Sayfa 225/1009 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325725 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,793 - 1,800 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Abi kuru yese noolcek yaş yise noolcek
    Zate cin elinde devasa amerigan dahvil stoguynan gebes karu gibi ortada
    500 - 700 lehman gibi bi meblağ bu
    Çin zamanında bi kumar oynadı
    Şeytana uydu cezasını cekmeli
    Artık o gumarin nooldugunu herbikesler düşünüp çıkara
    Kuley gessing
    Rus amerika zate boyyuk ticaret hacmi yoh
    Rusun eyirbas boying yerine embiriyer uçağı alsa işlemi tamanliyo zati benzin beleş urda

2. Her ne kadar 3 yıldır Döviz toplasam da Referandumdan Evet çıkınca İstanbulda gezi benzeri tencere tava seslerini duyar duymaz kendimi garantiye almak için sabah ilk iş yüklü dolar aldım tüm bunlara rağmen Portföyümün sadece %25 i Döviz ama Bunun yarısını 3,65 ten aldım. yani Son yıllarda Dövizden yaptığım kârlar çok düştü son yaptığım 3,65'ten aldığım panik alım nedeniyle.
    Bundan sonra Dolar 2,90 a düşerse portföyümü %50 ye çıkarırım ve bir daha da alım yapmam.
    O kadar düşeceğini zannetmem ama bu dolarda en kötü senaryom olur ki böyle olursa herkes dolarını satar ki ben aksine 2 ye katlarım portföyümü.
    Dolar 4 e kadar ralli yaptığında kendimce yaptığım senaryom doların 3,39 a kadar geri çekileceğiydi keşke kendi senaryoma uysaydım ama şimdi dolar 2,90 a kadar düşerse beni şaşırtmaz çünkü Marc faber yıl sonunda kriz olacak demiş bu adam ne derse tersi olur. Ben de yıl sonu kriz bekliyordum ama ters indikatörüm faber de kriz olacak dediği için senaryomu çok uzun vade sonrasına öteledim

3.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Her ne kadar 3 yıldır Döviz toplasam da Referandumdan Evet çıkınca İstanbulda gezi benzeri tencere tava seslerini duyar duymaz kendimi garantiye almak için sabah ilk iş yüklü dolar aldım tüm bunlara rağmen Portföyümün sadece %25 i Döviz ama Bunun yarısını 3,65 ten aldım. yani Son yıllarda Dövizden yaptığım kârlar çok düştü son yaptığım 3,65'ten aldığım panik alım nedeniyle.
    Bundan sonra Dolar 2,90 a düşerse portföyümü %50 ye çıkarırım ve bir daha da alım yapmam.
    O kadar düşeceğini zannetmem ama bu dolarda en kötü senaryom olur ki böyle olursa herkes dolarını satar ki ben aksine 2 ye katlarım portföyümü.
    Dolar 4 e kadar ralli yaptığında kendimce yaptığım senaryom doların 3,39 a kadar geri çekileceğiydi keşke kendi senaryoma uysaydım ama şimdi dolar 2,90 a kadar düşerse beni şaşırtmaz çünkü Marc faber yıl sonunda kriz olacak demiş bu adam ne derse tersi olur. Ben de yıl sonu kriz bekliyordum ama ters indikatörüm faber de kriz olacak dediği için senaryomu çok uzun vade sonrasına öteledim
    Doğru tesbit..
    2017 sonbaharında bende ortalığın karışmasını bekliyordum ama ol-ma-ya-cak gibi..

FED yan çizip süper ralliler yaşayacaz borsalarda sankim sankim..

Benim kafamdaki plana göre..

Ağustos ayında bizim borsada sert düzeltme gelirse
    sonbaharda ralli yaşarız..Ve iş o zirveden sonra biter..6 ay 10 ay arası..
    (süper çöküş gelmez) dolar biraz zıplar endeks 80 lere doğru bi düzeltme yapar falan

Hayır alıma devam ederlerse ..
    Alım çokkk çılgın noktalara gider..2001 rallisi gibi..
    ardından süper çöküş gelir..(global + biz)

dolar 6-7-8 gider..
    endeks 50.000 e yuvarlanır..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Eveleme geveleme gelir gibime geliyor..

Herkes aynı gemide öyle kolay değil isyan çıkarmak..
    Evet haklısın..herkes zararlı çıkar bu işten, ABD'nin kendiside..Ancak ÇİN'in uğrayacağı zarar ABD'den çok fazla..

Burada temel 3 konu var..birincisi K.Kore'nin artık ABD'nin her bölgesine ulaşabilecek füze yapmış olması..malum Trump dünya K.Kore'nin ABD'yi vurabilecek füze yapacağı günleri görmeyecek demişti..neyse bundan ziyade tehdit tehdittir..

İkincisi ÇİN'in ABD sayesinde gelişmesini güçlendiriyor olması ..dur diyen olmazsa, tabi buna dur diyecek ABD'dir..Demezse ABD 'de ileride nal toplayabilir..

Üçüncüsü ise bilindiği gibi Trump'ın çok önemsediği ABD'nin dış ticaret açığı sorunu..

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Evet haklısın..herkes zararlı çıkar bu işten, ABD'nin kendiside..Ancak ÇİN'in uğrayacağı zarar ABD'den çok fazla..

Burada temel 3 konu var..birincisi K.Kore'nin artık ABD'nin her bölgesine ulaşabilecek füze yapmış olması..malum Trump dünya K.Kore'nin ABD'yi vurabilecek füze yapacağı günleri görmeyecek demişti..neyse bundan ziyade tehdit tehdittir..

İkincisi ÇİN'in ABD sayesinde gelişmesini güçlendiriyor olması ..dur diyen olmazsa, tabi buna dur diyecek ABD'dir..Demezse ABD 'de ileride nal toplayabilir..

Üçüncüsü ise bilindiği gibi Trump'ın çok önemsediği ABD'nin dış ticaret açığı sorunu..
    Enki
    K.Kore nin bildiğim kadarı ile ABD de sadece alaskaya ulaşan füzesi var..O bile hikaye olabilir..
    ABD senin sokakta ne gazete okuduğunu isterse takip edebilecek teknolojiye sahip.
    Öyle bi füzeyi geliştirmeden vururlar..dıııı
    Tehdit olarak bile görmediler herhalde ama kopan gürültü büyük..İlginç..

ÇİN in güçlendiğini sanmıyorum..(tamamen kendi düşüncem)..Bu adamlardan bi halt olmaz..

Trump çok fena rezil oldu..Birşeyler yapmalı ve itibarını geri kazanmalı..
    Bu adam tüccar ve spekülatör kafalı adam..
    ABD yi de o kafada yönetmek istiyor..

Ama yanındaki ekip çok beceriksiz ve bazı şeylere bazı güçlere rağmen!!! oraya geldi..Adama açıkca iş yaptırmıyorlar..Rezil ediyorlar..
    Derin konu burası..

6. Söylemesi ayıp
    Adam hayvanlarus gibi başarılı ya

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Eveleme geveleme gelir gibime geliyor..

Herkes aynı gemide öyle kolay değil isyan çıkarmak..
    Herkes herkesin ne yaptığını biliyor gerçek amacının da farkında..

Dengeler çok çok hassas birisi biraz fazla bi hareket yapsa yeni düzen kurulana kadar kendisi de çok zarar görecek.

Doların şu son rallisinde bir çok EM ipten döndü misal..

ABD çin EURO zone da öyle çok sağlam bi platformun üzerinde değiller..
    Şimdi biraz karamsar vede erken bir yorum olacak ama gemi batıyor olduğunda kimse platform felan düşünmez..herkes canını kurtarmaya bakar..o yüzden ''gemisini kurtaran kaptan'' modeli daha uygun olur bu durumda..

O zaman daha iyi anlaşılır; dolar benim param ama sizin sorununuz..

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şimdi biraz karamsar vede erken bir yorum olacak ama gemi batıyor olduğunda kimse platform felan düşünmez..herkes canını kurtarmaya bakar..o yüzden ''gemisini kurtaran kaptan'' modeli daha uygun olur bu durumda..

O zaman daha iyi anlaşılır; dolar benim param ama sizin sorununuz..
    Benim düşüncem saflaşmalar 3. dünya savaşına doğru gidiyor..
    Çünkü geminin dışı taş devri..Bu kadar açık ve net..

Bu işin fitili 90 ların sonu 2000 lerin başında finansal oyunlar ile ABD de ateşlendi..
    Borcu satmak türev ürünler türev ürünlerin üzerine türev ler falan derken dengeler bozuldu

Bu süper bozulan dengeyi düzeltmek için diğer yana süper yüklenildi..
    Ama kararlı bir yapıdaki oluşumda kararsız bir duruma geçilirse tekrardan kararlı bir duruma geçilmek için yapılan bütün aktiviteler aslında kararsız durumu besleyici etkide olacaktır..

Misal tahtıravallide 2 kişi dengede duruyor..Birisi geldi dengeyi bozdu diğer yan düzeltmeye çalıştı karşısı panik oldu aşırı hareketler yaptı iki tarafda düşer..

Bu QE ler neticesinde dünya yani bir kararlı pozisyonda gibi gözüksede aslında değil..

Tabi her bozulma-kararlı oluşum gittikçe büyüyor..

Yani şu andaki balon 2008 den çok çok daha büyük..

Sayfa 225/1009 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325725 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •