Sayfa 227/348 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon
Arama sonucu : 2779 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Defter değerine oranla çok ciddi iskonto ile işlem gören, karlılığı hiç de fena olmayan bir sürü sağlam şirket dururken parayı zarar odaklı ve aşırı derecede spekülatif şirketlerde riske atmak salaklık olur. Eğer riske atılacaksa da risk oranını makul seviyeye indirecek olan cazip fiyatlardan mallanmak gerekir. Stratejimin ana esprisi budur. Benim param kıymetlidir, çarçur edecek para yok bende.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by caylakborsaci Yazıyı Oku
    Xspor ile ilgili gönderilerinizden sonra kumar geçmişinizle ilgili soruma cevap aldım sayıyorum.
    Düzenli olarak kumar oynayan biriyim ben, çerez parası türünden ve kendi arkadaş grubumuz arasında oynuyoruz. 5 kapalı kartlı poker ve briç oynarız kumar olarak sadece, başka oyun yok bizde.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Sportifler çok yüksek riskli kağıtlardır, kumar oynamaktan farksızdırlar. Öte yandan periyodik olarak harika getiri fırsatları da sunarlar. 4 sportif hisse arasında en gözde olanlar FENER ile GSRAY'dır. Sulanma etkisi olmayan tek kağıt olduğu için FENER her daim en dinamik sportif hissedir.

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Sadece olaya faiz olarak bakma bence TH. eur/usd paritesi tr den yana esiyor. Brent tr den yana. AB ABD ile bozuştuktan sonra TR ile yakınlaşacak hatta AB kapıları açılabilir söylentileri geziyor ortalıkda. AB nin koruması için ABD den sonra TR en büyük ihtimal (en azından bir süreliğine) AB şu an harıl harıl savunma sanayi yatırımı için kaynak arıyor / yaratıyor yaratmak istiyor. Savunma firmaları uçuyor AB de. Buralardaki yatırımlar AB sanayisi için olumsuz falan da deniyor tabi bu arada.
    pkk silah bırakma falan hikayesi de cabası. Şu an TR için sağlam rüzgarlar esiyor.
    Üzerine faiz indirimi + 1 senedir birikmiş faiz/enflasyon farkı ve nerede ise satıcı kalmaması.
    İyimser ve kötümser gelişmelerde en önemli şey bunları doğru zaman çerçevelerine oturtabilmektir. Bunun için veri havuzunu çok daha genişletmek ve ölçülebilir olanlara da dikkat etmek lazım.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Lot sayısı 3 küsür yıl önce 4.5 milyardan şimdiki 25 milyara çıkan İşbankası, 1.5 yılda lot sayısı 10 katına çıkan GSRAY ile ayni kategoride diyorsun anladığım kadarıyla. AEFES'in de lot sayısı yakında 600 milyondan 6 milyar lota çıkacak. Yine gelecekte İşbankasının lot sayısı 25 milyar lottan 100 milyar lota çıkar. Şirketlerin hisse sayısı sabit olmasaydı durum nice olurdu acep? Bizi Allah korumuş. 😊
    Gsaray'ı bırak hocam, en azından hissesini tutmayı benim işim olmaz bunlarla.
    Bedelsiz sermaye artırımlarında hisse sayısı artarken fiyatlar düşürülerek denkleştiriliyor üstelik tüzel bir kişilik olan A.Ş'nin kar yedekleri sermayesine eklenerek güçlendiriliyor ki bu hissedarın çıkarına bir durum. Buradaki sulanma sadece psikolojik bir konu değil mi? Kar yedeklerini temettü olarak dağıtsa büyük sermayedarlar açısından avantajlı.

Bedelli sermaye artırımlarında yeni hisseler için para ödeniyor. hissedar için olumsuz şirket için olumlu, yeter ki hissedarlar ikna olup para versinler. Bunlarda sulanma oluşuyor elbette. Bedelli genelde zayıf şirketlerin başvurduğu bir yol ama bankalar da sürprizler yapmıştır geçmişte. Rekor Gsaray veya onun eski yöneticisi F.S.'nin şirketlerinden Makina Takım'dadır sanırım

Tahsisli sermaye artırımlarının kuralları var, kurumsal ve yabancı yatırımcıların hedef alındığı bu yöntemde olumsuzluklara şahit olmadım.

Coin dünyasında hisselerin kağıt bolluğunu tartışmak da ayrı bir konu. Belki hisse senedi madenciliği de başlar ilerde

6. Sayın TRENDHOUND, Fondan hiç anlamıyorum. Hisse dışı paramı Günlük kazandıran hesapta değerlendiriyordum. Getirisi yüzde 2. Sizin dediğininiz PPF na girdim. Yüzde 3.42 şimdilik. Size teşekkür ediyorum..

7. Rica ederim seneka. Bu tür risksiz ve yüksek getirisi olan yatırım araçlarını her yetişkin bilmek zorundadır. Bunlar borsaya çok ciddi bir alternatif sunuyor hem de hiç risk unsuru taşımadan. Mesela yüksek risk taşıyan borsada kağıtlar kendini ortalama bazda 10 yılda amorti ediyorken sıfır riskli PPF kendini 2.5 yılda amorti ediyor. Borsa risk taşıdığı için 10 yıllık amorti süresi 100 yıla da çıkabilir hatta sonsuz bile olabilir (şirketin zarar etmesi durumu).

8. Sadece PPF değil diğer fonları da takipte olalım. Örneğin emtia fonu ile serbest döviz fonu gibi. Şimdi herkes "kriz sona erdi, önümüz açık" modunda. Ben farklı düşünüyorum. Ham petrol fiyatları fena düşüyor. Artan arz, azalan talep, ekonomik durgunluk bunda rol oynuyor. Ama bir noktada bu düşüş sona erecek ve yukarı hareket başlayacak. Hiç belli olmaz bakarsınız panik satışlarıyla ham petrol çok daha aşağıya gelebilir ve bu durumda ham petrol ağırlıklı emtia fonuna girmek lazım.

Sayfa 227/348 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •