Sayfa 208/1078 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: Sistem Takibi...

1. Hocam iyi akşamlar,öncelikle eline koluna sağlık.
    Fikir alış verişinde bulunmak için acaba diyorum,herkezin obo beklediği bir yerde 110_ 111 aralığından aşağıya doğru oboyu çalışıyormuş gibi gösterip yukarı devam eder'mi.Senin göstergeler bu durumu daha önce'den teyit edebilirmi.

Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

Hocam iyi akşamlar,öncelikle eline koluna sağlık.
    Fikir alış verişinde bulunmak için acaba diyorum,herkezin obo beklediği bir yerde 110_ 111 aralığından aşağıya doğru oboyu çalışıyormuş gibi gösterip yukarı devam eder'mi.Senin göstergeler bu durumu daha önce'den teyit edebilirmi.
    Gösterge bir yere kadar haber verebilir ama o da bazen kararsız kalıyor. O nedenle gerçekleşmesi gereken şartları görmek gerekiyor...

Meselâ:

- Sağ omuz türü bir hareket oluştuktuna sonra buradan dönecek mi? yoksa yukarı devam mı edecek? 111bin geilecek mi? Hacim var mı? Kalıcı oldu mu?

- Düşüş yönlü hareket başlayınca da fibo geri alış seviyeleri gündeme gelecektir. %38.2 'nin altına geldi m? Oradan tekrar yukarı döndü mü? Maksimum %78 düşüş hakkı tanıyabiliriz. Buradan da dönse kabuldür. Fakat eski dibe döndüğünde OBO şartları tamamlanmış olur. Sadece onay beklenir. Boyun Çizgisi kırılımı beklenir. Sonra geri Çekilme durumu olabilir. Buna bakılır. İşte ondan sonra gerçek film başlar.

Zaten buralara kadar geldikten sonra iş işten geçmiştir. Şimdi biz omuzu ve bunun geri alımınına bakarken Osilatöre bakacağız. Beklemekten başka çare yok...

Şu an için Osilatör durumları sağ ve sol omuz için aynı durumda. Fakat Sağ omuz değeri daha aşağıda. Olumsuz olabilir. Ayrıca Osilaöre çizdiğim direnç çizgisine daha çok yol var. Eğer buraya gitmeye çalışırsa Sağ omuz bozulabilir. Dediğim gibi gözlemlemek gerekiyor...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Bugün ne zamandır aradığım ve yapmayı düşündüğüm çalışmayı hazırlamayı başardım...

Fiyatlar Temettü ve Bedelli/Bedelsiz bölünmeleri ile düzeltiliyor. Bu düzeltme sonunda da fiyatlar düşüyor. Ben kendi açımdan sizlere ne zamandır bahseetiim bu durumu grafik olarak düzenlemek istiyordum. Çok şükür verileri bulup düzenlemeye yapmayı başardırm.

MRDIN için 2001 yılından bu yana düzeltilmemiş fiyat grafiğini sizlerle paylaşıyorum. Maalesef şimdilik daha eski verilere ulaşamadım...

Görüleceği gibi fiyatlar maksimum ve minimum belli seviyelerde dolanıyor. Ayrıca kendi içinde de TREND oluşturuyor. Ben bunu görmek istiyordum ve haklı çıktığıma da sevindim. Yıllardır kâr dağıtmasına rağmen (sermayenin 3.5 kat = 350Milton TL) fiyat hâlen ancak yarı seviyesine kadar düşmüş. Bu hisseye uzun vade yatırım yapan bu durumda kârda mıdır? zararda mıdır? Ben kârda olduğunu düşünüyorum. Bilmem yanılıyor muyum?

Ayrıca şu anki durumu; Bollinger Band olarak sıkışmış durumda. Dip oluşumu bitmiş durumda. Bir ihtimal düşse bile düşeceği seviye Trend Desteği olan 3.50 seviyesinde bulunuyor. Bunlar benim içimi rahatlatan durumlar. Kesinlikle tavsiye değildir. Gözden kaçan bazı gerçekleri gün yüzüne çıkartıp sizlerle paylaşmak adına bu paylaşımları yapıyorum...

Aynı çalışmayı başka hisseler için de yapabilirim. Hafta sonu için bu şekilde görmek istediğiniz hisse varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Bu verileri her yerde bulmak mümkün olmuyor. Her yerde düzeltilmiş veriler var. Çok aradım ama anck bunca uğraş sonunda 2001 yılına kadar olanları bulabildim!!!

Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Bugün ne zamandır aradığım ve yapmayı düşündüğüm çalışmayı hazırlamayı başardım...
    hayırlı cumalar sayın T/A,

elinize sağlık güzel bir çalışma.

sizin kadar planlı, disiplinli ve sabırlı yatırım yapanlar, mutlaka yatırımlarının karşılığını alırlar.

darısı başımıza...

Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    hayırlı cumalar sayın T/A,

elinize sağlık güzel bir çalışma.

sizin kadar planlı, disiplinli ve sabırlı yatırım yapanlar, mutlaka yatırımlarının karşılığını alırlar.

darısı başımıza...
    Hayırlı Cumalar...

İnşaAllah temennim o yönde. Hep birlikte kazanırız inşaAllah...

Yukarıdaki grafiği iyi saklamak lâzım. Gün gelir "nereden, nereye gelmişiz" bakarız...

Grafikler Güncellenmiştir...

http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html

7. Hayırlı akşamlar sayın T/A

Mardin grafiğinizi gorünce borsayla ilk tanışmam aklıma geldi.Bir dost sayesinde 22 şubat 2006 da 8,25 ten mardin almiştık.Mardının borsanın en saglam ve kazandıran kagıtlarından biri oldugunu soylerdi.

Düzenli olarak biriktirdik.O zamanlar yatırım hesabım yoktu.Zannedersem 2009 un sonlarında sattıydık.Verdigi temettülerle yine mardin aldık.Çok iyi kazandırmıştı.

Mardın benim için borsanın efsane kagıdıdır.
    Herkese hayırlı akşamlar....

Alıntı Originally Posted by trushan Yazıyı Oku
    Hayırlı akşamlar sayın T/A

Mardin grafiğinizi gorünce borsayla ilk tanışmam aklıma geldi.Bir dost sayesinde 22 şubat 2006 da 8,25 ten mardin almiştık.Mardının borsanın en saglam ve kazandıran kagıtlarından biri oldugunu soylerdi.

Düzenli olarak biriktirdik.O zamanlar yatırım hesabım yoktu.Zannedersem 2009 un sonlarında sattıydık.Verdigi temettülerle yine mardin aldık.Çok iyi kazandırmıştı.

Mardın benim için borsanın efsane kagıdıdır.
    Herkese hayırlı akşamlar....
    MRDIN 'in bir zamanlar kraldı. Şu andaki tek sıkıntısı bölgesel sorunlar. Yıllardır bu sıkıntıların biteceği zamanı ve o zamanda da elimde para olmasının beklentisini yaşadım. Çok şükür şimdi bu niyetim gerçekleşti. Bölgesel problemler az kaldı, bitti bitecek. Bir şekilde geçici de olsa düzelme olacaktır...

Dediğim gibi 2010 senesinden bu yana verdiği temettü miktarı toplamda 350Milyon TL. Elinde 100bin lot olan birisi bu paradan yaklaşık 350bin TL eline geçmiş olacaktı. Bu parayı tekrar ortalama 6 TL 'den tekrar MRDIN aldığını varsayarsak 58bin lot yeni hisse alabilecekti. Toplamda da 158bin lotu olacaktı... Bileşik alımları dikkate almıyorum. Her sene bir önceki seneye göre elinde daha fazla hisse olduğundan kâr da artacaktı...

2010 senesinde 100bin x 8 TL = 800bin TL ederdi...

2017 senesinde 158bin x 4.3 TL = 679bin TL ediyor...

Görünüşte zarar edilmiş gibi bir durum var. Fakar fiyatın tekrar 8 TL olduğunu düşününce 158bin x 8 TL = 1.264.000 TL ediyor. Bunca sene bekle ve sonunda 800bin TL ancak 1.264Milyon TL olabilsin. Olmaması lâzım, çok az!!! Hesapta bir hata yapmadıysam sonuç bu şekilde. Öyleyse 7 yılın acısı bu şekilde çıkmaz!!! Bunun acısını mutlaka çıkarırlar. Nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz...

Bu arada hesap yaparken zirveden 8 TL 'den giriş yapıldığını düşündük. Bu en kötü senaryo idi. Daha öncesinden alabilen birisinin durumu şu anda bile çok çok iyidir...

Her hissenin mutlaka büyük bir dönemsel bekletme zamanı vardır. MRDIN için de bu dönem 2010 yılında başladı ve yakın bir gelecekte bitecek diye ümit ediyorum. Ortalama 7 yılda bir tarihsel bir döngü oluşur. Doğanın ritmi diyebiliriz. Bakalım MRDIN bu ritme uyabilecek mi? Bence çook geçk kaldı bile... Hayırlısı artık. Ben alacağımı aldım. Bundan sonrası beklemek. En az 2-3 sene bekleyebilen inşaAllah ne olacağını görecektir... Yeterki bölgede ciddi bir sıkıntı başgöstermesin.

Elimizde olması gereken temettü hissesi miktarı; bizim aylık ihtiyalarımızı karşılayacak miktarda temettü verebilecek şekilde olmalıdır. Örneğin ayda 5.000 TL harcayan birisi yılda 60.000 TL 'ye ihtiyaç duyar. %6 temettü geliri üzerinden elimizde olması gereken miktar 1milyonluk hisse eder. İşin zorluğu burada başlıyor. Bu hesabı yapmadan temettü olayını sakın ilerisi için kârlı olur diye düşünmeyin. Bekletiyi karşılayamayacak yatırım, işe yaramayan bir yatırımdır... Önce parayı böyle yüksek miktarlara çıkarmanın yolunu bulmak lâzım. Sonunda da hem temettü veren hem de büyüyebilen hisselere yatırım lâzım. İşin kötü yanı MRDIN hiç büyümüyor!!! Bu da eksi bir puan!!! Tüm bunları göz önünde bulundurmak lâzım olduğundan, bilinsin diye yazıyorum...

Sayfa 208/1078 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •