HRC için hakkettiği fiyat ne olacak. Ve bizim favöke nasıl yansıyacak. Sanki eregl bu sürecin gelmesini bekledi yani öngördü gibi geliyor bana. (Stoklar nedeniyle böyle düşünüyorum)
    Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
    Şu borsada öğrendig en faydalı bilgi kademeli alim stratejisi..[emoji2]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Günaydın ,
    döviz çıktı düştü vs. ereğli ağustos - 2019 da 6tl-7tl civarında idi sepete eklemiştim. Kısmet olur ise mart-2023 de hisse başı yaklaşık 2019 fiyatı kadar temettü alacağız. Şimdi ki işlem fiyatları isdmr 25 tl , ereğli 29 tl acaba 3 yıl sonra bugünlerde vay canına o zamanlarda fiyat 25/29 tl idi şimdi gelecek yıl bu kadar temettü alacağız diyecek miyiz?

6.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Tamalandıysa açıklayın niye Aralık ayını bekliyorsunuz bizi kapsıyor mu kapsamıyor mu bilelim ona göre planımızı yapalım

Alıntı Originally Posted by erhankod Yazıyı Oku
    Tamalandıysa açıklayın niye Aralık ayını bekliyorsunuz bizi kapsıyor mu kapsamıyor mu bilelim ona göre planımızı yapalım
    Sn. erhankod tam buldunuz adamlarını çok düşüncelidirler sadece kendileri için.

8. Çıt!!!!

Sayfa 208/582 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •