Originally Posted by
HATAKE
https://youtu.be/ZJC2IC5H_zU?si=Y2EqefXENCREsorS
ovp , fitch cb açıklamaları değerlendirilmiş
murat bey cb açıklamalarını duyunca seçime 2026da gireceğiz galiba diye düşündüğünü söylüyor .. aslında 2025-2026da anayasa değişikliği çalışmaları başlayacak ... eğer 400 mv oyuna ulaşılıp referandumsuz anayasa değişikliğine gidilirse mevcut ekonomi programına devam edilebilir ancak eğer 360-400mv arasında kalınıp referandum yapılacaksa bu sefer yine genişleyici politikalara geçme ihtimali doğacaktır ... programın yolu anayasa değişikliği çalışmalarına göre şekillenecek sanki... tabi bu tartışmalar için henüz erken süreç daha başlamadı
özellikle darbe girişimi sonrası ülkeyi saraya konuçlanmış güvenlik elitleri yönetmekte. Her konu saraydaki bu vb yapılar tarafından verilen kararlara göre şekilleniyor. Bakanların bile etkisi olmadığı bir sistem bu.Saraydaki bu yapı seçilerek gelmediği için de halka hesap vermiyor, halkla yüzleşmiyor.Şuan ülkeyi de akp değil dediğim bu yapı yönetmekte. RTE ise bu yapının seçim kazanan yüzü. O nedenle o elitler ne düşünüyor ve istiyorlarsa süreç de öyle ilerleyecek diye düşünüyorum.
Ama maalesef bu çözümsemeyi muhalefet yapabilmiş değil.Halen RTE nin tekrar aday olabileceğini ve onu centilmence bir mücadele ile yenebileceğini sanıyor.Islak imzasız tutanakları, fake videoları, her türlü yanlış bilgi verebilen devasa medya organizasyonunu çok hafife aldıklarını düşünüyorum.Hatta ve hatta seçim kazansalar bile ne ile karşı karşıya kalacaklarından haberdar bile değiller bence. Geçen M.Yavaş tüzüğe parlementer sisteme dönüşü yazalım, seçimi kazanırsak parlementer sisteme dönme şartı koyalım dedi. Tamamen şok oldum. Ya bu muhalefet hiçbirşeyden habersiz ya da muhalefette olmak onlar için yeterli.
Şahsi görüşüm RTE yaşadığı sürece cumhurbaşkanı olarak devam eder.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri