Sayfa 248/582 İlkİlk ... 148198238246247248249250258298348 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,977 - 1,984 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. BANKALAR KENDİ iç borçlanma senetlerini halka arz ediyorlar ve kkm gibi bundan da azami karlar elde ediliyor.
    aktif ve özsermaye karlılıkları da muazzam. 2021 sonunda faizler %15 iken devalüasyon oldu enflasyon endeksli DİBS taşıyan bankalar müthiş kar yazdılar.

tahvil fazileri ise %30 tırmandı ordan da borçlandılar şu an devlet tahvilimş almazsan yakarım demiyor . bankaları %15 tahvil alcaksın diye zorlayan da yok %20 altı kredi neden vermiyorsunuz deniyor mu ? belki de evet deniyor.. bankalar her türlü karlarını katlar. kaldıraçlı kredi kullandırıyorlar kasanda 1 tl var 2 ila 4 tl kredi verip ordan da 1 tl %100 kar elde edebiliyorsun..bu gizemli hokus pokus para basma işlemi pek bilinmiyor , kimse de işin analizini acaba başıma iş mi açarlar akademik hayatım, tv ve iktisadi yazarlık hayatım.... biter işsiz mi kalırım diye ekonomistler de halkın gözüne bu gerçeği pek sokamıyor sanırım...

hangi sanayi olmayan malını satıp para kazanabilir ki dijital parasal işlemlerle bankalar bunları yapabilir miş ...gerçek bir uzman anlatmıştı ... aslıda mantıklı zaten kasanda olmayanı kredi vermeye de mecbursun parasalcı düzen bunu adeta emrediyor sana .... kasadan kredi verildiği işlemde para yoktan basılmıyor yaratılmıyormuş merkez bankası onayı ile o banka hesabına AKBİL yükle gibi yükleniyormuş ....gerçek ise dijital merkez bankası para basıyor o piyasaya ödeniyor ...enflasyon ortaya çıkıyor ama karı banka devlet bölüşmüş oluyor ... YTD

bunu anlatan ekonomistin başına neler geldi bilemiyorum tv ye çıkıp ballandıra ballanıdıra bu sistemi anlatanın iktisadi kariyeri de pek uzun olmayabilir sanırım.
    bu olayın neden ve nasılını hep merak etmişimdir ayrıca...

BU YAZDIKLARIM PEK DİLLENDİRİLMEYEN gerçekler arkadaşlar en KEBAP İŞ BANKERLŞK ülkemizde dert yok tasa yok üstelik 150 milyar tl kasanda kullanımı yasak paran var dilersen onu yönet yine para kazann !!!

BANKALAR NEDEN ucuz peki risk var mı derseniz ? spek istemiyor yabancı gelsin alsın diyolar yürümüyor banka hisseleri el ayak demir prangalar vurmuşlar 1 fk da bekliyorlar ŞAKA gibi özetle...

2. O parayı çekip cebine atamıyor banka hissedarları demek istedim kara direkt katkısı var banka özsermayenin...enflasyon ortamında %70 özsermaye büyümesi olabiliyor bazı seneler bu rekorları yakaladı bankalar...

3.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Sn. Hocam,

2001 yılındaki gibi bankaların batışı şu anda söz konusu olmaz. O zamandan bu zamana çok tedbir alındı bankacılık sektörü ile ilgili. Bankacılık sektörü 2001 krizinden büyük dersler aldı.

Tabi batırmak isteyen, batsın isteyen her türlü batırır o ayrı konu.
    Bencede batmaz. Ancak tahvil alımına zorlamaları önemli bir konu. Ve en önemlisi bankalar büyük kar yazıyor, bir sisteme bu kadar iyi davranılıyorsa, o sistem son günlerini yaşıyor olabilir. Hayatı uc noktalarda değil orta karar noktada aramak gerekir.

4. Hurda 372 den 369 dolara gelmiş, ciddi bir değişim yok. Muhtemelen kalıcı yada işe yarar fiyat artışı 2-3 ay sürecek. Bunun en büyük nedeni arz talep değil, kgf eksikliği ve pahalı stoğun bünyeden atılamaması. Çoğu bitti azı kaldı. Olmayan bu resesyonda bitecek. Petrolde çöp değere gitmeden dönüş sağladı.

5. Hurdayı ayakta tutan çubuk Demir. Diyelim ki hurda 330-380 arasında, hrc ise 700 den 600 dolara düştü, hiç bir elektrikli fabrika üretim yapmaz. Bu olayda yüksek kombinasyonlu paradoks var. Yine bu nedenle en kötüyü düşünenler için bu kötü öyle bağıra bağıra geleniz. Hurda 350 hrc 650 kapat, hurda 400 hrc 750 kapat. Hurda 300 hrc 600 uzun süre kapat. Hurda 370 hrc 710 az az pahalı maldan üret, hurda 380 hrc 750 normal üretim yap, hurda 390 hrc 800, pazar günü gece bile üretim yap. Bu denklem elektrikle üreten için. Elektrikle üretenler olmazsa Ereğli malı 1000 dolardan yukarıda satar.

6. Bu hafta 10-20 dolar zam gelmişti, tam confirme edemedim ama sanki öğlenden sonra bir 20 daha geldi. İngiltere de fuar var, belki büyükler orada mal sattı, belki onların piyasa kandırmacası. Bugün gelen gerçek mi değil mi haftaya anlarız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
    Murat yetkin ned diyor Allah aşkına? bilen var mı? twiterda
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Ereğli ve İsdemiri olan yatırımcı hisse fiyatını değil temettü büyümesini takip etmeli.

Eğer hisse fiyatından ziyade temettü tutarları yerlerde sürünmeye devam ediyorsa esas o zaman ortaklık sorgulanmalı.
     Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Pandeminin ekonomik etkileri halen tam atlatılabilmiş değil. Tüm dünyada pandemi yardımları adı altında basılan para dünyada enflasyon yarattı. Resesyon söylentileri vs. tedarik zincirinde problemler devam ediyor. Dünyada talep halen istenilen seviyelerde değil. Dolayısı ile bir çok sektörde miktarsal olarak küçülme veya yerinde sayma durumu var.

İşler normale döndüğünde Ereğli ve İsdemir de pazardaki payına göre kendine düşeni alacaktır diye düşünüyorum.

Çelik hayatımızda hep var olacak.

BOF tesisler de hep var olacak kafanızı çok yormayın yeşil enerji karbon vs. gibi konulara Ereğli ve İsdemir Türkiye'nin stratejik öneme sahip önemli sanayi şirketlerindendir. Yatırım yapması zorunlu şartlar oluştuğunda bunun en iyisini yapmaya muktedirdir.

Allah nasip ederse bu yıldan itibaren Ereğli temettülerini artık 5'e böleceğim,

Kendi BES hesabıma tavandan ödeme
    Hanımın BES hesabıma tavandan ödeme
    Bir tane ayrı fon portföyü yaptım oraya yine BES kadar ödeme
    Hanıma 2 adet 20'şer gram bilezik.
    Kalanlarda tekrar Ereğli olacak.

Şirketle ilgili çok kötü bir durum olmazsa 10-15-20 yıl bu döngüde devam etmeyi planlıyorum ömrümüz olursa inşallah. Ondan sonra tam emeklilik dönemi.

Daha önce yazmıştım ömrümü tamamladığımda 1/10.000 pay sahipliği miras bırakmak istiyorum çocuklarıma. İnşallah nasip olur arkamızdan dua ederler.
    Yani 350.000 lot.Biraz büyük hedef değil mi.Herkes hedefine ulaşır inşallah ama ölmeden önce kendimize ve çocuklarımıza harcamayı nasip etsin Allah.Yoksa sadece biriktirelim,biz ve çocuklarımız sıkıntı çeksin ama ben ölünce çocuklarıma çok fazla lot kalsın düşüncesinden Allah korusun.
    Sözüm size değil sn temettü verimi kendim ve herkes için yazdım

Sayfa 248/582 İlkİlk ... 148198238246247248249250258298348 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •