SN. JAKO nun yorumu...Grafik-analiz var.Bence beklenen İSTANBUL DEPREMİ olayı her zaman var olan olasılık...Bu 3 ay da olur.10 yıl da...Piyasanın bunu çok ciddiye alacağını düşünmüyorum.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=608&page=180
Sana da HAYIRLI GÜNLER ayhan 53...
Haydi eyvallah...
Boşuna konuşuyoruz bence...
Toplumun eğitim ve ahlaki değerleri yükselmedikçe, aynı şeyleri yaşar dururuz..
İronik bir durum öyle ki; binası depremde yıkılmadığı ve yapılması gerekeni yaptığı için neredeyse ödüllendireceğiz bazı insanları....
Doğruluk ve dürüstlük yok olmuş toplumda...Yapılan hataların sorumluları da hiç bir şekilde ceza almayınca, garip bir tekrarlar döngüsüne giriyoruz...
Sayı akışı durdu gözüküyor.
Afad dan bugün açıklama gören var mı?
Önce bir sistem kur.
Sen sadece sistemi denetle yeter.
Aynen arkası olan ceza almıyacak , arkası olmayanın kafası kopacak bu zihniyetle felaketler olduğunda böyle günlerde Ah vah denilip geçilir.Ama bütün siyasetçiler çıksınlar değiştirsinler bu düzeni en dipteki memurdan en tepedeki cumhurbaşkanına kadar yargı anlamında kim yanlış birşey yapıp altına imza atıyorsa hesap versin.
Bunların hepsini siyasi partilere öneri olarak toplıyayıp göndericem
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yahu yasımı tutayım, yazmayayım diyorum. Bazı insan müsveddeleri halen iktidar - muhalefet kavgası yapıyor. Benim gözümde bütün siyasiler suçlu ! En basit yöntem şudur ; büyük bir yolsuzluk- ihmal gördün müdahale ettin ama kimse tınlamadı ise gerekirse hapisi göze alacak istifa edeceksin, dünya medyasını yığacaksın vb. Kaç yıl oldu ülke adım adım savaşmadan yabancıya teslim ediliyorken hangi milletvekili açıkca vatandaşı uyardı veya vekillikden ayrıldı. Tek adam sistemine geçildiği anda tüm muhalefet meclisten çekilebilirdi, siyasi olarak yapılacak çok sayıda yöntem varken onlar koltuklarından demeçler verdi.
Daha geçen yıl , sıfır aldığım daire dış cephesinden yağmur yağdıkça içeriye su aktı. Müteahhite ( ilkokul mezunu, Muş ' lu ) kardeşim 5 yıl sorumluluğun var, hatalı imalat yapmışsın, dış cephe yalıtımını ivedi yap dediğimde adam hiç çekinmeden '' haydi bas git , benim başımı belaya sokma, bildiğin yere şikayet et . Ben oturma raporunu aldım işim bitti vb. '' diyebildi. Çoğu cahil toprak sahiplerinden oluşan diğer 20 daire sahibini tek tek dolaşarak '' bu adam sizi kandırmış, en kötü malzeme ve işçilik var. Temelden sığınak sürekli su alıyor motopombla atılıyor, asansör de akü, havalandırma bacası yok '' gibi birçok eksiği sayarak dava açma hakları olduğunu söylediğimde '' Abi , bu adam bize silah gösteriyor. Bunlar aşiret . geçen bir komşumuzu yeğenleri tartakladı '' dediler. Yahu silah dediğin nedir işte bende de var, sözleşmenizde bir sürü hakkınız var. Gelin avukat parasını ben vereceğim 2 kişi avukata vekalet verin ben uğraşacağım diyerek 2 komşunun vekaletini aldık. Bunu duyan müteahhit , anında apartman kapısında beni yakalayarak '' Abi ya sende hemen ciddiye almışsın. Ben senin duvarı yıkacağım , yenisini yapacağım. Milleti uyandırma '' dedi.
Şu anda tüm eksiklikleri tek tek yapıyor. Binanın her şeyini yeniden elden geçirmesini sağladım. Ama insanlar uyuşmuş, yargıya güvenmiyorlar. Binadan 4 daireye polis- asker kiracı koyarak mal sahiplerine '' bakın benim arkam sağlam, devletle aram iyi '' görüntüsü verecek kadar kurnaz.
Mücadele şart.
Yer İmleri