Sayfa 220/777 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320720 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,753 - 1,760 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki

dünya ekonomisini şuanda her köşesinde insanların toplaştığı bir sala benzetiyorum..
    İçlerinden bi tanesi salın merkezine ani atak yapasa hep beraber batarlar..

Bunu kim cesaret edebilir..Veya çıkarı ne olabilir..
    Walla kapitalizm borç, gdp yani büyümeler açısından sınırlarına dayandı bence..geçen gün yazdığım gibi rekabetçi devaller, korumacı politikalar döngüsünde ağır çekim ilerliyoruz..işin sonu gemisini kurtaran kaptana doğru gidiyor, içselleşmeye-kabuğuna çekilmeye doğru..sanırım en basit anlamda global resesyona doğru ilerliyoruz şimdilik..sonrası biraz karışık olabilir..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Walla kapitalizm borç, gdp yani büyümeler açısından sınırlarına dayandı bence..geçen gün yazdığım gibi rekabetçi devaller, korumacı politikalar döngüsünde ağır çekim ilerliyoruz..işin sonu gemisini kurtaran kaptana doğru gidiyor, içselleşmeye-kabuğuna çekilmeye doğru..sanırım en basit anlamda global resesyona doğru ilerliyoruz şimdilik..sonrası biraz karışık olabilir..
    Şimdi ABD-ÇİN örneğine bakalım..ABD %70 iç pazarıyla büyeyen ekonomi..ÇİN ise üretip sattığı dış satımla..globalde ticaret savaşları kızışsa ne olur..Hele ABD büyüme açısından hazır mali reformlarını hayata geçirme aşamasındayken..

Tamam ticaret savaşının kaz***** olmaz ama ortada çok daha fazla zarar yazacak olanlar var, bu belli..ne olur ÇİN'de 300-400 milyon insan gerisin geri kasabalarına geri döner..ha kominist rejim açısından bu adamların sesleri çıkar mı, çıkmaz..buda ÇİN'in avantajı olur..

Neyse bu işin sonu dünya halklarının çoğunun fakirleşmesiyle sonuçlanır..ha bu fakirleşme esnasında borçlar-balonların patlaması dolayısıyla trilyonlarca doların marketten yok olması gerekir..neyse bundan sonrası kötümser seneryolara giriyor..ancak uzun vadede dötü kollmakta ve doğru yerde olmakta fayda var..

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ne güzel makro ölçekli bakıyorsun
    doğrusu da bu
    gundwane'nin yazdıklarına bakınca USD 'yi Edip iplikle karıştırdığını düşünürsün.
    benim görebildiğim makro bakış açısından malesef uzaklaşarak sadece reaksiyonel ve refleks davranışları ile açıklamaya çalıştığı küçük bir dünyadan bahsediyor.

hala çevremizdeki 3-5 yada 3 bin 5 bin kişinin aldığı pozisyona göre karşı pozisyonlanmadan bahsetmekte kusura bakma ama komik bir bakış.

bu bakış açısı bile ne kadar dar ve mikro ölçekli olduğunu gösteriyor.

birde nasıl oluyor da bugünkü usd değerinin 2800 olmasını makul kabul edebiliyorsunuz.!!

yani kıymetli enki o kadar araştırıp bir dolu bilgi yığıyorsun ama
    kime diyesim geliyor

dostum enki sakın yanlış anlama yazdıklarının tümüne yakınını okuyorum ve değerli buluyorum

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    Öteki dolar topiğindeki en sevmediğim hava ülke batsın da kazanalım modu.

Bunu onaylamıyorum..

Para kazanma amaç ise bunu sadece ülkeyi batırıp da dolar almış olmakla sağlamayı düşünmek sağlıklı değil..

Ülke uçsunda borsadan kazanalım dedin mi mesela topikde savaş çıkar..

O zaman amaç para kazanmamı yoksa başka birşey mi..??
    aaa ordakiler para mı kaybediyor diyorsunuz sayın gundwane.

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    TRUMP: SURİYE'YE NE ZAMAN BİR SALDIRI OLACAĞINI ASLA SÖYLEMEDİM - TWİTTER

TRUMP: SURİYE'YE BİR SALDIRI ÇOK YAKINDA YA DA ÇOK YAKIN OLMAYAN BİR ZAMANDA OLABİLİR - TWİTTER

Manyağın teki adam kalkar kalkma tweet mi atmaya başlamış nedir..
    Önce bi elini yüzünü yıka yaa

ABD de saat kaç..
    çok volatil bi adam. böylelerini texas'ta bulursunuz ancak.

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    ne güzel makro ölçekli bakıyorsun
    doğrusu da bu
    gundwane'nin yazdıklarına bakınca USD 'yi Edip iplikle karıştırdığını düşünürsün.
    benim görebildiğim makro bakış açısından malesef uzaklaşarak sadece reaksiyonel ve refleks davranışları ile açıklamaya çalıştığı küçük bir dünyadan bahsediyor.

hala çevremizdeki 3-5 yada 3 bin 5 bin kişinin aldığı pozisyona göre karşı pozisyonlanmadan bahsetmekte kusura bakma ama komik bir bakış.

bu bakış açısı bile ne kadar dar ve mikro ölçekli olduğunu gösteriyor.

birde nasıl oluyor da bugünkü usd değerinin 2800 olmasını makul kabul edebiliyorsunuz.!!

yani kıymetli enki o kadar araştırıp bir dolu bilgi yığıyorsun ama
    kime diyesim geliyor

dostum enki sakın yanlış anlama yazdıklarının tümüne yakınını okuyorum ve değerli buluyorum
    Sağolasın dostum..15 senedir kendi elimizle el parasına bağlandığımızdan bahsettiğin gibi makro ölçekli bakmakta fayda var..dümeni olmayan gemiyi ortalıklarda dolaştırıyoruz..artık dış dünya bizleri nereye sürüklerse..

Aslında bende katılıyorum hangi şart altında olursa olsun USD'nin 2,8 olmasının makul bir tarafı yok..ve dolarda milletin içerideki pozisyonlarına göre pozisyon alma konusuna..en basit bu global şartlar yerine 94 yılındaki gibi olsaydık, şu CB'nın bu kadar faiz inadıyla ülkede kriz çıkartmaması kaçınılmaz olurdu..adamların/yabancıların umurlarında değil zaten, işlerine bakıyorlar, mümkünse dünyanın en yüksek nominal faizini almaya çalışıyorlar..hepsi bu..

Neyse bu konularda bende Gund'a katılmıyorum ama herkesin dolar konusunda görüşleri kendine..amaç bilgi paylaşımı..sevgiler..

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tcmb'nin döviz kurunun düşmesine izin vermeyecek ama yükselmesini de sekteye uğratacak bir ince ayarlama yapma ihtimalinin olduğunu düşünüyorum.

Bu da %12.75 olan GLP faizinin 50 baz puan arttırılması şeklinde olabilir.

25 Nisan toplantısında yeni GLP oranı %13.25'e çekilebilir.
    Mantıklı..

Çek Londra'ya GLP'den bir 0,50 daha..bir bakalım, ve uçup kaçalım..

Olacağına bak..yok çıkıyordu da, çıkacaktı da..

AMB'nin son toplantı tutanaklarına göre, yetkililer, tahvil alım programından çıkış için yeterli kanıt olmadığı kararına vardı ve ticaret anlaşmazlığı konusunda endişelerinin arttığını belirtti

http://www.bloomberght.com/haberler/...sunda-endiseli

Sayfa 220/777 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320720 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •