Sayfa 23/662 İlkİlk ... 1321222324253373123523 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 177 - 184 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. Öte yandan briç oyununda psikolojinin payı hemen hiç yoktur ama fines yapma, rakibinin elini gerçeğe yakın şekilde tahmin etme, kağıt sayma, rakibinin elindeki kağıtlara bağlı olarak strateji geliştirme gibi temel özellikleri bağlamında BİST için idealdir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. BİST'i bir yatırım ortamı olarak gören biri ya salaktır ya da cahil.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Gelişmiş ülke borsalarında borsada işlem gören her hisse için atanmış piyasa yapıcıları vardır. Mesela İSCTR muadili bir hissenin tahtasında fonksiyon gösteren 20 - 30 arası piyasa yapıcısı mevcuttur. Bunların görevi tahtada istikrarı sağlamak, hisse fiyatlarındaki aşırı salınımlara engel olmak, manipülasyonları önlemektir. Kendi hesaplarına al sat yaparlar. Bunlar BİST'TE mevcut değil, bunların yerine birbirleriyle anlaşmalı iş yapan, tahtayı kendi amaçları doğrultusunda dizayn eden kurumlar var.

4. Birbirlerinin cebindeki parayı hüpletmek amacıyla işlem yapan kişi ve kurumların oluşturduğu, temettülerin anlamsız olduğu veya hiç ödenmediği, borsadan alınan hisselerin sahiplerinin şirketlerde söz sahibi olmadığı böyle bir kumar ortamında kazanılan paralar acaba İslam'a göre helal midir? Öte yandan bir ateist ve Makyivelist olduğum için bana her yol mübah.

5. is ve ykbnk tahtalarını adam yerine koyduğumda , gasp ediliyorum. ne zaman da kırk yıllık O.MUAMELESİ yapınca da beni mutlu ediyorlar. anlaşıldı sizlere hiç bir zaman adam muamelesi yapmayacağım.

6. O....rı da gören sanacak ki para kazanamıyorlar ve sokak başında çalışıyorlar muamelesi görüyor iki banka..

SPK robotlar üzerinden yürüyen manipülasyona bir çekidüzen vermeden her gün halı gibi çırparlar piyasayı. Bu işleri yürütenler "haklı" olarak ceplerine günlük olarak indirdikleri paraya bakıyorlar. Bakıyorlar ki karışan eden de yok, talana devam. Yoksa dişe dokunur bir satış olmadan hisselerin %4 inip çıkması nasıl açıklanır?

Piyasa yapıcı yok demek buradaki duruma uymuyor. Piyasayı yapıyorlar: robotlarla!
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BİST'i bir yatırım ortamı olarak gören biri ya salaktır ya da cahil.
    Nebati bey duymasin

Sayfa 23/662 İlkİlk ... 1321222324253373123523 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •