Sayfa 222/735 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322722 ... SonSon
Arama sonucu : 5878 madde; 1,769 - 1,776 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    HDA ve benzeri istatistiksel arbitraj fonları da temel mantıkta bunu yapıyor. fakaaaaaaaaaaat burada kocaman bir fakat var, fönün izahnamesini okuyacaksın, orada şuna da buna da yatırım yapabiliriz şu kadar % de şunu taşıyabiliriz falan diyorsa şüpheye düştü isen o zaman fon yönetimi ile oturup konuşacan nörüyonuz bu fonda diye ... mesela istanbul portföyün fon sepeti fonu olan IRF fönünün izahnamesinde ne yazıyor ? % 20 hisse de taşıyabilir diyor.... taşıdı mı ? n'evet taşıdı.... hani fon speti fonuydu ? niye hisse de emdi spottan ? çünküüm izahnamesinde öyle bir esnekliği var ve onu fırsat gördü kullandı... menavda tomatesin çürüğünü almıyorsun , paketteki beyaz peynirlerin stt si en ileri tarih olanını bulmak için rafın arkalarını kurcalıyorsun ya... haa bi zahmet paranı yatırdığın fonlarla da ilgili iciğini ciciğini bil yani.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

2.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Benim dün al emri verdiğim yabancı hisse senedi fonlarında 27 Aralık Çarşamba gözüküyor (yine tufaya düştüm, bir hafta beklemek nedir ). Sizinkiler de olsa olsa en geç o zaman olur.

Bu arada Bist 500 gelmiş, şahdık şahbaz olduk.
    Haklısınız, muhtemelen 27 Aralık olacak. Teşekkürler cevabınız için.

Abd borsalarinda düzeltme ne zaman gelir , sonsuza kadar gitmeycek herhalde

4.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Abd borsalarinda düzeltme ne zaman gelir , sonsuza kadar gitmeycek herhalde

ABD borsalarının yükseliş trendlerinde her 6 ayda bir, düşüş trendlerinde her 3 ayda bir %15-20'lik büyük düzeltme yaptığı açık. yükseliş trendine girdiğimize, son düzeltmeyi 2 ay önce yaptığına ve önümüzde faiz indirim süreci olduğuna göre düzeltme bekleme değil alım yapma zamanı. eski zirveye vardımı bi %10 düzeltme yapabilir ama yine şu anki seviyenin altına gelemez diye tahmin ediyorum, belki nasdaq composite tekrar en fazla 14500 görür. abd borsasının bu kadar yüksek enflasyonda 2 yıl önceki seviyesinin bile altında olduğunu unutmamak lazım.

nihai hedef ise sahtekar batılı banka analizlerini değil de gerçek teknik analize baktığımızda 24000 civarıdır. daima eski zirvenin 1,5 katını hesaplarsın. ben orda satarım istediği yere gitsin.

5.  Alıntı Originally Posted by fanatik59 Yazıyı Oku
    Noel tatili nedeniyle TOK, TB9 gibi serbest döviz fonlarında 24 Aralık pazartesi verilen alım/satım talimatları (T+1) hangi gün gerçekleşir? Bilgisi olan var mı?
    https://www.qnbfi.com/invest/duyuru/...endirmesi-2023

6. RPD ve RIK hesaplayabilecek arkadaş varmı? kendimiz sattık da vaktinde eşe dosta aldırdık düşmez fondur diye..kendime öğretemedim çenemi kapalı tutmayı.

7.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    rpd ve rık hesaplayabilecek arkadaş varmı? Kendimiz sattık da vaktinde eşe dosta aldırdık düşmez fondur diye..kendime öğretemedim çenemi kapalı tutmayı.
    rık +0,22
    rpd +0,12
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

8.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    rık +0,22
    rpd +0,12
    Güzel iş çıkarmışlar yalnız

Sayfa 222/735 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322722 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız