Sayfa 215/440 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315 ... SonSon
Arama sonucu : 3515 madde; 1,713 - 1,720 arası.

Konu: Gold Rush

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Ben gaza gelmem Bu bir..

Yok yok şaka yapıyorum

ben senin verdiğin kararı eleştirmedim ki. kaldı ki ''unsolicited advice'' vermek benim hayatta en nefret ettiğim şeydir.

yüce zeus herkese gönlüne göre versin
    Müthiş bir kontratak

Anlıyor ve saygı duyuyorum

Basarilar

Hava beklediğim kadar sıcak değil..

Ama bu havalar bana kilo verdirdi

Fx te islemi bıraktığım günden beri zenginlestim.. Ciddiyim.. Kayıplarım artı olarak hesabımda birikiyor..

Palayla dost bile olduk takiliyoruz

https://www.instagram.com/reel/Cu8YH...U2YjMzNjRlOQ==

İyi tatiller ve sevgiler herkese

https://learningenglish.voanews.com/...y/7204973.html

Google Translate çevirisi aşağıda

Yeni bir çalışma, ılık suyu kuzeye doğru taşıyan bir okyanus akıntısı sisteminin önümüzdeki 70 yıl içinde çökebileceğini öngördü.

İklim bilimcileri, böyle bir çöküşün ABD'de deniz seviyesinin yükselmesine ve Avrupa'da aşırı hava koşullarına neden olabileceği konusunda uyardılar.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), akıntıların Atlantik Okyanusu'ndaki suyu yaydığını veya dolaştırdığını açıklıyor. Akıntılar kuzeye ılık su ve güneye soğuk su taşır.

İki yıl önce, Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli, okyanus akıntılarının önümüzdeki 80 yıl içinde feci koşullara neden olmasının pek olası olmadığını söyledi.

Bununla birlikte, yakın zamanda Nature Communications'da yayınlanan yeni çalışma, devasa okyanus akıntı sisteminin bazı bilim adamlarının inandığından daha erken çökebileceğini öne sürüyor.

Toplamda, bilim adamları tarafından incelenen akımlar, Atlantik meridyen devrilme sirkülasyonu veya AMOC olarak bilinir. Suyu Atlantik Okyanusu boyunca dolaştırır. Dolaşım çok uzundur ve tamamlanması tahminen 1000 yıl sürer. Ancak NOAA, dolaşımın 1990'ların ortalarından beri yavaşladığını söylüyor.

NOAA, Gulf Stream adlı Atlantik akıntısının bu devasa akıntı sisteminin bir parçası olduğunu söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya'daki bilim adamları, dolaşım sürecinin daha fazla yavaşlaması veya tamamen durmasının Kuzey Yarımküre'de daha aşırı hava koşullarına yol açabileceği konusunda uyardılar. Ayrıca ABD Doğu Kıyısında deniz seviyesinin yükselmesine ve Güney Afrika'da kuraklığa neden olabilir. Ancak olası zamanlamayla ilgili tahminler belirsizliğini koruyor.

Yeni çalışmada Danimarkalı araştırmacılar Peter ve Susanne Ditlevsen, 1870 ile 2020 yılları arasında Kuzey Atlantik'teki deniz yüzeyi sıcaklıklarını incelediler. Mevcut koşullar altında, sirkülasyon sisteminin 2025'te veya 2095'te çökebileceğini öne sürdüler.

Tahminleri, Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) 2021'de yaptığı tahminden farklı. IPCC, çöküşün 2100'den önce olmayacağını söyledi.

Julio Friedmann, bir karbon yönetim şirketi olan New York City merkezli Carbon Direct'in baş bilim adamıdır. Bir açıklamada, son çalışmanın büyük iklim risklerini azaltmak için "harekete geçmenin hızlı ve derin olması gerektiğini" açıkça ortaya koyduğunu düşündüğünü söyledi.

Stefan Rahmstorf, Atlantik'teki okyanus akıntıları üzerine 2018 tarihli bir çalışmanın ortak yazarıdır. Ayrıca RealClimate web sitesinde Danimarka liderliğindeki çalışma hakkındaki yorumlarını yayınladı. Rahmstorf, Atlantik Okyanusu akıntılarının çökme zamanlamasının "oldukça belirsiz" kaldığını kaydetti.

IPCC'nin tahminini ihtiyatlı bulduğunu da sözlerine ekledi. Rahmstorf, "Kanıtlar, bu yüzyılda riskin yüzde 10'dan çok daha fazla olduğuna giderek daha fazla işaret ediyor" diye yazdı. Sorunun "...önümüzdeki birkaç on yıl boyunca oldukça endişe verici" olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Hani Kıyamet konulu filmler ekstrem doğa olayları ile başlar ya..

O filmi yaşamaya az kaldı sanırım..

Bu Dünya bir Cennet

Sayfa 215/440 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •