Originally Posted by
Dandanakan
Hocam iyi akşamlar,öncelikle eline koluna sağlık.
Fikir alış verişinde bulunmak için acaba diyorum,herkezin obo beklediği bir yerde 110_ 111 aralığından aşağıya doğru oboyu çalışıyormuş gibi gösterip yukarı devam eder'mi.Senin göstergeler bu durumu daha önce'den teyit edebilirmi.
Gösterge bir yere kadar haber verebilir ama o da bazen kararsız kalıyor. O nedenle gerçekleşmesi gereken şartları görmek gerekiyor...
Meselâ:
- Sağ omuz türü bir hareket oluştuktuna sonra buradan dönecek mi? yoksa yukarı devam mı edecek? 111bin geilecek mi? Hacim var mı? Kalıcı oldu mu?
- Düşüş yönlü hareket başlayınca da fibo geri alış seviyeleri gündeme gelecektir. %38.2 'nin altına geldi m? Oradan tekrar yukarı döndü mü? Maksimum %78 düşüş hakkı tanıyabiliriz. Buradan da dönse kabuldür. Fakat eski dibe döndüğünde OBO şartları tamamlanmış olur. Sadece onay beklenir. Boyun Çizgisi kırılımı beklenir. Sonra geri Çekilme durumu olabilir. Buna bakılır. İşte ondan sonra gerçek film başlar.
Zaten buralara kadar geldikten sonra iş işten geçmiştir. Şimdi biz omuzu ve bunun geri alımınına bakarken Osilatöre bakacağız. Beklemekten başka çare yok...
Şu an için Osilatör durumları sağ ve sol omuz için aynı durumda. Fakat Sağ omuz değeri daha aşağıda. Olumsuz olabilir. Ayrıca Osilaöre çizdiğim direnç çizgisine daha çok yol var. Eğer buraya gitmeye çalışırsa Sağ omuz bozulabilir. Dediğim gibi gözlemlemek gerekiyor...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri