Sayfa 217/1009 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317717 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,729 - 1,736 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hayır .niye muhabbet olsun.

2. 3.52den aldim yine. 3.57 leri bu hatta veya obur hatta tepki vererek gorur ama ustunu gormesi icin eurusd nin tekrar 1.15 - 1.05 bandina girmesi lazim. Yoksa 3.60 in ustunu cok zor. EURUSD yi takip edin.

Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Bu haftaki USD/tl beklentiniz nedir?

3. Bazi sivriler EURUSD 0.80 olacak diyordu yaza kadar. DXY 120 olacak diyorlardi yaza kadar. Milletin ebesini mikti çakma pirefesorler analistler. Parayla kurs veriyorlarmis bir de buna ragmen.
    Son düzenleme : sadecegrafik; 31-07-2017 saat: 19:15.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Kesinlikle yazdıklarıma dikkat etmemişsin yada pek çoğunu atlamışsın anlaşılan..Ben yıllardır farklı olarak dolar yükselişinin faiz artışlarından (esasen yeterince arttıramayacağından- menzilinin kısa olmasından) gelmeyeceğini düşünüyorum sadece..çünki temelde FED sıkılaştırma yapıyor gibi gözüküyor ama esasen yapmıyor/yapamıyor..aşağıdaki grafik finansal koşulların hala gevşek olduğunu gösteriyor..geçen günde yayınlamıştım..görmedin sanırım..

Temelde gelişmiş MB’ları çaresizler bence.. borç çok fazla, kaldıraç çok fazla, 8-9 senedir kolay ve ucuz parayla oluşan balonlar çok fazla..vede bu balonlar birbirleriyle çok ilintili..çok detaya girmeyeyim ama bildiğin gibi borca dayalı bu sistemin devam edebilmesi için sisteme sürekli para girişi şart..dolayısıyla BOJ, ECB, BOE vb. sistemde likiditenin kurumaması için sistemi sürekli besliyorlar..burada ABD’nin QE yapamaması sonucu değiştirmiyor..her ay basılan 200 milyar dolardan fazla paranın bir kısmı ABD borsalarına , ABD hazine bonolarına yada farklı piyasalarına giriyor..sistem havuzdan beslenerek böylelikle devam edebiliyor..yani işte bu şekilde para mok gibi ortalıkta..

Benim düşüncem global ekonomi zaten düşük büyüme ve düşük enflasyon tuzağına girmiş durumda..zamanını kestirmek zor ama bunun bir sonraki adımı resesyon..tabi resesyon deyip geçmemek lazım..bu kadar borçla büyüyemiyen ekonomiler/şirketler ne olacak..hele birde bir sürü zombi şirketi, ekonomileri düşününce..sonrası deflasyon ihtimali vb. vb..

Kısaca yukarıdaki ihtimali gören dolar ne yapar..vede dolar borçlusu ne yapar..DXY’yi 120’ye getirir..

Diğer konu FED’in faiz yada gerisarma açısından ECB ve BOJ’un epey önünde olması..

BOJ’un işi zaten bitik..İlerleyen aylarda ECB'de kabaca güçlü Euro ile bitecek..

Sn. Gunwane umarım bu yazıyı okursun..beni yoruyorsun..
    Enki Bey

Benim bildigimi zannettiklerimin tam tersini yazmissin. Ben parasal genislemenin yalnizca digital oldugunu ve hic fiziksel para basilmadigini zannediyordum

Madem bu kadar fiziksel para basiliyor ki verdigin rakamlar cok buyuk peki neden borsa ve emlak yukselirken enflasyon hic yukselmiyor ABD de ve AB de?

Benim burada kafam karisiyor

5. 20 Nisan günü böyle bi grafil attık idi foruma..
    Sonrada ekledik zaman zaman ilk hedef 1.15 16 sonra 1.18 1.22 bandı diye..

15 16 lardan gevşeme bile gelmeden füze gibi gidiyor..
    1.18 ide geçti bugün..

Ne dedik

eurusd yukarı borsa yukarı

borsa yukarı TL varlıklar değer kazanıyor demektir..

Dolar alçak sürünmeceye devam eder..

Ne zaman dolarcılar ortadan kaybolud 3-4 ay geçer..
    Birisi beyler dolar der..
    afaroz edilir linç edilir topic kapanır küfür edilir..
    o zaman dolar zamanı gelmiş demektir..

2016 da da aynen böyle oldu..
    şevki diye birisi dolarda rally diye bir topic açtı idi hatırlarım..

yemediği zılgıt kalmadı topiğide kapadım kendi de gitti..2 ay sonra rally geldi..

Topik kapanmış idi o zaman çoktann..

6. EURUSD de tekrar 1.15 e Dogru duzeltme ardindan 1.25 e hareket beklenebilir. Yarin 1.18 i asagi kirarsa 1.15 e dogru hareketlenebilir. Ama genel EURUSD trendi yukari gorunuyor. 1.15 e degerse kar alir yeni pozisyon icin yon bakarim.

Uzmanlari boyle optuler Nisan ayindan beri.

7. EURUSD 1.18 i asagi kirarsa dolar$ pozisyonu kademeli olarak arttirilabilir 1.15 de kar alinir. Kisa vade. Sonra duruma bakilir.

Eur\usd 1,15 olursa dolar tahmini kac olur?

Sayfa 217/1009 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317717 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •