Hisse tarafında her şey çok güzel.
Uzun zamandır kullandığım robotlardan birisi.
SASA da ki robot 1 mart dan bu yana %102 reel kazanç getirdi.
![]()
Hisse tarafında her şey çok güzel.
Uzun zamandır kullandığım robotlardan birisi.
SASA da ki robot 1 mart dan bu yana %102 reel kazanç getirdi.
![]()
Sistemlerin zorlandığı bir dönem.
bende Erhan hoca gibi gaplerden hoşlanmıyorum, heyecanla 24 saat olmasını veya ek seansların açılmasını bekliyorum iyi olur kötü olur göreceğiz.
sistemcilikte umutları tüketmemek gerekiyor manuele bulaşmamak gerekiyor, sürekli daha iyileri için çalışmaya devam etmek gerekiyor.
Bende aylık ortalama 60 civarı işlem açan anlık sistemler kullanıyorum kayma ortalama 6-7 puan civarında fakat trend kovalayan sistemlerde malesef yatay bölgeler ve sert dönüşler rahatsız edici, yıpratıcı oluyor.
Yeni çalışmalarımı daha stabil getiri eğrisi yakalayabilmek adına trend bağımsız yapıyorum, scalping ya da HFT algoritmaların amatörü şeklinde bir şeyler üretmeye çalışıyorum. henüz elle tutulur bir sonuç yok ama yapılacak çok çalışma var, bence ışık görünüyor. Çok fazla işlemli ( bize uygun şekilde tabi200 civarı ) çok küçük hedefli yüksek doğruluk oranı ile çalışabilen algoritmalar olmalı. Böylece psikolojik olarak da zorlamayacak.
demek herkes benzer durumda. bendede yeni max dd gelen sistemler oldu. geçmişte 10bin max dd si olan bi sistem 20bin maxdd ye dayandı misal. bendeki sistemler anlık sinyal verdiği için başlangıçta elimde istatistik için veri yoktu. ancak son 2 senedir sinyalleri düzenli olarak excele aktararak veri tutuyorum. örneğin bu ay bazı sistemler -10bine dayanmışken bazısıda -2000 de, aylar arasında sistemlerin getirileride değişiyor. benim aklıma gelen çözüm sistemler arası geçiş yaparak lot miktarını kar puanı iyileşen sistemden azaltıp, DD si kötüleşen sisteme kademeli kaydırmak. böylece zarar eden puanları az lot ile kar eden puanları daha fazla lot ile alabilmeyi sağlamak.
ocak-şubat kötü giden sistemlere martta-nisanda çok daha iyi. yada tersi durumda var nispeten. tabi burda önemli olan sistemlerin getirlerinde çeşitlilik ve farklı mantıkta çalışan sistemler olmalı.
Hocam merhaba. Eğer cevaplama şansınız olursa bir kaçkonu hakkında bilgi almak istiyorum sizden. Matriks demo kullanıdım ama son zaman da ideal platformunu kullılmasının özellikle otomatik alım satım sistemleri konusunda çok daha iyi olduğu geribildirimini aldım. Bende işimden dolayı otomatik alım satım sistemleri konusunda bir adım atmak istiyorum ve elimde bir kaç indikatör var ve bunlar ideal çevrilip alım satım sistemi olarak yazılabilirmi. Ben bu konu da bir kaç hafta önce ideal şirketine mail yazdım ama maalesef geri dönüş yapmadılar. Ona göre bu platformu kullanmayı düşünüyorum ama geri dönüş yapmadıkları için kafamda soru işaretleri oluştu. ama bir kaçkişiye bunu sorduğumuzda ideali öneriyor herkez. kod ve sistem yazılımı konusunda yardımcı olabilirmisiniz hem burda paylaşıp belki kullanmak isteyenlere de bir faydası olabilir. Cevaplama şansınız olursa memnun olurum
Bear_Bull
@BearBull26
beyler sistemden vade geçişlerini bir şekilde çıkartabılecek bir yöntem var mı
vade geçiş gaplerını biliyorsunuz sistem pozitif algılıyor genelde.
tam gerçeğe en yakın test için bu gapleride çıkartıp işi saglama almak ıstıyorum.
bunun bır yontemı varmı acaba ne bileyim her vade geçişinde flata geç gibi birşeyde olabilir.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
var Veriler = Sistem.GrafikVerileri;
olsun
pozisyon belirlediğin döngü içine en başta
if (veriler[i].Date.Month!=veriler.[i+1].Date.Month && veriler.[i].Date.Month% 2==0 )
yani bar , o ayın son barı ve ay numarası çift ise diyosun. Bunun altına flat yap dersin bar kapanış fiyatından
diğer işlemleri else {} içinde tutarsan yeniden pozisyona girmez son barda
Peki denerim.kodu
Soru 2 otomatik robot kodu en guncel hali neydi.
Bu kod vade gecisini kendisi yapiyormuydu.
Vade son gunu uzlasmayla kapaniyor.
Yeni vadede ayni yonde pozisyon otomatik aciliyormuydu ? Yoksa yeni vadenin.bar kapanisinimi bekliyordu
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri