Sayfa 241/342 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341 ... SonSon
Arama sonucu : 2779 madde; 1,921 - 1,928 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Sen ne yazıyorsun aga,cary tradeciler bile satışa geçmiş,çoğu para işbankasındaydı sabahtan beri tabanda,CDS bile 330 oldu
    Dediğin doğru. TR piyasalarında özellikle de devlet tahvillerine yatırım yapmış Carry Trade kökenli pozisyonlarının yarısı çözülüp kapatıldı. Toplam TR piyasaları ile ilintili carry trade büyüklüğü son kriz arifesinde 40 milyar dolara yakın idi, bunun yarısı yani 20 milyar dolarlık carry pozisyonu siyasi kriz yüzünden son bir haftada kapatıldı.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Dediğim gibi Barclay, erken davrandık ve bıçağı havadayken yakalamaya çalıştık ama bıçağın sapı yerine keskin tarafı denk geldi. Zamanlamamız erkenmiş.
    Ben bu aksam kapanista yine tabandan eklerim hem ykb hem de eregli , para kriz zamanlari kazanilir , vestel ve kchol'de takibimde taban gorurse onlari da eklemeyi dusunuyorum , taban görenleri toplayabilecek potansiyeldeyim su anda 😁

3.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Ben bu aksam kapanista yine tabandan eklerim hem ykb hem de eregli , para kriz zamanlari kazanilir , vestel ve kchol'de takibimde taban gorurse onlari da eklemeyi dusunuyorum , taban görenleri toplayabilecek potansiyeldeyim su anda 😁
    Bir zamanlar Çukurova Elektrik vardı. Borsayı sallardı resmen. Sonra çöp oldu. Krizde kazanılabilir ama her krizde değil. Sebep sonuç ilişkisyle analiz yapmalı.

4.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Bir zamanlar Çukurova Elektrik vardı. Borsayı sallardı resmen. Sonra çöp oldu. Krizde kazanılabilir ama her krizde değil. Sebep sonuç ilişkisyle analiz yapmalı.
    O yıllarda borsa belli bir gurup marjinal yatırımcının adresiydi. Şirket bono piyasası, türev ürünler, vadeli işlemler, bireysel emeklilik fonları, türlü türlü yatırım fonları, endeks fonları, carry trade vs. yoktu. Yatırımcı sayısı 1 milyona yaklaşıyordu sadece. Durumun hassasiyetini ve bulaşıcılığını umarım anlayacak kapasitedelerdir.

5. Bu tarz kriz ortamlarında kademeli almak can'dır , kurşunun olduğu sürece para kazanmama şansın yok.

Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Bu tarz kriz ortamlarında kademeli almak can'dır , kurşunun olduğu sürece para kazanmama şansın yok.
    Kademeli dediğinin her biri %10 bugünlerde
    bir halt olacağı yok.

7. hayatımda hiç kademeli alım satım yapmadım.

yapmayı da düşünmüyorum. emir verirken bile piyasa emri veririm. küçük hesaplar yapmam.

benim için bir şey ucuzsa ucuzdur.

8. Kademeli alımı ben de yapamıyorum bir türlü. Karar verdim mi hayvansal güdüler devreye giriyor
    Öte yandan belli miktar nakit tutmanın faydasını gördüğümüz böyle zamanlar da yaşanıyor.

Burada asıl sorun mevcut fiyatların ucuz olmasından ziyade getiri beklenti ve umutları. Hangi fiyattan aldığımız mı, kaça satmayı umduğumuz mu önemli?

Sayfa 241/342 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •