Sayfa 238/239 İlkİlk ... 138188228236237238239 SonSon
Arama sonucu : 1905 madde; 1,897 - 1,904 arası.

Konu: Xu030 endeks

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kurultay davası 8 i idi, ama sonra 15 ine ertelenmişti. Yani 11 inde faiz kararı alınacak, dava sonraki ptesi. Bu arada bence de ertelenme ihtimali %99. Zaten siyasi bir dava, mahkemeler topu birbirine atmakla meşgul, yukarıdan ne karar gelirse ona göre karar verilir zamanı gelince.
    sağol düzeltme için, faiz kararı kurultay davasından evvelmiş.. siyasi hadiseler türk borsasında her zaman çok sert oynanmıştır, ama aynı siyasi hadiseyi iki kere oynamaz, yani laz müteahhit tutuklandığı zamanki 60 milyar dolar fon çıkışı tekrar yaşanmaz cehape ile alakalı ne gelişme yaşanırsa yaşansın.. kurultayı kaybeden cehapeliler şikayetçi olmuş kazanan gruba dava açılmış yada bi cehapeli rüşvet verdim diyo öbür cehapeli aldım diyo, diğer bi cehapeli şahidim diyo, bize ne amk bütün bunlardan, kendi aralarında çözsünler hırsızlık işlerini.. cehape ile alakalı gelişmelerin bundan kelli bi gündem yaratacağını zannetmem

2. 2.çeyrek büyümesi geçen yıla göre %4.8 artış kaydetmiş, bir önceki çeyreğe göre ise artış %1.6.. büyümeyi sürükleyen sektörlerde inşaat %10, sanayi üretimi %6 ile dikkat çekiyor, tarım %3.5 küçülmüş.. demek ki ekonomi canlıymış, enflasyon tabii düşmez diyecek olan gerzek tayfayı piste davet etmeden evvel son bi seneye şöyle bakalım: geçen yıl bu zaman enflasyon %75 büyüme %2.4 imiş, şimdi enflasyon %34 büyüme %4.8, kısacası enflasyon düşmüş ama büyüme artmış, hani acı ilaç içmeden sert bi küçülme olmadan enflasyon düşmezdi ??

biraz satır aralarına bakarsak- inşaat büyümesi esas olarak deprem bölgesinde inşa edilmekte olan 450 bin konuttan kaynaklanıyor, bunların 300 bini tamamlandı kalan 150 bin yılsonuna yetiştirilmekte.. bu inşaat faaliyetinin tamamı bütçeden karşılanıyor, yani ortodoks gerzeklerin çok yüksek diye işaret ettiği bütçe açığının esaslı kısmı bu deprem konutları.. devlet bütçesinden konut inşa etmek enflasyonist değil demek ki..

sanayi üretim artışının esaslı kısmı ise savunma sanayi üretiminden geliyor, savunma sanay sadece aselsan tusaş baykar gibi ana oyunculardan değil 2000+ kobi tarzı işletmeden oluşan bir ekosistem, devlet öncülüğü ve koordinasyonunda son 10 yılda geliştirildi.. devlet benzer ekosistemlerin mümkün olan her sektörde yaratmak zorunda, ne bekleniyor anlamıyorum

3. endeks şu an düzeltme havasında devam ediyor, kritik seviye 2024 yılında görülen 12250 zirvesi, buraya 100 kusür puan var, bugün yarın yönü tekrar yukarı çevirecektir, muhtemelen çarşamba günü açıklanacak enflasyon datası katalizör olabilir

4. ITO !,84 geldi. Tüik bir iki tık az geliyor ito dan. Ancak şahsi beklentim bu ay ito civarı 1,8-2 arası bir veri. 2 altındaki her rakama 300 bps indirim ihtimalini güçlendirir.

Yok büyüme yüksek, yok bu şartlarda enf. dümez vs geyiklerini kale almıyorum. O tayfaya kalsa zaten ülke küçülüyordu, dediklerinin ve beklentilerinin önemi yok. Kaldı ki bu veri ilerleyen aylarda aşaı yönlü revize de edilebilir. Bir çeyrek ile işler çok yolunda, büyüme harika demenin anlamı yok
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5. bu ay ito ile tüik tüketim sepetleri arasında önemli bi fark var- normalde eğitim kalemi yaz aylarında tüketim sepetlerinde yer almaz, zira yaz aylarında öğrenciler tatil olduğu için eğitim harcaması olmaz, tüik eylülden itibaren yer veriyor eğitim kalemine ama ito nedense ağustos ayında eğitimi dahil etmiş ve eğitimdeki aylık fiyat artışını %14.7 olarak ölçmüş.. bunun manşet rakama etkisi 25-30 bp dolayında olmalı, tüik böyle bi kalem yer vermeyeceği için diğer kalemlerde benzer bi ölçüm yaptıysa tüik rakamı 1.60 altında gelecek demektir.. piyasa beklentisi 1.80, geçen ay olduğu gibi beklenenden düşük bir enflasyon rakamı borsayı yukarı boost eder çarşamba sabahı

6.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    ..
    tüik rakamı 1.60 altında gelecek demektir.. piyasa beklentisi 1.80, geçen ay olduğu gibi beklenenden düşük bir enflasyon rakamı borsayı yukarı boost eder çarşamba sabahı
    oyun çarşamba rakamına kurulu olduğuna göre yarın ne olabilir? bugünkü gibi bi şey olur herhald.. bugün yeni vade ilk günde endeks vadelide +14 bin poz artışı var, yani 2 milyar TL gibi.. hisse vadelilerde de 2 milyarlık poz artışı olmuş, cuma vade sonu eşleşmesinden boşa çıkan parayla ilk gün poz artışı normal

ekim vadelide geçen haftaki poz taşımalar 13250- 13450 ortalamada gerçekleşti, şu anki açık pozisyonların ortalama maliyeti.. yarın için 13200-13250 direnç olur, aşağıda destek 13000, burası aynı zamanda long için stop, ama çarşamba 10:00 öncesi long açmayı unutmamam lazım

7. Menekşe Yılmaz
    @meeeeenekseee
    Sanayi büyüyor! Haziran verisinde imalat sanayi büyümesine en yüksek katkıyı veren sektör, diğer ulaştırma araçları imalatı: katkısı 2.2 puan ve yarattığı ilave istihdam 5064 kişi.

En düşük katkıyı veren ise giyim eşyaları imalatı: katkısı -0.7 puan ve istihdam kaybı 63374 kişi.

menekşe'den güzel bi tespit- sanayi verisine en büyük katkıyı veren diğer ulaştırma araçları imalatı -uçak, dron, siha falan.. ama bu bütün savunma sanayi değil aselsan yada canik-arms yada roketsan ayrı.. yüksek teknolojili üretimde yıllık artış %40, yani amazing bir nitelik dönüşümü de var bu sanayi üretim artışında.. öte yandan tekstil mısıra taşınmaya başladı, emek yoğun tekstil önemli bi işsiz kitle yaratıyor, zira hi-tech sektörler emek yoğun değil.. tekstilin küçülmesi giyim fiyatları üzerinden dez-enflasyonist etki yaratıyor allahtan.. kısacası; sanayi üretimi artıyor ama işsizlik de artıyor !! nitelik dönüşümü böyle bi şey

okumuş çocukların kafalar karışık, o kadar yüksek faiz koyduk lakin sanayi sektörünü daraltamadık, biz nerde hata yaptık diye düşünüyorlar.. bu artışı yaratan hi-tech şirketler ayrıca ciddi ekolojik riskler yaratıyor, roketsan sinopta füze denemeleri yapıyormuş, ben ilk duyduğumda kulaklarıma inanmamıştım, özgür başkan söyleyince emin oldum, hem turisti rahatsız ediyor güm güm, hem balıkları öldürüyorlar, karadaki tüm doğayı katlettiler şimdi denizlere sardılar, gelecek cehape iktidarında hamsilere reva görülen zulüm son bulacak.. büyümüşmüş, balıklar ne olacak ?? özgür başkan sonuna kadar haklı
    Son düzenleme : Ozan Erol; 02-09-2025 saat: 00:09.

Sosyal medyadaki iddialara göre Washington D.C.'ye yakın bir hastane olan Walter Reed Askeri Hastanesi kapatılmış. Hastaneye kimse alınmıyormuş...
    Abd başkanları bu hastanede tedavi görüyormuş...

Sayfa 238/239 İlkİlk ... 138188228236237238239 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •