Sayfa 220/1009 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320720 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,753 - 1,760 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Dünyada tek para birimi olsa dahi gene ABD ekonomisi kontrolünde olur. Adamlar neredeyse bütün endustrilerde lider; ve 2006dan sonra olan tüm ileriye dönük gelişmeler gene ABD merkezli ve hatta Avrupa ile bile arayı açıyorlar artık.

Mesela, NAIC kodlarına bakalım;

Agriculture, Forestry, Fishing and Hunting: 2030 yılında ABDde tarım'ın yüzde 50den fazlası robotlar ve dronlar ile yapılacak. Avrupa'da tarım ile meşhur Ispanya ve Hollanda bile ABDli şirketleri çekmek icin adeta savaşıyorlar.
    Mining, Quarrying, and Oil and Gas Extraction: Sektör için son 50 yıldaki en onemli atılım kaya gazı oldu ve bu alanda sadece ABD şirketleri var.
    Construction: IOT, VR, Green Building LEED, moduler üretim planlaması, prefabrik derken bütün gelismeler gene ABDden çıkıyor. Robotlarla insana ihtiyac olmadığı anda ucuz iş gücü ile inşaat sektöründe varolan bizim gibi ülkelerin hali allahlık olacak.
    Manufacturing: Industry 4.0 ile fabrikaları inanılmaz donanımlı hale getiriyorlar, Foxconn bile ABD'de fabrika açma kararı aldı.
    Trade: E-ticarette Amazon, süreç yönetimi konusunda Walmart, yeni iş modeli düşünülürse WholeFoods...
    Transportation and Warehousing: Otonom araba, elektrik bataryaları, yeni taşımacılık modelleri, vs; Uber, Tesla...
    Finance and Insurance: Sadece sigorta sektörunde dünyanın diger yarısı ile eşit ekonomik büyüklüge sahipler, üzerinde konuşmaya dahi gerek yok...
    Educational Services: Eğitimde ABD üniversiteleri ile yarışabilen Ingiltere'den Cambridge, Oxford; Fransa'dan Grande Ecole dedikleri Ecole Polytechnique, ESCP, ESSEC, HEC; hadi Almanya'dan 5, Italya'dan 2, Ispanya'dan 2 desek dünyada toplam 20 üniversite yok.
    Arts, Entertainment, and Recreation: Sanat, Medya (Televizyon, Sinema, Sahne sovlari) derken butun dünyaya iceriği Los Angeles ve New York'tan sağlıyorlar.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Enki hocam
    Şimdi ben Trump yerinde olsam
    Acil fed i lağv eder fonksiyonlarını direk hazineye bağlar
    Başındaki is bilmez kadını emekli eder
    Eldeki paranın sadece yüzde onunu da
    Dünyanın gerekli yerlerine bölüp bolusturup mikro kredi namına dağıtırım
    Yoksa dünyada para kalmazsa sende kazanmazsin
    En basitinden KOAH hastalığında tüm organlar babalar gibi calissada boru tesisatinda kan kalmayacagindan kangirenden olursun ölmek yani to die
    Bunu göremeyen iktisatçılar ki
    Onlar zate yeteneksizdirler
    Biri el atması önce zengin gozukursun sonra titaniklen beraber sende batarsin aynı bi subway misali
    İngilizcem bozuk sorry
    En son JFK FED i lagvetmeye kalkti adam simdi cehennemde yaniyor

haberiniz yoksa bildireyim dedim

3. Belki cennette 2 kolunda Huri
    Alkolsüz meyve gogteyl i iciyodur
    Nirden bilceng?
    Hem çok sular aktı ondan bu yana
    Belki fed hatta kendi devrolunmak dahi istiyo olabilir
    Bilemezuk

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ustadı azam muazzamın tavsiye ettiği aletlerden ( hepsinde durum fecaat ama) BİST, onun kısa kontrat alın dediği yerden, bugünkü gerilemeye karşın hala 5.000 puan yukarıda...

Eğer sabredersek başabaş gelmemize daha epey var...

Ama o hala (her üstadı azamın yaptığı gibi) analiz yapmaya devam ediyor kaldığı yerden.

Bizim siyasilerle sanaldaki bu analizci geçinenlerin mayası ve duruşu aynı.

Hatayı kabul ettmek gibi, istifa gibi, yazmayı bırakmak gibi niyetleri, katiyetle yok.

Onlara sorarsan : "Halka, karşılıksız hizmete devam"...

5. Ben de ABD kontrolünde Phoenix in pipisindeki para birimine geçilecek diyorum. 2018 yılı çok önemli olacak. Ben 2018 de 1 cent dolar$ bile taşımam.

Çünkü ABD tüm borçlarının üstüne yatacak. Önce doların son şahlanışı, forever QE ile ölümü, sonra yeni para birimi. 2018 sonuna kadar süreç başlar ve ilerler. 2020 de tamamlanır.

Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Dünyada tek para birimi olsa dahi gene ABD ekonomisi kontrolünde olur. Adamlar neredeyse bütün endustrilerde lider; ve 2006dan sonra olan tüm ileriye dönük gelişmeler gene ABD merkezli ve hatta Avrupa ile bile arayı açıyorlar artık.

Mesela, NAIC kodlarına bakalım;

Agriculture, Forestry, Fishing and Hunting: 2030 yılında ABDde tarım'ın yüzde 50den fazlası robotlar ve dronlar ile yapılacak. Avrupa'da tarım ile meşhur Ispanya ve Hollanda bile ABDli şirketleri çekmek icin adeta savaşıyorlar.
    Mining, Quarrying, and Oil and Gas Extraction: Sektör için son 50 yıldaki en onemli atılım kaya gazı oldu ve bu alanda sadece ABD şirketleri var.
    Construction: IOT, VR, Green Building LEED, moduler üretim planlaması, prefabrik derken bütün gelismeler gene ABDden çıkıyor. Robotlarla insana ihtiyac olmadığı anda ucuz iş gücü ile inşaat sektöründe varolan bizim gibi ülkelerin hali allahlık olacak.
    Manufacturing: Industry 4.0 ile fabrikaları inanılmaz donanımlı hale getiriyorlar, Foxconn bile ABD'de fabrika açma kararı aldı.
    Trade: E-ticarette Amazon, süreç yönetimi konusunda Walmart, yeni iş modeli düşünülürse WholeFoods...
    Transportation and Warehousing: Otonom araba, elektrik bataryaları, yeni taşımacılık modelleri, vs; Uber, Tesla...
    Finance and Insurance: Sadece sigorta sektörunde dünyanın diger yarısı ile eşit ekonomik büyüklüge sahipler, üzerinde konuşmaya dahi gerek yok...
    Educational Services: Eğitimde ABD üniversiteleri ile yarışabilen Ingiltere'den Cambridge, Oxford; Fransa'dan Grande Ecole dedikleri Ecole Polytechnique, ESCP, ESSEC, HEC; hadi Almanya'dan 5, Italya'dan 2, Ispanya'dan 2 desek dünyada toplam 20 üniversite yok.
    Arts, Entertainment, and Recreation: Sanat, Medya (Televizyon, Sinema, Sahne sovlari) derken butun dünyaya iceriği Los Angeles ve New York'tan sağlıyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Ben de ABD kontrolünde Phoenix in pipisindeki para birimine geçilecek diyorum. 2018 yılı çok önemli olacak. Ben 2018 de 1 cent dolar$ bile taşımam.

Çünkü ABD tüm borçlarının üstüne yatacak. Önce doların son şahlanışı, forever QE ile ölümü, sonra yeni para birimi. 2018 sonuna kadar süreç başlar ve ilerler. 2020 de tamamlanır.
    Ben benzer bir uc kagidi altin'da bekliyorum.

Whay..derinleşecekmiş!!

Ertem: KGF derinleştirilerek devam edecektir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, KGF'nin kalıcı olduğunu belirtti.

Kredi Garanti Fonu'nun devam edip etmeyeceği piyasalarda merak konusu olurken, bu uygulamanın mimarlarından biri olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, KGF'nin derinleştirilerek devam edeceğini belirtti.*
    Cemil Ertem, Milliyet gazetesindeki köşesinde şunları yazdı:
    Türkiye’deki ekonomik görünüm ve ekonominin geleceğiyle ilgili olarak yapılan değerlendirmelerin, bakış açısına, politik duruşa göre farklılık gösterdiğini biliyoruz. Yani bardağın boş tarafı ile dolu tarafının anlatılması meselesi...

Şu an önümüzdeki makro ekonomik veriler enflasyon, işsizlik, cari açık ve bu temel değişkenlere bağlı olarak, kur, faiz görünümleri, Türkiye benzeri ülkelerle ve Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgeyle karşılaştırıldığında, bize bardağın dolu tarafını anlatır. Örneğin, dün gelen dış ticaret verileri, ikinci çeyrekte de büyüme trendinin sağlıklı olarak yukarı çıktığının işaretini veriyor. Haziran ayında dış ticaret açığı yüzde 9.1 olarak azaldı ve ihracatın ithalatı karşılama oranı da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 66.1’den yüzde 68.7’ye yükseldi. Öte yandan, mevsim etkilerinden arındırılmış ihracat yüzde 2.5 artış gösterdi. İkinci çeyrek ve sonrasında da ihracatın, Avrupa krizine rağmen, büyümeye pozitif katkı yapacağını öngörüyoruz.

KGF KALICI
    Öte yandan, Kredi Garanti Fonu, (KGF) ikinci ve üçüncü çeyrekte sanayi ve ihracatı destekleyen önemli bir faktör olarak devreye girecek. Yeri gelmişken hemen belirtmek isterim ki KGF, Türkiye ekonomisi için bir “dönem” pansumanı olarak devreye sokulmuş bir yapı değildir. KGF, ekonominin finansmanı için yeni bir yoldur ve bu yol derinleştirilerek devam edecektir.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    spoiler mode on

Globo para birimi 2040 ve sonrası için planlanıyor. İlk globo bugünkü SDR sepetindeki paralardan oluşacak ve belirli bir geçiş süreci için sabitlenmeyen kur ağırlıklarıyla işlem görecek. Dünya merkez bankasının kurulmasıdan sonra politika ve ticaretten bağımsız tek bir para birimi işleme koyulacak.

spoiler mode off

Biz görmeyiz dostlar.
    Bu işler planlamayla olmaz..pat diye, yeri öpünce gerisi kendiliğinden gelir..

Zaten planlamayla olsaydı, dünya bambaşka bir yer olurdu değil mi?

O yüzden bence görürüz..

Sayfa 220/1009 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320720 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •