Sayfa 249/777 İlkİlk ... 149199239247248249250251259299349749 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,985 - 1,992 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. PUTİN : 2024 YILINA KADAR YILLIK ENFLASYONUN %4 İLE SINIRLANMASINI TALEP EDEN KARARNAME İMZALANDI

Diğer başlığa da yazdım..
    Orası karışık..
    Burada bi kenarda dursun..
    Kafalar aynı
    Cepheler de şimdilik yakın duruyor..

Bizde de neden olmasın..
    Yeni yönetim şekli rusya dan ithal edilmiş olmasın..
    Araştıran var mı acaba..
    Oradaki putin ile bizde olası bir seçim zaferi sonrası Reis in durumlarını

2. Putinin demek istediği şu mu oluyor !! hiç kimse ürettiği malına yüzde 4 ten fazla zam yapamayacak aynı şekilde maaşlara ev kirasına falan filan serbest piyasa ekonomisinin ruhuna fatiha demek olur bu çok ilginç geldi bana dünyada eşi benzeri yoktur sanırım zaytung gibi bir şey bu

Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    Mayıs 2013’te 1,30 olan Avro/Dolar kuru Ocak 2016’da 1,04’e düşerken
    (avro %20 değer kaybederken); Dolar/ TL 1,79’dan 3,94’e fırlayıvermişti.

Şu an 1,1950 olan Avro/ Dolar kuru 1,000’a düşerse ne olur?

Dolar kuru 5 lirayı rahatça aşabilecektir.

https://twitter.com/mmkubilay/status/993423240461783040
    Normal şartlarda parite 1.00'a geldiğinde dolar 5'e gelirde, sorun o değil..finansal aktörler bu pariteye kadar panik yaparlar mı yapmazlar mı, esas sorun bu bence..globalde finansal ve şirketler bazında trilyonlarca dolar borç var malum..tabiki hemen belirtelim yan unsurlarda önemli; örn. FED'in sıkılaştırmasının devam edip etmediği, libor yada diğer MB'larının QE'ye devam edip etmedikleri vb..

Ha bunların negatif olacağını bir an düşünsek, kusursuz fırtınanın oluşmaması için hiç bir engel kalmaz..kanaatim büyük MB'ları böyle bir şeye izin vermezler..finansal aktörlerde buna güveniyor zaten..

Ama yine piyasa bu..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    PUTİN : 2024 YILINA KADAR YILLIK ENFLASYONUN %4 İLE SINIRLANMASINI TALEP EDEN KARARNAME İMZALANDI

Diğer başlığa da yazdım..
    Orası karışık..
    Burada bi kenarda dursun..
    Kafalar aynı
    Cepheler de şimdilik yakın duruyor..

Bizde de neden olmasın..
    Yeni yönetim şekli rusya dan ithal edilmiş olmasın..
    Araştıran var mı acaba..
    Oradaki putin ile bizde olası bir seçim zaferi sonrası Reis in durumlarını
    Tek yolu var gibi..Büyümenin frenine basarsanız, tabiki orantılı olarak, enflasyonuda kontrol altına alır, düşürürsünüz..ancak kim batar, kim çıkar, işsizler ordusu ne olur vb. bilinemez bu durumda..kısaca gazoz ağacı misali, oda burada yetişmiyor..

5. İyi de kıyasladigin yere bak rusya inanılmaz zengin bi yer ora toplumsal gelir dengesizliğini azaltma hamlesi yapıyo bi de mal ve hizmetlerde fiyat istikrari saglama ve speku manipu hareketlerin onune gecme operasyonu seninki var oluş mücadelesi henüz belirsiz gibi goruksede 90+ dolar ham petrol varil fiyati 3 aya kalmaz eli kulağında bekle gor tum nakliyat filon karayolu kamyon mazot
    Ha keza ulasim sistemin otobus + ucak . Adam otorite sanki demiş ora karışık filan diye ulen Ora muhtemel en sağlam yerlerden bilakis
    Bi an Gülesim geldi artık sinirdenmi neydenmi bilmeyecem yoksa yazasim filan yoktu
    Yatırım tavsiye değil

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Putinin demek istediği şu mu oluyor !! hiç kimse ürettiği malına yüzde 4 ten fazla zam yapamayacak aynı şekilde maaşlara ev kirasına falan filan serbest piyasa ekonomisinin ruhuna fatiha demek olur bu çok ilginç geldi bana dünyada eşi benzeri yoktur sanırım zaytung gibi bir şey bu
    Abi bnm anladigim kadariyla yorumum bu bi regulasyon
    Regülatör ne yapardı eski siyah beyaz tv ye akım çok dalgalaninca tv deki tüpü yanmaya karşı korurdu
    Kendi adına çok makul bu eylem çünki rezervi sağlam
    Anlıyon yani zaytung vs değil
    Kapitalis sistem hür ve özgür her ay fabrika ürettiği malına zam korsa bayileride bunu son tüketiciye yansıtır ise (teoride mümkün pratikte sıkıntı doğuran varsa bi bayi tanıdığın sor araştır istersen) bu durumda ya istifcilik başlar eninde sonunda yada nihai tüketici güveni azalır ve tuketimde kisita gider. İmkanı olan her yer bunu bu devirde teoride yapmalı ama goruken ora hariç hiçbi yerde o imkan halihazirda mevcutta yok batı avrupada dahi.
    Yatırım tavsiye değil

7. Şu an mesela avm tarz bi yerdeyim
    Saat tam 21:40 anons geldi unlu mamul reyonu poğaça çörek ekmek vb bi alana bi bedava
    Yani 23:30 kapanış
    Bir saat elli dakka boyunca adam niye kar'ından yüzde 67.5 tasarruf etsin
    Dünyada da boom moom bu saatten sonra iktisaden öyle bişey olacağına inanan varsa ğercekten Özür dileyerek af buyrun aklına şaşarim Kastım global ticaret bundan nere çok nere az nemalanir değil
    Üstteki iki yazı bununla bağlanarak değerlendirilmesi belki daha uygunu olur
    Hanehalklarinin gelirleri zaten iyice yavan olmuş Göreceli enflasyon hesaplamalarindan. Herkese Allah kolaylıklar versin.
    Bundan sonra dünya ticareti kazanç tanımı

Out: bi büyük yağlı is yaptık ve bundan vole yi vurduk (bu değil yani)
    İn : deve yavaş gider hep gider. Az kar'li ama uzun süreli kazanç politikası ( tam bu )

Güdülmeli

Yatırım tavsiye degil

8. O zaman ticaret canavarlaşmış devasa tekellerin iyice kontrolüne geçmez mi ?ucuza satayım ama sadece ben kazanayım !! devasa şirketler ve onların emrinde çalışan az maaş zammına mecburen uymak zorunda olan işçilerden kurulu bir sistem !! tek ödülleri düşük enflasyon ortamı !! Bu sistem şirket birleşmelerini patlatır ve en sonunda herkesi yutan bir canavar ortaya çıkar bence

Sayfa 249/777 İlkİlk ... 149199239247248249250251259299349749 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •