Sayfa 210/930 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310710 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 1,673 - 1,680 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    Sayın Serkan74, XS1117601796 kodlu eurobond örneğiniz gerçektende ekstrem bir örnek olmuş, nominal değerden çıkan bu eurobond, vadesi geldiğindede TSKB tarafından nominal değerdende geri ödeniyor diye biliyorum, yani TSKB faizini ödediği sürece ve batmadığı sürece ISYAT vade sonu ana parasını geri alıyor. Sabit faizli enstrümanlarda süreç içinde al satlarla bu sizin bahsettiğiniz dalgalanmalardan korunuluyor veya ekstra para kazanılıyor.

Özel Sektör tahvillerinde ise, iki yıllık gösterge tahvili baz alınarak şirketler artı bir risk primi ödüyorlar, faizler değişken olduğu için, genel faiz artışlarını iyi bir reaksiyon verebiliyorlar.

2017 yılında doların tl karşısında değer kaybetmesi şürecinde eurobondlar viop kısa pozisyonla hedgelenmişti, kurdan zarar yazmadı ancak dolar faizleri (%5-7) sanki TL faizi gibi bir durum oluştu ve düşük getiri getirdi. 2017 başında borsadan erken çıkması nedeniyle getiriler diğer bacaktada düşük kaldı.

Haklısınız, 2017 performansı mevduat kadar (stopaj düşülerek düşünüyorum) getirisi var. Ancak, benim fikrimce, ISYAT stratejisi dünyada toplu faiz artışlarına ve değerli dolara göre kurgulanmış. Eğer dolar bu günlerde olduğu gibi düşüş eğilimi sergilerse ana parasını anca 2017 de olduğu gibi mevduat oranlarında değerlendirir, bizimde tek teselliğimiz düşük defter değerinden hisseye girmiş olmamız olur.

Ama eğer amerikan 2 ve 10 yıllıkların yükselişi devam ederse, amerikada enflasyon artarsa, 2019 yılında avrupa faiz artışlarına başlarsa işin rengi çok değişir.

Saygılarımla...

Yatırım tavsiyesi değildir, sadece fikirlerimi sizinle paylaşıyorum....
    kısaca cevap vereyim :
    1- örnek ekstrem değil, sadece çok kısa sürede bir oynaklık olduğundan öyle görünüyor. eurobond değer kaybı uzun zamana yayılmış şekilde 2 senedir devam ediyor.
    2- portföyde bulunan eurobondlar 2-3 yıl vadeli yani vadesi geldiğinde nominal tutar ödeniyor ama 2-3 yılı buluyor. bu süre çok uzun. faizler yükseldiğinde elinizdeki varlıkların değer kaybetmesinin sebebi vadesinin uzun olması. 2 yıl önce %4 kupon faizli aldığınız eurobond çok iyi getiri sağlarken günümüzde %7-8 e kadar yükselmiş durumda. siz hala %4 kupon faizi almaya devam ettiğinizden gelir düşmüş oluyor.
    3- 2016 yılında voip kısa yapmak iyi bir fikir değildi ama 2017 yılında voip kısa yaparak kurdan zarar yazmadığı gibi yıllık %10 gibi bir kar elde etti. ancak eurobond getirileri yıllık %2 - 3 gibi düşük kaldığından (faiz artış kaynaklı) toplam gelir düşük kaldı.
    4- faizlerde yükseliş kaçınılmaz diye düşünüyorum. avrupa hatta japon MB da bu yükselişe katılacaktır. 2018 için 2017 yılına benzer bir sene olacak.%13.5 portföy artış hedefi mantıklı bir hedef. Belki yakalayamayabiliriz ama o civarda gerçekleşecektir.
    Uzun vadede (5- 10 yıl) bu görünüm tersine dönecektir. eldeki yüksek faizli varlıklar, faizler düşüşe geçtiğinde normalin üzerinde değerlenerek yüksek kar elde edecektir.

2. Endeksten sıfır atılırsa bizdende atılsın
    hepsine beleşe talibim

yoksa 10 kuruşmu edecek

Endeksten sıfır atılması nisana kadar yapılabilir.
    Rate this Entry
    1 Comment Go to first new comment
    by yukselc , Dün at 15:50 (38 İzlenme)
    *BIST/KARADAĞ: ENDEKSTEN SIFIR ATILMASI NİSAN'A KADAR YAPILABİLİR-BLOOMBERG HT

(30/01/2018 - 13:42:25)

Etiketler: Yok
    Kategoriler Uncategorized
    TAŞIDIĞIN ŞEYİN AĞIRLIĞINI BİLECEKSİN!..

3. DOLARA NE OLDU ÖYLE ÇAKILDI..

faizlerde düşer yakında

4.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    kısaca cevap vereyim :
    1- örnek ekstrem değil, sadece çok kısa sürede bir oynaklık olduğundan öyle görünüyor. eurobond değer kaybı uzun zamana yayılmış şekilde 2 senedir devam ediyor.
    2- portföyde bulunan eurobondlar 2-3 yıl vadeli yani vadesi geldiğinde nominal tutar ödeniyor ama 2-3 yılı buluyor. bu süre çok uzun. faizler yükseldiğinde elinizdeki varlıkların değer kaybetmesinin sebebi vadesinin uzun olması. 2 yıl önce %4 kupon faizli aldığınız eurobond çok iyi getiri sağlarken günümüzde %7-8 e kadar yükselmiş durumda. siz hala %4 kupon faizi almaya devam ettiğinizden gelir düşmüş oluyor.
    3- 2016 yılında voip kısa yapmak iyi bir fikir değildi ama 2017 yılında voip kısa yaparak kurdan zarar yazmadığı gibi yıllık %10 gibi bir kar elde etti. ancak eurobond getirileri yıllık %2 - 3 gibi düşük kaldığından (faiz artış kaynaklı) toplam gelir düşük kaldı.
    4- faizlerde yükseliş kaçınılmaz diye düşünüyorum. avrupa hatta japon MB da bu yükselişe katılacaktır. 2018 için 2017 yılına benzer bir sene olacak.%13.5 portföy artış hedefi mantıklı bir hedef. Belki yakalayamayabiliriz ama o civarda gerçekleşecektir.
    Uzun vadede (5- 10 yıl) bu görünüm tersine dönecektir. eldeki yüksek faizli varlıklar, faizler düşüşe geçtiğinde normalin üzerinde değerlenerek yüksek kar elde edecektir.
    Açıkladığınız tüm bu bilgiler ışığında İşyat almak mantıklı geliyor mu? Hedefini %13,5 getiri olarak koyuyor üstelik %100 garanti de vermiyor. Hepimizin dediği gibi 240 mn lirayı herhangi bir bankaya gidip pazarlık yapsan belki de net %14,5 faiz alırsın, ama İşyat yönetimi %13,5 belki getiri hedefiyle bu hisseye ya da fona neyse işte ortak olmamızı umuyor. İlginç.

O zaman eşek yüküyle maaş neden ödeniyor onlara? Hatice teyzeye, Ali amcaya sorsan yarısına altın al yarısına dolar der, muhtemelen de daha çok kazandırır 1 yılda.

5.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Açıkladığınız tüm bu bilgiler ışığında İşyat almak mantıklı geliyor mu? Hedefini %13,5 getiri olarak koyuyor üstelik %100 garanti de vermiyor. Hepimizin dediği gibi 240 mn lirayı herhangi bir bankaya gidip pazarlık yapsan belki de net %14,5 faiz alırsın, ama İşyat yönetimi %13,5 belki getiri hedefiyle bu hisseye ya da fona neyse işte ortak olmamızı umuyor. İlginç.

O zaman eşek yüküyle maaş neden ödeniyor onlara? Hatice teyzeye, Ali amcaya sorsan yarısına altın al yarısına dolar der, muhtemelen de daha çok kazandırır 1 yılda.
    Haklısınız... 2017 ÜFE %15 2018 de bu civarda olacak hedef enflasyonun altında getiri o da olursa dur bakalım. Peki tüm bunlara rağmen neden ISYAT alıyoruz? 1.51 TL varlık için sadece 1 TL ödüyoruz da ondan. 1.51 TL varlık .15 kr temettü verecek kalır 1.36 %13 arttığında 1.53 olacak ve 17 kr. temettü verecek. ben 1 TL den aldığım için ve 15 kuruş temettü alıp maliyetim .85 olduğunda %20 getiri sağlamış olacağım. Bu bana yeter diyorsanız alırsınız. yetmez diyorsanız fiyatın biraz daha düşmesini beklersiniz.
    Düzenli temettü ödemesi olmasa alınmaz...

6.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    kısaca cevap vereyim :

Sayın Serkan74, dolar iki senedir tabir yerindeyse yerinde sayıyor, sabit getirili enstrümanların yükselen faiz ortamında riskli olduğunu biliyorum, ancak portföyde en rahat döviz bazlı taşınacak yatırım aracı eurobond lar. Al satlarla sizin yukarıda bahsettiğiniz risklerden kaçınmaya çalışıyor ve dengeliyor. Şu dönemde döviz varlığı tutmak zorunda diye düşünüyorum. Bu işin birde TL çarpanı var...

Saygılarımla...

7.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku

Sayın Oralet_Osman, Sayın Serkan74 ünde bahsettiği gibi toplu faiz artışları var, bu durum üç ay beş ay süreçtede bitecek gibi değil, uzun yıllara yayılacak gibi gözüküyor, Trump değerli dolara karşı ne kadar dirensede bu şüreçle karşı karşıyız. Teorik olarak dünyada faizler yükselirken sizde bilirsiniz altın düşer, faizi yükselen dolar yükselir (şu anda tam tersi oluyor Trump sayesinde ). Bu kaotik ortamda benim ISYATı tercih etme sebeblerimden bir iki tanesini sıralayım:

-Portföyde döviz bazlı enstrümanların tutulması. Ne kadar sabit getirili ürünlerin tehlikesinin farkında olsamda bu durumu İSYAT iyi yönetecektir. Kıymetini dolar yükseldiğinde daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Ayrıca Eurobond ları kendi porföyüme koymayı sakıncalı gördüğüm için (vergi, piyasa koşulları vs...) ellemedim. Alternatif olarak geçen sene 3.70 ten dolar almak vardı, 2016 yılı sonu 3.70 ten dolar alım fırsatı verdiğini anımsatmak isterim. Dolardaki düşüşleride ISYAT VİOP ile dengelemiştir. Sonuç olarak ISYATı tercih ettim...

- Portföyde Özel Sektör Tahvili bulundurmak. Dünyada topluca yükselen faizlerden Türkiyede etkilenecektir. Dolar borcu ve cari açığı yüksek olan ülkemizde dolar yükselişlerini yumuşatmak için Merkez Bankası devreye girecektir, umarım ılımlı bir şekilde durumu idare ederler. Değişken faizli bu tahviller iyi getiri sağlayabilir. Ben şahsen elimde Pakpen ve Rönesans ÖSTsi tutuyordum. 2016 sonu riskli gördüğüm için tahvilleri elimden çıkarttım. İyide yapmışım, biliyorsunuzki ISYATında elinde bulundurduğu Pakpen tahvili ana para geri ödemesinde zorluk yaşıyor, taksite bağladılar. Ben şahsen sorunlu ürünlerle uğraşacağıma ÖST riskimi ISYAT ile dağıtıyorum.

-ISYATın portföy kurgusu yükselen faizler ve dolar üzerine kurulmuş. Bu durumlar oluşana kadar büyük çabalarla ancak mevduat kadar getirmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Saygılarımla

Kendi fikirlerimi sizlerle paylaşıyorum, yatırım tavsiyesi değildir...

8. 300 BEDELSİZ vermeden valör farkını kapatamazsın..

bekliyorum müdürüm selamlar

Sayfa 210/930 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310710 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •