Sayfa 231/359 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 1,841 - 1,848 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Yukarı yönlü bir ralli olmadığı ve belli aralıklarla yatay hareket edildiği zamanlar, endekste TKE'nin aşırı alım bölgesi çizgisi olan kırmızı çizgi civarında bazen tam temasla bazen biraz aşağısından fiyatlarda dönüş sinyali verdiğini gözlemliyorum. Momentum kaybını genel hatlarıyla iyi gösteriyor.

Yukarı yönlü trend devam ettiği sürece bu bir şey ifade etmeyecektir, zira doğası gereği momentum indikatörlerinin üst limitleri olduğu için daha yukarı giden fiyatlarda aşırı alım bölgesi civarı hafif aşağı hafif yukarı salınımlar gerçekleşir.

Kafalardaki cevabını kimsenin bilmediği soru ise endeksteki son yükselişin yeni bir trend başlangıcı mı yoksa yatay salınım içerisinde bir tepki hareketi mi olduğu. Bunun cevabını herkes gibi ben de bilmiyorum. Ayrıca bunun cevabını hiç bir indikatör de veremez. İndikatörler doğası gereği öncü olamaz, sonuçta fiyattan türetilirler. Grafikte kullandığım TKE indikatörü de daha önceki sayfalarda anlattığım üzere 7-8 farklı momentum indikatörünün bileşkesi (Yaşar Erdinç'in formulasyonu ile). Tek tek onları gözlemek yerine bunu takip daha basit ve kolay.

Bugünlük hacim son zamanlardaki hacim ortalamalarının üstünde olsa dahi Cuma'ya göre biraz aşağıda kaldı ve Cuma harici geçen haftaki günlük hacimler seviyesinde gerçekleşti. Piyasanın Moody's rating'ine nasıl tepki verdiğini net ölçemedim ben. Biraz sönük kaldı sanki. Yeşil çizgi ile gösterilen ilk düşen çizgisi kırılmış olsa da mavi düşen çizgisi üzerinde kapanış henüz gerçekleşmedi. Bu çizgiyi çoğu analist dikkate almıyor, ancak endeksin orada zorlanması tesadüfî değil bence. Piyasanın psikolojisi bir şekilde fiyatların bileşkesi olan endekse de yansıyor.

Bu durumda ne yapmalı? Bunun net bir cevabı elbette yok. Ben kendi işlem yaptığım hisse(ler)dek trendi kendi sistematiğim ile takip etmeye devam edeceğim. Umarım disiplini kaybetmez ve ipin ucunu kaçırmayız.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. 250,75’ten THYAO alımı yaptım tekrar, alım sinyali gelince, ama sonrasında sinyal sat’a döndü tekrar ve daha aşağıya gitti. Neyse dün satış yaptığım yerin 3TL aşağısı diye züğürt tesellisi olsun.

3. Periyodun kapanışını beklemedik, kural ihlali.

4. Trading’de kural ihlali yapıp sonra hatanı kabullenemezsen, karşılaşacağın şey terse düşmek oluyor. % 0.10’luk hatadan kaçmayacaksın.

Hasarın büyük olması gibi bir durum yok, an itibariyle % 0,60 aşağıdayım, ama bu hatanın derinleşebileceği gerçeğini değiştirmiyor. Belki gün içi telafi edebilirsin durumu, ama bu riski almayacaksın. Disiplin şart. Hayırlısı.

5. Biraz daha toparlan tombul kuş, üzme beni!

6. BOFA tahtada bu kadar satıcıyken nasıl olacaksa?

7. Kullandığım periyot çok oynak ve hata yaptırmaya müsait. Biraz daha büyütmem lazım, algoritmik işlem yapmayacaksak.

8. 251,50'den cüzi bir kârla yolladım, şimdilik buralarda duramayacakmış gibi göründüğü için. Alabilirsem biraz daha aşağıdan almayı deneyeceğim.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Sayfa 231/359 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •