Sayfa 24/1001 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 185 - 192 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Hocam para piyasası fonu günlük mevduat karşılığı nasıl hesaplıyorsunuz bilgi verebilirmisiniz.
    Örnekle açıklıyorum:

Brüt getirisi %21 olan PPF nin Net getirisini hesaplamak için 0,9 ile çarparız: 21*0.9= 18.9 PPF nin NET getirisidir.
    Mevduatın getirisi üzerinden ise %10 değil %15 stopaj vardır o nedenle NET çıkan getiri oranını 0,85e böleriz:
    18.9/0.85 = 22.23 örnek verdiğim PPF nin mevduat karşılığı oranıdır. Yani %18.9 NET getiri elde edebileceğimiz mevduat oranı 22.23tür.

2.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Hocam para piyasası fonu günlük mevduat karşılığı nasıl hesaplıyorsunuz bilgi verebilirmisiniz.

günlükten hesaplama için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Mevduat karşılığı =(Günlük %Getiri*365*0.90)/0.85

3. AHE BES PPF MK 25.71 ilgilenenlere

4.  Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    AHE BES PPF MK 25.71 ilgilenenlere
    Fonun kodunu ya da tam adını biliyor musunuz?
    Ayrıca anlık alım satıma açık mı yoksa BES kurallarına mı dahil?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Fonun kodunu ya da tam adını biliyor musunuz?
    Ayrıca anlık alım satıma açık mı yoksa BES kurallarına mı dahil?
    Anadolu Hayat Emeklilik hesabınız olması gerekiyor. AH2 kodlu fon. Banka yatırım hesaplarından alınamaz.

6.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Anadolu Hayat Emeklilik hesabınız olması gerekiyor. AH2 kodlu fon. Banka yatırım hesaplarından alınamaz.
    Bakmadım ama malum sistem gereği belki de çoğu BES sistemindeki PPF bu oranları getiriyor olabilir.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bakmadım ama malum sistem gereği belki de çoğu BES sistemindeki PPF bu oranları getiriyor olabilir.
    Mevduat düzenlemesi BES fonlarını içermediği için direkt ters repo yapabiliyorlar istedikleri oranda. Fakat hesaplama yatırım hesaplarındaki PPF'ler gibi basit değil sistemde kaldığınız süreye göre %5, %10 ve %15 gibi stopaj kesintileri olacak sistemden çıktığınız zaman. Sistemde kaldığınız süre içerisinde stopaj kesintisi yok.

8. Question

ücretsiz eft ve en az komisyonu olan banka-kurum hangisi tl bonodan çıkıyorum mevduat alternatif değil ppf ufak kalan tl portfoyum için kötünün iyisi

Sayfa 24/1001 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •