Sayfa 234/348 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon
Arama sonucu : 2781 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by caylakborsaci Yazıyı Oku
    Ben th yi tanıyorsam Alark ı radarına çoktan almıştır.
    O kadar çok alıma uygun kağıt var ki insan şaşırıyor hangisini alsam diye. Ama bana göre en büyük sorun hem mikro hem makro düzeyde zamanın alım zamanı olmayışıdır. Carry Trade pozisyonları patlamaya devam ediyorken, bu patlamalar Nasdaq ve kripto piyasalarında çöküş yaratıyorken, VIX bir günde %20 çıkmışken, ABD Japonya ve AB gibi lokomotif ekonomiler alarm veriyorken BİST gibi bir borsada kağıt almaya çalışmak yersiz olur derim. Seyretmeye devam edelim bakalım bu işin sonu nereye varacak.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn trendhound....eğer değer satın alıyorsanız önce bu hisse bu fiyatı eder mi buna bakmanız lazım.
    kendi adıma spekülasyon hisseleri -mesela sportifler- benim alanıma girmez ve 1 e 100 kazanacağımı bilsem de almam/alamam. alacağım hissenin de değerini hesaplarım.
    Hissenin fiyatına bakıp ederi ile karşılaştıracaksın ve bu fiyata değip değmediğine bakacaksın ama bu bakış subjektif bir bakış olacak yani senin kendi görüşünü yansıtacak çünkü burada hesapladığın eder senin kendi kriterlerine göre belirlenmiş olacak, öyle değil mi? Buradaki ince nokta, senin elde ettiğin sonuç ile piyasadaki hakim görüşün hemfikir olup olmadığıdır. Spekülatif hisse alamam/almam diyorsun ama bu bence yanlış bir önyargıdır çünkü BİST'te işlem gören 700 küsür hissenin hepsi spekülatiftir, spekülatif olmayan tek bir hisse bile yoktur BİST'te. İşte bu yüzden sportiflerle ilgilenmek lazım her ne kadar kumar oynamakla eşdeğer olsalar da. Sonuç itibariyle BİST'teki tüm hisseler bir kumardır tabii değişen boyutlarda bir kumardan bahsediyorum. Baksana KCHOL gibi bir hisse, ki BİST'in en baba hisselerinden biridir, 9 ayda 271 den 147 ye soluksuz şekilde düştü ve nominal bazda %45 reel bazda ise %60 değer kaybetti. FENER GSRAY BJKAS TSPOR ne kadar spekülatif ise KCHOL de o kadar spekülatif. Zirvesinden reel bazda %50 gibi aşağıda olan o kadar çok kağıt var ki bu durum tüm hisselerin dibine kadar spekülatif olduğunun delilidir. Spekülatif olsun veya olmasın, getirisi olmayan bir finansal varlığın içsel değeri sıfırdır bunu unutmayalım.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Yukarıda bahsetmiştim, kripto piyasası ile Nasdaq çok yüksek oranda kaldıraç ile mal taşınan piyasalardır ve bunlar JPY ile doğrudan ilintilidir çünkü buradaki finansmanın kaynağı carry trade'lerdir. İşte bu yüzden ne zaman Japon Yeni ciddi oranda değer kazanmaya başlarsa carry'ler çözülür, finansman kaynağı kurur ve hem kriptolar (en başta da Bitcoin) hem Nasdaq kırbacı yer.

4. Ham petrol fiyatları alarm veriyor. Texas ham petrolünün varili 66 dolara indi. Eğer 60 doların altına inerse resesyon korkusu piyasalara hakim olabilir ve kendi kendini besleyen olumsuz bir döngü ortaya çıkabilir yani JPY daha fazla değer kazanır, bunun sonucu olarak carry'ler daha fazla çözülür, bunun sonucunda Nasdaq ve kriptolar daha fazla satış yer, durum böyle olunca VIX roketler, sonra da bu döngü dönüp durur.

5. 2008 yılındaki büyük finansal kriz arifesinde finans yatırım kurumlarının (Bear Stearns, Lehman Brothers, Morgan Stanley, Merrill Lynch, Goldman Sachs vs) kullandığı kaldıraç bir ara 50 yi bulmuştu. Yani %2 lik ters bir hareket bütün sermayeyi sıfırlıyordu. Bazı kurumlarda sıfırlandı da mesela Bear, Lehman battı, Citi ve AIG de battı ama onları hükümet kurtardı, Merrill'i BoA devraldı vs vs. Kripto piyasalarında özellikle de Bitcoin'de benzer kaldıraç oranları söz konusu şu anda.

6. Th abi çok yakın olmayan gelecekte bist ile ilgili bildiğin tüm ezberleri bozmaya hazır mısın.

Bu mesajımı buraya ileride alıntılamak üzere not düşüyorum.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BİST'te geçerli olan tek işleyiş metodu "greater fool" yöntemidir çünkü burada temettü ya ödenmez ya da ödense bile hiç bir anlam ifade etmez. "Bir tık daha salak olan biri" kastedilir bu deyim ile. Konsept olarak ise kendinizden daha salak birini bulup elinizdeki malı ona mümkün olan en yüksek fiyattan kakalamaya çalışmak anlamındadır. Gelişmiş borsalar rekabetçi oranlarda temettü verdikleri için ancak kısmen bu kategoriye girer örneğin Nvidia Palantir gibi 500 FK dan 50DD den işlem gören mega hisseler de gretaer fool kategorisindedir ancak piyasanın bütünü için bu yakıştırmayı kullanamıyoruz orası için.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    O kadar çok alıma uygun kağıt var ki insan şaşırıyor hangisini alsam diye. Ama bana göre en büyük sorun hem mikro hem makro düzeyde zamanın alım zamanı olmayışıdır. Carry Trade pozisyonları patlamaya devam ediyorken, bu patlamalar Nasdaq ve kripto piyasalarında çöküş yaratıyorken, VIX bir günde %20 çıkmışken, ABD Japonya ve AB gibi lokomotif ekonomiler alarm veriyorken BİST gibi bir borsada kağıt almaya çalışmak yersiz olur derim. Seyretmeye devam edelim bakalım bu işin sonu nereye varacak.

Siz seyrederken fiyatlar yükselir de sonra, siz almak isterseniz "greater fool" durumuna düşmeyecek misiniz? Çünkü size göre alım zamanı, karşıdakine göre satım zamanı olur...
    "Kûllî nefsin zâikatü'l-mevt...."

8. Yayları gevşek tutmak lazım. Sıkı takip özellikle portföy yönetiminde en büyük düşmanımız olabilir.

Şu an için ayda 1 remodeling yapmayı dişünüyorum. Günlük ve haftalık takip dülüncemden vazgeçtim. Zaten fazla bir oynaklık öngörmüyorum.

Buradan hareketle th nin al ver mantığını destekliyorum. Tabi yüzdesel anlamda. Tümden verme taraftarı değilim.

Sayfa 234/348 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •