Sayfa 214/257 İlkİlk ... 114164204212213214215216224 ... SonSon
Arama sonucu : 2050 madde; 1,705 - 1,712 arası.

Konu: ALFAS - Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by Acemi1i Yazıyı Oku
    Herkese ağustos sıcağından merhaba!

temmuz ayında yaşanan fiyat sıçramasını ağustos başına kadar sürdüren ALFA solar tarihi zirve olarak bir ara 900 leri gösterdi aşağıya indi. halen 780-800 bantlarında ancak yine de 20 günlük / 50 günlük vs ortalamalarının üzerinde gidiyor.
    an itibarıyla düşüş yaşaması da normal diyorum. 780 ler falan.

bu süreçte FR geldi ve 529 mio kadar kar ettiğini açıkladı ve şirketin 1.2 milyar hedefinin biraz üzerinde bitireceğini tahmin ediyorum. olumlu bilanço. Zaten çok yazıldı her yerde. uzatmayım.

9 haziran da başlayan bedelsiz süreci halen devam ediyor. muhtemelen bu ay sonu bölünür diye tahmin ediyorum. eylüle de sarkabilir belki bilemem

gelelim tahminlere... fiyat sevmiyorum ama bakmadan da olmuyor tabi ki. üstelik agresif çıkışları hiç sevmiyorum. keşke hiç tavan yapmasa yavaş yavaş çıksa daha iyi olur düşüncesindeyim.

aylar önce bölündükten sonra yılı 100 den kapatır demiştik ama öyle hızlı çıkıyor ki, 100 küsürden bölünecek gibi duruyor. %700 hesap edin işte

tabi düzeltme yapabilir. fiyat %10 - 20 aşağı gelebilir. hisse fiyatı endeksli bakmamak lazım

yine de aylar öncesi yıl sonu 100; 2025 için ise 200-250 hayal değil yazıyordum.

bu kez yıl sonu bu enflasyon bu karlılık beklentisi ve kapasite artışı dikkate alındığında (1290 MW kapasite - Romanya haberi - yeni siparişler de olacaktır vs)

eğer enflasyon da MB tarafından %60 gibi düşünülüyorsa ileride ekonomide çok olumsuz bir senaryo olmazsa; 125-150 bandı !!!
    2024 ocak şubat için görülebilir.

tabi arada düşecek, düzeltmeler olacak, belki taban yiyecek vs. belki de olmaz YTD. şimdi bunu görüp atlamamak lazım. herkes kararını kendi versin.

bir de unutmadan son KAP ile şirketin KATILIM endeksinden çıkacağını gördük. katılım endeksinden bakanlar için bir gösterge olan bu endeks ekim ayında güncellenecek. alfas ayrılacak buradan.

bireysel değil ama katılım fonları (HKH gibi ) bu süreçten etkilenebilir ve hisseden çıkmak zorunda kalırlar. bu da fiyatına etki etme ihtimali küçük de olsa var demektir.

gerçi fonlar çaktırmadan çıkıyorlar anca çıkınca anlıyoruz sonradan.

genel olarak;
    şirketin pozitif ilerlemesi devam ediyor. şirket borçlu batık ve kötü bir şirket olmadığı gibi, parası olan, siparişleri güçlü ve trendin arkasında olan bir şirket.

düzeltmelerin olması doğal ve makul ve hatta gerekli

o bakımdan bunları sağlıklı düşüş olarak kabul etmek lazım.

yani hocam anlık olarak düşüyor diye şirketin üretim yapmaması oooooo tamam sustum KLİŞEDİR ya

sözü uzattım biraz. ama alfas hak ediyor.

önümüzdeki bir yıl daha belik iki yıl daha GES ve ALFAS ı daha çok konuşacağız gibi.

bakalım hayırlısı.

herkese iyi tatiller dilerim. selamlar
    Merhaba,

Dün ve cuma günü uzun süre sonra arka arkaya iki işlem günü kırmızı kapattık.
    Bizim haricimizde diğer enerjiler hala bilanço açıklamadılar.
    Hepsini f/k olarak çok şişirdiler bakalım bilançolarla altını doldurabilecekler mi?

Sasa'nın dün yaşattıkları ortada. Enerjilerde kötü bilanço açıklar ise domino etkisi yapabilirler. Zaten belli ölçüde beraber hareket ediyorlar.
    Tersi durumda beraber ralliye de kalkabilirler.

Bedelsiz onayı almak için bu hafta tam sırası.
    Onayımızı alıp hepsinden ayrışır isek. Bizim için daha pozitif olabilir.

2. 15 gündür anlamsız bir baskı var. Ne yukarı ne aşağı gitmesine izin verilmiyor.
    Bedelsiz mi onaylanacak. Neyin sıkışması bu.

Hangi teknikle bakarsan bak Tüm Bistte en iyi 3 bilançodan birini açıkladık ama gram faydası dokunmadı. Zarar açıklayan şirketlerde daha az baskı var.

https://twitter.com/dmrtssemre/statu...80712404914176

3. Kap

Yeni bir kap gelmiş halka arz gelirlerinin kullanımında sehven hata yapıldığı sonrasında ise düzeltigi yönünde

4. Halka arz masraflarının normalde olması gerekn tutarı 15 küsür milyonken 21 küsür milyon belirtilmiş nihayetinde kasamıza artı 6 milyon tl para kalmış olacak benim anladığım. Kimbilir sürecin uzamasında belkide bu yapılan hatanın bir etkisi olmuş olabilir.Tabiki bu tamaman benim şahsi düşüncem.

5. Yaklaşık bir aydır alfastayım amacım Allahtan bir mâni keder olmazsa bölünme sonrası burada dayanabildigim kadar kalmak.Gecmis yıllarda gedzada 3 yıla yakın kalmıştım sermayemi yaklaşık x 8 yapmistim.

6. Burada da bunu başarabilirsem, kafamdaki zekat miktarına ulasabilmek beni gerçekten çok memnun edecektir.

7. Umk hoşgeldin.

https://twitter.com/alioglukaan/stat...47062378643457

MSCI Endeksine girmişiz. Güzel gelişme. Yabancılar Alfas alacak. Uzun vade tutarlar.

8. Hoş buldum Sn.Rj16 yeni endeks haberi hayırlı olur inşallah.

Sayfa 214/257 İlkİlk ... 114164204212213214215216224 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •