Sayfa 234/1312 İlkİlk ... 1341842242322332342352362442843347341234 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by cakozgur Yazıyı Oku
    İstanbul özelinde konuşuyorsak artık taşra denecek bir alan kalmadı. Batı'da Beylikdüzü, Esenyurt doğu da ise Tuzla, Kurtköy gibi yerlerde satılıklar milyonu, kiralar 4-5 bini bulduysa daha fazla kent çeperi aramamak gerek. Memleketin %60'dan fazlası asgari ücretli. Bu kiraların sürdürülmesi mümkün değil.

Ayrıca iş hayatında olanların %80'i merkezde çalışıyor. Ben Maltepe'de oturuyorum Levent'e gitmek için sabah 6.,30 da kalıkıyor saat 9 da işyerinde oluyorum. Eve dönüşüm ise saat 8.30 u buluyor.

Merkez dışında oturmak çözüm değil.
    Bahsetmediğim bir diğer kriter de evin nitelikleri.
    Herkesin merkezde oturmak istemesinin yanı sıra, herkes yeni bina, büyük odalar, üst kat, ve mümkünse otopark falan istiyor.
    O asgari ücretliler de ev beğenmiyor yani.

Doğuda bir söz vardır,
    "sen ağa, ben ağa, bu ineği kim sağa?"

Birileri de bodrum katta oturmalı.
    Birilerinin de arabası olmamalı.
    Tüm evler henüz yenilenmediğine göre, birileri de depreme dayanıksız eve razı olmalı.
    Bu seçilim de haliyle "maddiyat" üzerinden gerçekleşiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Herkesin merkezde oturmak istemesinin yanı sıra, herkes yeni bina, büyük odalar, üst kat, ve mümkünse otopark falan istiyor.

Doğuda bir söz vardır,

Tüm evler henüz yenilenmediğine göre, birileri de depreme dayanıksız eve razı olmalı.
    Merhaba
    Tam ben yazacaktım, sn djoz yazmış.
    120-130 m2 aşağısı evi kimse beğenmiyor. Avrupa ve uzakdoğu gelişmiş ekonomilerde görüyoruz okuyoruz; 40 m2 ev, oda kiralama, kırsalda yaşama vs. Ama kendimize yakıştıramıyoruz.

Tek sorun, bizde toplu taşıma vs kalitesiz yetersiz olması, herşeyin birkaç şehirde toplanması, taşrada liberal iklim olmaması vs

3. Bu yasakları o mantıkla vadeli hesaplara, dolar, altın, araba, hisse senedi bir çok şeye konulması lazım.
    Kaldıki yapılsa bile herkes alternatif bir yol bulur.

Alıntı Originally Posted by cakozgur Yazıyı Oku
    Yabancıya, Türkiye de ikamet etmeyene, gerekçesi olmadan 2., 3. 5. evini alanlara 5 yıl yasak uygulanmalı ya da şartlar zorlaştırilmalıdir Yoksa bu döngüde hicbir şekilde fiyatların önüne geçemezsiniz. Barınma ihtiyacı en temel haktır ve bu çözülmezse sosyal felaket çok yakındır.

4.  Alıntı Originally Posted by cakozgur Yazıyı Oku
    İstanbul özelinde konuşuyorsak artık taşra denecek bir alan kalmadı. Batı'da Beylikdüzü, Esenyurt doğu da ise Tuzla, Kurtköy gibi yerlerde satılıklar milyonu, kiralar 4-5 bini bulduysa daha fazla kent çeperi aramamak gerek. Memleketin %60'dan fazlası asgari ücretli. Bu kiraların sürdürülmesi mümkün değil.

Ayrıca iş hayatında olanların %80'i merkezde çalışıyor. Ben Maltepe'de oturuyorum Levent'e gitmek için sabah 6.,30 da kalıkıyor saat 9 da işyerinde oluyorum. Eve dönüşüm ise saat 8.30 u buluyor.

Merkez dışında oturmak çözüm değil. sınırlar belli. Daha radikal çözümler gerekli.

Not: Diğer bir çözüm önerim ise; Levent, Maslak, Şişli gibi akslardaki ofisleri kent dışına taşımak. Bu da uzaktan çalışma yöntemiyle olur.

Devlet/kurumlar uzaktan çalışmayı, hatta istediğin yerden çalışmayı sürekli hale getirmek için ciddi çalışma başlatmalı.
    Tam tersine beton ve insaattan baska bi yatirim anlamayan hukumet ankaradaki merkez bankasini ve bir kac buyuk bankayi istanbula tasimakla mesgul.

Kanal istanbul keza yine istanbulun nufusunu artirmaya yonelik bi proje.

Bu konuda birakin dogru adim atmayi hala kotuye gidecek politikalar bizzat hukumet eliyle yapiliyor

5.  Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Merhaba
    Tam ben yazacaktım, sn djoz yazmış.
    120-130 m2 aşağısı evi kimse beğenmiyor. Avrupa ve uzakdoğu gelişmiş ekonomilerde görüyoruz okuyoruz; 40 m2 ev, oda kiralama, kırsalda yaşama vs. Ama kendimize yakıştıramıyoruz.

Tek sorun, bizde toplu taşıma vs kalitesiz yetersiz olması, herşeyin birkaç şehirde toplanması, taşrada liberal iklim olmaması vs
    Japonya'da, Londra'da 20m2 yerlerde yaşayanlar var. Şu an vizeleri kaldırın, Türkiye'nin tamamı sıraya girer o 20 metrekare yerde yaşayabilmek için.

Demek ki önemli olan sadece metrekare değil. Beylükdüzü vs Londra yani

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7. Arsa üretimi.

Kilit nokta...

''Politikacıların'' işine gelmez!

Taksi plakası gibi...

Herşeyimizde olduğu gibi , bu da ; karaborsaya düşmeli !
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

8. Sn djoz istanbulda da uygun fiyatlı 500k civarında 10 yaş altı 3+1 ara kat bir çok daire var. Sarı sitede şuan 1000 civarında ilan var.
    Tabi burada lokasyon ön plana çıkıyor.
    Dediğiniz gibi hem ucuz olsun hem cam kenarı olsun istiyor herkes.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku

Doğuda bir söz vardır,

Sayfa 234/1312 İlkİlk ... 1341842242322332342352362442843347341234 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •