Sayfa 2327/2362 İlkİlk ... 13271827222722772317232523262327232823292337 ... SonSon
Arama sonucu : 18889 madde; 18,609 - 18,616 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Gaffar Yakınca
    @GaffarYakinca
    ·
    19s
    ⚡️Zengezur Koridorunun ABD tarafından kontrol edileceği kesinleşti.
    Aliyev, Paşinyan ve Trump yarın buluşuyor.
    Çok yanlış. Burada Rusya ve İran'la anlaşarak koridor açılmalıydı. Abd'nin s2yle gerdeğe girilmez. Hindistan bile Rusya ile anlaştı ve Abd'yi karşısına aldı. Trump'un yaptıkları soytarılıktır. 15 günde bir çıkıp, gümrük tarifelerini indirdim, kaldırdım demek, güvensizlik yaratır. Bir müddet sonra Trump'un söyledikleri kimsenin umurunda olmaz. İşte Hindistan'ın umurunda değil.
    @erefefik

2. https://x.com/enginozkoc/status/1953506675635134971

Engin Özkoç
    @enginozkoc
    Seçimden seçime meydana çıkıp;
    millete çay fırlatanlar değil, milletiyle her zaman omuz omuza verenler kazanacak…

Milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz ve tüm il-ilçe örgütlerimiz ile birlikte vatandaşlarımızı dinliyoruz.
    Linkte video var.
    @erefefik

3. Hikmet Yalım Halıcı
    @yalimhalici
    2019-2023 yılları arasında, sahte ekspertiz raporları, gerçeğe aykırı banka dekontları ve muvazaalı satışlar gibi usulsüz yöntemlerle toplam 2 BİN 691 yabancı vatandaşlık aldı. Bu uygulamalar, vatandaşlık hukukunu hiçe saymakla kalmıyor, aynı zamanda ülkemizin ulusal güvenliğini de ciddi şekilde tehdit ediyor. Çünkü, yasa dışı yollarla vatandaşlık alan kişilerin kim olduğu ve niyetleri tam olarak denetlenemiyor. Bu durum, suç örgütlerinin, terör bağlantılı kişilerin veya ekonomik açıdan riskli grupların ülkemize giriş ve yerleşimini kolaylaştırabilir. Ayrıca, vatandaşlıkların bu kadar kolay ve denetimsiz verilmesi, toplumda adalet ve güven duygusunu zedelerken, devletin sınırlarını ve ülkenin güvenliğini de zayıflatabilir.

İşte bu nedenle, bu tür usulsüzlüklerin araştırılması, sorumluların tespit edilerek hesap vermesinin sağlanması şarttır.

Bu süreçte adı geçen şirketler ve uzmanlar hakkında ne gibi incelemeler yapıldı?
    Hangi adımlar atıldı?
    Kamuoyunun güvenini sarsan bu olaylara karşı şeffaf ve etkin denetim mekanizmaları kurulmalı. Çünkü vatandaşlarımızın ve ülkemizin geleceği söz konusu. Artık, bu tür usulsüzlüklerin önüne geçmek ve devletin egemenliğini korumak için gerekli yasal düzenlemeleri ve denetimleri hayata geçirmek zorundayız.
    @erefefik

4. Rusya, SOCAR’ın Odessa’daki petrol deposunu vurdu.

Yaralılar var.
    Önemli haber. Socar, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi. Abd'nin s2yle, Zengezour koridorunu açamazsın. Hakan Fidan'ın diplomaları araştırılsın.
    @erefefik

5. https://t24.com.tr/yazarlar/namik-ta...-firsati,51059

Hakan Fidan için sorgulanan saygınlığını koruma fırsatı
    Sayın Fidan’ın hem “üniversite diplomasını” hem “denklik belgesini” ayrı ayrı ve yüksek çözünürlüklü paylaşması gerekiyor. Aynı bağlamda, YÖK de UMUC gibi bir ABD kurumunun açık öğretim yoluyla verdiği kısa dönem eğitim programı bitirme sertifikasını hangi transkript ve kredileri inceledikten sonra geçerli dört yıllık üniversite diploması yerine saydığını derhal açıklamalı. Eğer yöneltilen sorulara ikna edici yanıtlar veremiyorsa Sayın Fidan’ın ahlâk gereği Dışişleri Bakanlığı görevinden istifa etmesi ve YÖK’te de geriye dönük kapsamlı soruşturma başlatılması gerekiyor.
    Dışişleri Bakanlığı gibi devletin en saygın ve Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra “Türkiye’yi temsil” gibi bir ayrıcalığı olan konumdaki Hakan Fidan’ın önce kendi saygınlığının lekesiz olması gerekiyor. Oysa, Sayın Fidan’ın üniversite eğitimi ve Bilkent Üniversitesi’nde master programına alınması ciddi şaibeler barındırıyor.

Söz konusu şaibelerin ortadan zihinlerde hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak biçimde kalkması Sayın Fidan’ın hem sorumluluğu hem yükümlülüğü.

Böylesine yüksek önem derecesini haiz bir konuda Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nce (DMM) yapılan aşağıdaki paylaşım ciddiyetten olduğu denli sorulara yanıt oluşturmaktan da çok uzak.

Sayın Fidan’ın adeta bir suçluymuş telaşesiyle sorumluluklarından kaçma ihtimali yadsınsa ve DMM’nin görselini paylaştığım açıklaması üzerinden akıl yürütülse bile bunun nasıl belirsizlikler ve tutarsızlıklar içerdiği açıkça ve kolayca görülüyor.

DMM, beceriksizlik ve liyakat eksikliği dolayısıyla mı böyle davranıyor yoksa soruların vahameti karşısında çaresizliğinden mi böylesine çocukça bahanelere sığınıyor, orasını kestiremiyorum.

Zira, DMM, Dışişleri Bakanı Fidan’ın sözde üniversite diploması ve denklik belgelerinin kopyalarını düşük çözünürlüklü olarak bir “kolaj” halinde paylaşmayı yeğledi.

Ancak, bu amatörce yahut kasıtlı yaklaşım bile sorulara yanıt üretmekten çok yeni sorulara yol açıyor:

“Üniversite Diploması” denilen belge esasen uzaktan eğitimle takip edilmiş bir kısa dönem programa katılım sertifikası mı?

Hakan Fidan hangi ülkede hangi yurtdışı görevde hangi süreyle bulunurken uzaktan eğitim veya “açık öğretim” yoluyla dört yıllık üniversiteye denk “siyasal bilimler” tahsili yapabilmiş?

Fidan’ın katıldığı programın transkripti ve aldığı krediler nasıl dört yıllık bir üniversite eğitimine denk olabiliyor?

DMM tarafından yapılan paylaşımda görülen belgede neden bölüm adı belirtilmemiş?

Aynı belgede neden “Bachelor of Arts” ünvanı yerine “Bachelor of Sciences” yazıyor?

Yine belgedeki üniversite logosu neden University Of Maryland, University College (UMUC) özgün logosuyla uyumlu değil?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) aynı dönemde (yani 1990’lı yıllarda, zira belge 1998 tarihli) yahut o günden bu günlere başka kaç görevdeki astsubaya benzer denklik belgesi düzenlemiş?

Başka kaç astsubay bu tür bir uzaktan kısa dönem eğitim programını tamamlayarak master programlarına katılabilme hakkı kazanmış?

YÖK, uzaktan eğitim veren UMUC’nin Fidan’ın katıldığını iddia ettiği “siyasal bilimler” programından veya başka çeşitli programlarından mezun kaç kişiye daha benzer denklik belgesi sunmuş?

Eğer yapılan iş kitabına uygunsa YÖK, UMUC benzeri başka hangi kısa dönem uzaktan öğrenim programlarını dört yıllık üniversite eğitimi yerine saymakta?

DMM’nin paylaştığı Fidan’a ait denklik belgesinin giriş cümlesinde geçen “Kara Kuvvetleri Komutanlığı Elektronik Astsubay Hazırlama Okulunda gördüğü öğrenim üzerine Almanya’daki University of Maryland University College’nin Politik Bilimler Programını başarıyla tamamlayarak...” ifadesinin başka herhangi bir denklik belgesinde örneği var mı, olabilir mi?

Her yurttaşın erişebileceği açık kaynaklardan derlenen bilgilere göre veriler aşağıdaki gibi:

Maryland eyaletinde College Park’ta kurulu University of Maryland ABD’nin kamu üniversiteleri sıralamasında ilk yirmiye giren saygın bir yüksek öğrenim kurumu.

Bu üniversitenin dış uzantısı olarak II. Dünya Savaşı sonrasında kurularak önce (Fidan’ın sunduğu belgedeki gibi) “University of Maryland, University College” (UMUC) sonradan “University of Maryland, Global Campus” (UMGC) adını alan kurum ise özellikle deniz aşırı görevlerdeki ABD askeri personeline açık öğretim fırsatı sunmak için tasarlanmış.

1990’lı yıllarda UMUC’nin Almanya’da da bazı şubeleri bulunmaktaydı ancak UMUC siyaset bilimi diploması değil genel sosyal bilimler veriyordu.

UMUC’nin sunduğu diğer uzaktan eğitim programı seçenekleri üniversite yerine sayılamayacağı gibi verdiği sözkonusu programlara katılım sertifikalarının da YÖK tarafından üniversite diploması olarak tanınırlığı olamaz.

Bu itibarla, Sayın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın hem “üniversite diplomasını” hem “denklik belgesini” ayrı ayrı ve yüksek çözünürlüklü paylaşması gerekiyor.

Fidan’ın ayrıca kara kuvvetlerindeki astsubaylık görevi döneminde hangi aylarda hangi yurtdışı görevdeyken UMUC’nin hangi programına hangi süreyle katıldığını yeniden, inanılır ve güvenilir bir biçimde belgelemesi de zedelenen saygınlığını geri kazanması ve başında bulunduğu kuruma zarar vermemesi için zorunlu.

Aynı bağlamda, YÖK de UMUC gibi bir ABD kurumunun açık öğretim yoluyla verdiği kısa dönem eğitim programı bitirme sertifikasını hangi transkript ve kredileri inceledikten sonra geçerli dört yıllık üniversite diploması yerine saydığını derhal açıklamalı. Özellikle, “Kara Kuvvetleri Komutanlığı Elektronik Astsubay Hazırlama Okulunda gördüğü öğrenimi” hangi yetkiyle UMUC’taki eksik eğitimin tamamlayıcısı olarak kabul edebildiğini kamuoyuna izah etmeli.

Eğer bu sorulara ikna edici yanıtlar veremiyorsa Sayın Fidan’ın ahlâk gereği Dışişleri Bakanlığı görevinden istifa etmesi ve YÖK’te de geriye dönük kapsamlı soruşturma başlatılması gerekiyor.
    @erefefik

6. Abdullah Çiftçi
    @abdullahciftcib
    ·
    22d
    Norveç’te yüzlerce kilise, Gazze’deki sivillere destek amacıyla çanlarını aynı anda çaldı. Norveç Kiliseler Konferansı'nın çağrısıyla başlayan bu sembolik eyleme Avrupa’dan başka kiliselerin de katılması bekleniyor.
    @erefefik

7. hacı yakışıklı
    @haciykk
    ·
    6 Ağu
    Erdoğan "petrol" buldu.

Erdoğan "Karadeniz gazı" buldu.

Beğenmediniz!

Şimdi belediye başkanlarınız su bulamıyor!
    Belediye Başkanı suyu nereden bulacak? Sizin sahtekarlıklarınız yüzünden, Allah yağmur yağdırmıyor.
    @erefefik

8. Ankara'da bir salgın var. Diare ve istifra, su kaybı, kol ve bacaklarda uyuşma. Çok dikkatli olun diyeceğim ama doktor bile hastalığın adını ve nedenini söyleyemedi.
    @erefefik

Sayfa 2327/2362 İlkİlk ... 13271827222722772317232523262327232823292337 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •