Sayfa 212/1011 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 1,689 - 1,696 arası.

Konu: Viop XLVI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Piyasa şu an artık bana göre ucuz değil.

Daha önce ucuz kağıtlar var pahalı olanlar var yazmıştım.

1 FK kağıtlar alıyorum demiştim.

en az giden 3 e katladı. Artık alacak bedava ucuz kağıt dediğim bi pozisyon pek kalmadı. Tek tek bakıyorum.

Olan pozisyonlarımı bozmuyorum teknik bozulmadığı sürece. Yeni pozisyon de eklemiyorum.

varsa yoksa ALTINS1 -> her gün limite kadar almaya gayret ediyorum :D
    altın da hakkaten antep katmerini yedirecek bence. hem ons'tan hem usd/try'den acaip güzel bir rakama gidecek.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Piyasa şu an artık bana göre ucuz değil.

Daha önce ucuz kağıtlar var pahalı olanlar var yazmıştım.

1 FK kağıtlar alıyorum demiştim.

en az giden 3 e katladı. Artık alacak bedava ucuz kağıt dediğim bi pozisyon pek kalmadı. Tek tek bakıyorum.

Olan pozisyonlarımı bozmuyorum teknik bozulmadığı sürece. Yeni pozisyon de eklemiyorum.

varsa yoksa ALTINS1 -> her gün limite kadar almaya gayret ediyorum :D
    basgz katlamadı.. inşallah patlamaz.

gelecek bilençoya tikkat et derim

üç ay sonra görüşelim hocam

3. Bist100 2007-2010-2013 yıllrında 5.0 dolar üsütünü 3 defa denemiş......Bu tarihten beri yanilmiyorsam belki 100 den fazla yeni şirket Biste kote edildi..Birde son 10 yıllık doların reel devaulasyonunuda hesaba kattığımızda yuvarlak bir hesapla zirve 8.0 civarı bir şey olmalı.....2023 yılında da yüksek karılıklar muhtemeln devaam eder....Yeniden değerlendirmelerle birlikte Bilnçolarda göstergelerin şişmesini bir miktar aşağı çeker......mevcut koşullar devam ederse, dunya ve Türkiye de beklenmedik büyük hadiseler yaşanmazsa 2023 de Bist100 için 5.0 dolar hedef oldukça mümkün bir hedef haline gelir benim açımdan...

Eski dönemlerin yarış atları Bankalar ve ana holdingler hala primsiz durumdlar.....Kamular, GYOlar hala uygun fiyatlarda....Masada daha dağıtılacak daha çok yeni kartlar var.....

2022 de Dünya borsaları düzeltmelerini yaptı sayılır....2023 de dünya genelinde bütün borsalarda bir boğa piyasassı....2024-2025 de 2008-2009 benzeri bir piyasa....
    Tabi bunlar sadece benim şahsi öngörü ve beklentilerimdir....Yatırım Tavsiyesi Değildir...
    Son düzenleme : abartin; 11-12-2022 saat: 02:22.

4. 5 doları ocak, 8 doları mart ayında görür isterse. Hava, zemin müsait ise mal kendinde ise. Keyfi bilir karşısında güç yok rakip yok. Normalde Aralık ortası sert ve kısa bir düzeltme için çok uygun ama onj bile vermedi.

Demek ki aşağıda aç kurtlar gibi ahali mal bekliyor.

Benim bildiğim pala

O malı çok iyi yerde devreder...

Mahfi hoca vs.. Pahalı diye konuşmuş gene. Hisse senetlerine tuvalet kağıdı dediği zaman 2020 rallisi olmuştu.

Pahalı olması ayrı bir şey.

Gidip gitmemesi ayrı bir şey.

Gitmesi momentum ile olur. Şunu bu kadar kapasiteli beyinli adam bunca senede anlamadı mi, kasten mi kendiyle dalga geçtiriyor, çözemedim.

Sevgim saygım büyük ama böyle öngörülerini artık ciddiye almıyorum şahsen.

5.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Halkın bedel ödediği sistem yürür..
    Zenginin bedel ödediği yürümez..
    Bunu bilirim

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    tamda işin en kritik noktasına parmak bastınız.....

Şu anda Batı ve Türkiye tamamen bir birine zıt ekonomik politikalar ile yönetiliyor....
    Batı dünyası küçülme, işssizlik ve şirket iflasları pahasına faiz artırıp enflasyonu düşürme hedefli politikalar devreye sokmuş durumdalar.........Hükümet ise hiper enflasyon, kolay kredi dağıtımı ve yüksek devaulasyon pahasına büyüme, istihdam ve yatırım modelini devreye sokmuş durumdadır....

Bir diğer belirgin fark ise Batı dünyası ekonomik krizin faturasını mümkün mertebe şirketlerin üzerine yığıyor...Hükümet ise tersi bir anlayışla krizin faturasını halka dayatmış durumda......

İki farklı politikanın olası olumlu ve olumsuz sonuçları şöyle olabilir.. Avrupa ülkelerinde düşük enflasyon ama yüksek şirket iflasları, fabrikaların kapanması, yeni yatırımların azalması ve bunların doğal sonucu olarak yüksek işssizlik....Türkiyede ki olası sonuçları ise: şirketlerin iflaslarını ve fabrikaların kapanmalarını önelmek..... artan karlarla birlikte güçlenen öz kaynakları ile şirkeleri yeni yatırımlara yönlendirmekle yüksek enflasyon pahasına istihdam ve büyümeyi devam ettirmek...

Borsalar için kısa ve orta vadede Türk modeli daha olumlu....Uzun vadede ise başarılı modeli zaman gösterecek...

Hükümetin yeni ekonomi modelininin başarısı tamamen kur dalgalanmalarına bağlıdır...Döviz darboğazı giderilip Kur hareketleri kalıcı olarak kontrol altına alınabilirse enflasyon başta olmak üzere diğer ana makro hedeflerin tutturma şansı epey yükselmiş olur......

6. Çok uğraştınız gağri....günlerce ...tl mevduatlarınızı benjamine çevirmek için....!!!!!!

Bir gece sabaha garşı....Gümmmmmm.....!!!!!!!!!!....

Nerde döviz borçlusu varsa....gümmmmm......!!!!!!!!!!!!

7. Şu an çok güçlüsünüz....devlettende güçlüsünüz.....bir gün gelecek....devlet sizden güçlü olacak....!!!!!!!!!!

İşte...o zaman.....gümmmmmmm.....!!!!!!!!!!!

Her şey sahibine.....Yüce TÜRK halkına....!!!!!!!!!!!!

YÜCE TÜRK DEVLETİNE.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8. Piyasadan haberiniz yok belli ki. Bankalar kredi musluklarını inanılmaz kıstı, bu dönemde kredi bulabilen şirketler şanslı. Ciddi bir likidite krizinin ve buna bağlı şirket iflaslarının arifesindeyiz.

Bu uyduruk programın başarı gösterme ihtimali yok. Çok kısa süre yürüyebilirdi ve o süre bitmek üzere.

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    tamda işin en kritik noktasına parmak bastınız.....

Şu anda Batı ve Türkiye tamamen bir birine zıt ekonomik politikalar ile yönetiliyor....
    Batı dünyası küçülme, işssizlik ve şirket iflasları pahasına faiz artırıp enflasyonu düşürme hedefli politikalar devreye sokmuş durumdalar.........Hükümet ise hiper enflasyon, kolay kredi dağıtımı ve yüksek devaulasyon pahasına büyüme, istihdam ve yatırım modelini devreye sokmuş durumdadır....

Bir diğer belirgin fark ise Batı dünyası ekonomik krizin faturasını mümkün mertebe şirketlerin üzerine yığıyor...Hükümet ise tersi bir anlayışla krizin faturasını halka dayatmış durumda......

İki farklı politikanın olası olumlu ve olumsuz sonuçları şöyle olabilir.. Avrupa ülkelerinde düşük enflasyon ama yüksek şirket iflasları, fabrikaların kapanması, yeni yatırımların azalması ve bunların doğal sonucu olarak yüksek işssizlik....Türkiyede ki olası sonuçları ise: şirketlerin iflaslarını ve fabrikaların kapanmalarını önelmek..... artan karlarla birlikte güçlenen öz kaynakları ile şirkeleri yeni yatırımlara yönlendirmekle yüksek enflasyon pahasına istihdam ve büyümeyi devam ettirmek...

Borsalar için kısa ve orta vadede Türk modeli daha olumlu....Uzun vadede ise başarılı modeli zaman gösterecek...

Hükümetin yeni ekonomi modelininin başarısı tamamen kur dalgalanmalarına bağlıdır...Döviz darboğazı giderilip Kur hareketleri kalıcı olarak kontrol altına alınabilirse enflasyon başta olmak üzere diğer ana makro hedeflerin tutturma şansı epey yükselmiş olur......

Sayfa 212/1011 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •