Sayfa 240/1009 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340740 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,913 - 1,920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    enerjinin maliyeti nedir?

güneşten ya da rüzgardan:
    10 sene önce 1 dolar/kwh bugün 3 cent/kwh

ya 20 sene sonra?
    Mevcut en gelişmiş teknolojide 1 m3 okyanus suyu ayrıştırmasında ortalama kaç kwh enerji kullanmak gerekir.

Ayrıştırma teknoloji yoksa 1 m3 okyanus suyundan içme suyu elde etmenin gerektirdiği enerji miktarını da asgari miktar olarak dikkate alabilir miyiz?

2.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Mevcut en gelişmiş teknolojide 1 m3 okyanus suyu ayrıştırmasında ortalama kaç kwh enerji kullanmak gerekir.

Ayrıştırma teknoloji yoksa 1 m3 okyanus suyundan içme suyu elde etmenin gerektirdiği enerji miktarını da asgari miktar olarak dikkate alabilir miyiz?
    Şu anki sınırlama enerji gereksiniminden ziyade işlemin uzun ve işçiliğin fazla olması, eğer iş sadece enerjiye kalmış olsaydı altın fiyatları zaten anında çökerdi, zira dünyanın bir çok bölgesinde maliyetsiz enerji üretimi mümkün. (örneğin irlanda).

Son 3 senedir, okyanus aşırı çalışan çok büyük yük gemilerinin altına, altın ayrıştırıcı sistemlerin yerleştirildiğine dair duyumlar alıyoruz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yatırım tavsiyesi olmasın ama önümüzdeki haftalarda dolarda güçlenme bekliyorum..gerekçelerim aşağıda;

-Güçlü Euro, AB'de enflasyon ve büyüme açısından yavaş yavaş sorun olmaya başlar..Zayıf dolar ise ABD için tam tersi..

- FED Eylül gibi bilanço küçültmesi açıklayacak(vazgeçmezse)..bu yüzden Eylül 19-20 toplantısına kadar dolarda bir beklenti oluşacak..

-Çin'le ilgili ticaret kısıtları açıklanacaktı..Haberlere baktım bir şey bulamadım, sanırım ertelendi..dolar açısından çok çok önemli..

-Beyaz saray ekonomi sözcüsü Gary Cohn Şirket vergi kesintileri yasa tasarısı için sonbaharın başlarını işaret ediyor..trilyonlarca doların ABD'ye dönmesi sözkonusu..fakat uygulanacak vergi oranında bir belirsizlik var..Trump vergi kesintisinin %15'e düşüreceğinden söz ederken, Gary Cohn OECD ortalaması 23'ün uygun olduğunu düşünüyor..bilindiği gibi ABD'de yurtdışı şirketlere uygulanan vergi kesintisi %35..Sanmıyorum ama Trump %15'te kararlıysa, çok ses getirir..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Çin'in tutumu önemli..karşılık verirse fizyon olayı başlar..

Son darbede aşağıdaki gibi vergi indirimiyle olursa..

Tuvalet kâğıtçılar, paçavracılar sürekli ortadan kaybolurlar artık..

4.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku

Lockheed Martin nükleer füzyon reaktörünü ticari hale getirebilirse imkansız değil aslında.

5. Way be...

Bugün itibar ile çok cuzi fiyatlarla aldığım (btc ortalama fiyatım altın için ödediğim fiyatın 4'te biri neredeyse) bitcoin'lerin ederi, elimdeki altınların ederini geçti. Sepetteki ağırlık %3, %5 derken %9'a dayandı kendi kendine.

İkisini de Geçen sene Eylül'de hemen hemen aynı günlerde almaya başladım. Altından karım -%1, bitcoin... ~+%300

Demek ki; emtia var, emtia var.

Acaba %90'a dayandığı günleri görecek miyim?

6. Bi kere eski işten tiplemelerle kibris a gittiydik
    Tabi Otel de her tür kumar icadı var
    Birçoğu kaybetti birazi kazandı
    Tabi kazananlar kendini zeki sanıp Şişiniyolar
    Bu eteryum bitkoindede kasa kim ona bakmak lazım
    Mesela Lehman batış ile kasa kazandı
    Pekçok hisseyi önceden akillim arapa itelediydiler çünki
    Kasa içinde Batmak daha karliydi battı
    Yani içinde olunulan oyunu bilmiyonki satmadan o koin lere kazandim diyemezsin bi kere
    Ha ben mi valla kardes dedim ya içki ya kumar aynı anda iki günah olmaz birini tercih edip ordan devam ettiydim neyse esas konu enerji rayteon şirketinde ilk yarı iletkenin mucidi dayı vefat edelim epey oldu Tüm bilgisayarlar o sayede çalışıyo ama şimdi enerji için öyle bi sihir bulmak zor neden bir o dönemin mucit adamlari kendi ayakkabisini kendi boyayan tiplerdi neden iki O dönemin şirketleri kendi adamının patentini tam öder allem kullem etmezdi Şimdi ikiside yok yani öyle 3 kuruşa enerji yok enerjinin verimli ve az kullanımına odaklanilmali. Aaa şu fuzyonu şu sirket gelistircekmis Andersen'den masallar belki 3000 sene gelistiremiycek ne biliyon
    Mesela insanoğlu tekerleği bulalı 4000 yıl
    Seyahat valizini bulalı 250 yıl
    Oldu
    Ammaaaa
    Bu ikisini birbirine monteleyip troley valiz yapali daha 18 sene olmadı
    Neden
    Çünki rulman pahali idi
    Biz genckene
    Şimdi nick name de yazıldıği gibiyik
    Herkeş bi gün morukluycaktir

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Bi kere eski işten tiplemelerle kibris a gittiydik
    Tabi Otel de her tür kumar icadı var
    Birçoğu kaybetti birazi kazandı
    Tabi kazananlar kendini zeki sanıp Şişiniyolar
    Bu eteryum bitkoindede kasa kim ona bakmak lazım
    Mesela Lehman batış ile kasa kazandı
    Pekçok hisseyi önceden akillim arapa itelediydiler çünki
    Kasa içinde Batmak daha karliydi battı
    Yani içinde olunulan oyunu bilmiyonki satmadan o koin lere kazandim diyemezsin bi kere
    Ha ben mi valla kardes dedim ya içki ya kumar aynı anda iki günah olmaz birini tercih edip ordan devam ettiydim neyse esas konu enerji rayteon şirketinde ilk yarı iletkenin mucidi dayı vefat edelim epey oldu Tüm bilgisayarlar o sayede çalışıyo ama şimdi enerji için öyle bi sihir bulmak zor neden bir o dönemin mucit adamlari kendi ayakkabisini kendi boyayan tiplerdi neden iki O dönemin şirketleri kendi adamının patentini tam öder allem kullem etmezdi Şimdi ikiside yok yani öyle 3 kuruşa enerji yok enerjinin verimli ve az kullanımına odaklanilmali. Aaa şu fuzyonu şu sirket gelistircekmis Andersen'den masallar belki 3000 sene gelistiremiycek ne biliyon
    Mesela insanoğlu tekerleği bulalı 4000 yıl
    Seyahat valizini bulalı 250 yıl
    Oldu
    Ammaaaa
    Bu ikisini birbirine monteleyip troley valiz yapali daha 18 sene olmadı
    Neden
    Çünki rulman pahali idi
    Biz genckene
    Şimdi nick name de yazıldıği gibiyik
    Herkeş bi gün morukluycaktir
    Seyahat valizinin icadı tren kullanımıyla tekerlekli valizin icadı ise uçak seyahatinin yaygınlaşması ile ilgili olabilir mi ? .

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    O egeli ben değilim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Seyahat valizinin icadı tren kullanımıyla tekerlekli valizin icadı ise uçak seyahatinin yaygınlaşması ile ilgili olabilir mi ? .

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İhtiyaç, keşfin anasıdır...

Sayfa 240/1009 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340740 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •