sektörü yakından takip ediyorum, kota kapsamında yeni ilaveler olursa avustralya , mısır ,hatta hindistan, çinden alırlar türkiyeden almazlar , sebepleri olur ( resmen dillendirilmez belki de ) , rusya -türkiye ilişkileri... gelişmekte olan diğer ülkelere de dengeli destek verme politikası ... ve kotanın tek ülke lehine avantaj sağlamasının diğerlerine ise dezavantaj sağlamasının çelişkisi ve kotadaki 1 milyon tonluk hakları dünyada 30 kadar üretici ülke 30-50 milyon ton kotu ile sistematik ve dengeli şekilde doldurabileceğinden ülkemize ancak %5 üstü bir ihracat artışı sağlayabilir. FIRSAT VAR AMA SEKTÖR yanlış...
AB ye sadece biz mal satarız en yakın ve en kaliteli üretim üssü biziz kafası sakat bir kafadır. diğerleri de önemsiz ülkeler değildir , hatta süper güç ülkeler var aralarında başka ülkeler AB ne mal hizmet satamaz çünkü üretseler bile çok uzaklar gemiler de 20.000 km yol mu gider ,siparişler yetişmez kafasını bıraksak güzel olur .
hint çeliği çin çeliği vietnam çeliği satılırken biz ancak 3-5 yeni müşteriye az az mal satabiliriz. BU çelik ticaretinde kartellerin de tröstlerin de yapısal gücünün ispatıdır. diplomatik ve siyasi tercihler de maalesef ön planda bu ticarette..30 dolar pahalı alır Çinden alır, yeşil çelik üretecek 2 sene sonra der , çevreye duyarlıyım ben der alır , Türkiye zaten satışta rekor kırıyor biraz da vietnamı endonezyayı destekleyeceğim der ordan alır, siyasi beklentisi var ve şartları uzun vade daha iyi der ondan alır....yakınız bizden mecbur alırlar kafası TİCARİ HAYATIN GERÇEKLERİNE uymuyor.
ÇELİK müşterisi ve sektörü ultra stratejik ve ultra GLOBAL dengeleri gözetir..
TEKSTİL VE TURZİM SEKTÖRÜ GİBİ küçük , orta ve Avrupadaki Türk diasporası gücüne dayanan, komşuluk menfaatlerine dayanan TİCARİ İŞLEMLER olmaz VE kobi perakentecisi değildir, kankim reklamını yapar malını satarım toptancı ayaklarına mal alınıp satılan sektör değil.ytd
Kimmr neymiş diye baktım, alış veriş merkezi market gibi bir şey. Bu hisse ile alakalı birileri ceza yemiş, tabiki şaşırmadık. Hasan Meşe isimli vatandaş burada öne çıkıyor, vatandaşın profilini incelediğinizde iki resim altta bir cami resmi, üç resim üstte viski resmi. Artık nasıl bir kavram kargaşası yaşanıyorsa onu bilmek zor. Gecen gün yazmıştım, 10-15 yıl önce kervanda operasyon yapanlar hala başka yerlerde devam ediyor, dikkatli olun. Birde onun öğrencisi zeynel var, bu vatandaş valilikte çalışan bir memur. Sosyal medyada sürekli reklamla yatırımcı toplamaya çalışıyorlar.
Bugün İsdemirimizin 52. Kuruluş yıldönümü. Bugüne kadar başta işçiler olmak üzere geçmişte gelmişte emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Meclis açıldı, ilk görüşme sosyal medya düzenlemesi. Düzenleme falan yok bildiğin cezalandırma. Bundan sonra daha dikkatli olmak gerekir.
Artık mesaj atarken, sayın xx kişinin bilmem nesi ile diyerek başlamak, herkes için daha hayırlı olur..
Yer İmleri