Hazır enflasyondan söz açılmışken..
Sanki Avrupa bu işten muaf olacak..
QE'lere devam..
Not: OECD'nin sitesinde enflasyon global değil, OECD ülkeleri için verilmiş..muhtemelen Türkiye ortalamayı yükseltmiştir..Thursday, the Organization of Economic Cooperation and Development (OECD) said that global inflation in June fell to 1.9%. Inflation pressures have fallen dramatically from its April highs at 2.4%.![]()
Dun aylardir ilk defa tv seyrettim. Saat 22:00 de ekonomi Kanalinda program var.
Hatun butun ihtimalleri soyledi. Adi malum. Iyi de ihtimallerden hangisi. Senin dediklerini zaten herkes biliyor. Kendisi bankaciliktan bir de ogretim uyeligine kapak atmis. Yakinda pirefesor de olur. Yonetim kurullarina girer. Danismanlik alir. Ayni digerlerinin yaptigi gibi.
TV yi tekrar Rafa kaldirip seyretmeme kararimin ne kadar dogru oldugunu bir kez daha anladim.
Benden size tavsiye. EGER YATIRIMCI ISENIZ, TV seyretmeyin, Gazete Dergi okumayin, Facebook twitter da denilenlere kanmayin. Havali civali tipler eger bilgi verirse ekstresini isteyin bakalim ne kadar gercek islem yapmis ve ne kadar bu islerden para Kazanmis.
Sadece Grafik. Sadece Grafik. Siz ve Siz.
CUNKU gunluk dinledikleriniz okuduklariniz YATIRIM yaparken sizi yanlis yonlendirir. Kelin ilaci olsa basina çalar.
Okuyacaksaniz kitap okuyun. Gerisini bosverin.
Gercekten bu islerin pratigini biliyorsan, Acarsin ekrani alirsin satarsin vurursun mali. Bir asagi bir yukari. Teoriden bana ne. Isim olmaz.
Teori neyse ne de haber olmadan olmaz...
Zaten borsada, çok bilen çok yanılır.
Grafik analiz falan çok bilen çok kazansaydı, hissenette yıllardır bedavaya analiz yapanlar kalmazdı..
Borsada ve piyasalarda kazanç için bilgi ve haber yanında, zamanlama, istikrar ve yürek lazım.
Özellikle de zamanlama ve yürek diyorum.
Borsada KY nin yüzde 90 ı abidik patron kağıtlarında tüyo peşinde..
Onlarda tabikide borsanın çıkışlarında ya yerlerinde sayıyorlar yada çok az yükseliyorlar..
Düşen bile var aralarında..
Endeks kağıtlarında olan KY çok çok az..THY a tuprs al kchol al dediğim de hep yüzler ekşiyor..
Yıllardır böyle..
E o spek patron kağıtlarıda canları ne zaman isterse o zaman FAKE haberler eşliğinde gidiyorlar..
Haber FAKE hareket FAKE....gel de burada maliyet yap satış yap..
İmkansız gibi bişi..
2016 aralıkda thy alan var mı
ya tuprs
ya kchol
ya işc
neden Türkiye batıyordu da ondan..
Millet dolara gömülmekle meşgul idi..
pehhh
Borsayı ve piyasayı gundwane çözmüş görünüyor...
Dediklerini yapıyorsa mutlaka iyi kazanmış ve kazanıyordur...
Yakında gider buralardan korkarım...
Yaw abi dalga geçme yaa..
Biz bir halt yapamıyoruz..
Bari okuyan faydalansın istiyoruz..
Bak dolar yaygarası var da ne oluyor..
Mayıs haziran gibi yazdım yaz sakin geçer diye..
2 kişi faydalansa ne mutlu..
Hep karamsarlık hem çöküş hep batacaz olmaz ki..
Piyasa yukarıda gider aşşa da..
3.50 altıda pekala olabilir 4 tl de olabilir..Bu düşünce oluşmadıktan sonra birşey kazanamazsın..
yüzde 40 hala tl deyim bundan ötürü..
referandum diye bulaştık
3.53 den maliyer düzelttik 3.60 oldu ortalama 3.63 den satıp çıkamadık..
hata bende..
Şimdi 3.30 ları bekliyorum bi daha maliyet düşürmek için ama bu sefer yüzde 100 dolar da olacam oda çok can sıkıcı..
Yer İmleri