Sayfa 250/1001 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350750 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,993 - 2,000 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Ben de maalesef aynı durumdayım. 15 Ocak'ta 50K TCD aldım ve zarar halen 6K civarı. Hiçbir karını göremediğimiz gibi sabırla zararın çıkmasını bekliyoruz. Krizi çok kötü yönettiler maalesef. Sen riskli bir fonsun, satışın nasıl 1 gün valörlü olur ya. Yapsana şöyle 3 veya 5 gün millet hemen kaçmasın
    TCD satışı 2 gün valöre çıkardı
    T1’ in sıkıntılı olduğunu gördüler sanırım

Uzun zaman aradan sonra selamlar hayirli kazanclar. Webster buralarda mi

3.  Alıntı Originally Posted by drselcuk Yazıyı Oku
    Uzun zaman aradan sonra selamlar hayirli kazanclar. Webster buralarda mi
    Hoşgeldiniz sanırım cezalı bir kaç gündür yazmıyor

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
    Elimde altın fonu var, çok iyi kazandırıyor ama vergiden kaçmak da istiyorum. Bu seviyelerden gram altına girilir mi sizce?

5. HTT-DZT ve AK2 fonları ile alakalı bir çalışma yaptım. Merkez bankası faiz kararı öncesi ve sonrası getirelere baktım.

OCAK ayında merkez bankası 0.75 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 08 ile 20 ocak arası ortalama %4

ŞUBAT ayında merkez bankası 0.5 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 11 ile 24 şubat arası ortalama -%4

MART ayında merkez bankası 100 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 09 ile 24 mart arası ortalama -%2.90

NİSAN ayında merkez bankası 100 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 14 ile 30 nisan arası ortalama +%6

merkez bankası kararı ile alakası olsa her indirim yaptığında ki her ayda indirim yapılmış getiri pozitif olurdu ama sadece ocak ve nisan ayında pozitif bir seyir var şubat ve mart ayında ise negatif..

Baz olarak MB faizi dışında neyi baz almamız gerekir sanıyorum bu analiz yanlış olur bu şekilde

6.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    HTT-DZT ve AK2 fonları ile alakalı bir çalışma yaptım. Merkez bankası faiz kararı öncesi ve sonrası getirelere baktım.

OCAK ayında merkez bankası 0.75 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 08 ile 20 ocak arası ortalama %4

ŞUBAT ayında merkez bankası 0.5 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 11 ile 24 şubat arası ortalama -%4

MART ayında merkez bankası 100 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 09 ile 24 mart arası ortalama -%2.90

NİSAN ayında merkez bankası 100 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 14 ile 30 nisan arası ortalama +%6

merkez bankası kararı ile alakası olsa her indirim yaptığında ki her ayda indirim yapılmış getiri pozitif olurdu ama sadece ocak ve nisan ayında pozitif bir seyir var şubat ve mart ayında ise negatif..

Baz olarak MB faizi dışında neyi baz almamız gerekir sanıyorum bu analiz yanlış olur bu şekilde
    5-10 yıllık tahvil faizleri ile korelasyon var

7.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    HTT-DZT ve AK2 fonları ile alakalı bir çalışma yaptım. Merkez bankası faiz kararı öncesi ve sonrası getirelere baktım.

Şubat ayında suriyeye girdik ..savaş korkusuyla tahviller yükseldi mart ayında korona cikti borsalar cöktü tahviller yükseldi..
    Belirsizlik ve türkiyedeki her ciddi olumsuz gelişme tahvillere yaramaz..
    Nisan ayındaki + 6 da borsalardaki toparlanma ve aktif rasyo olayından oldu yoksa ortalama 3-4 getirmesi gerekirdi ..o olaylar + 2 puan kattı ..
    Ortalık sakinleşse bu fonlar tahvillerin durumuna göre bi gün + getirir bi gün - ..dengeler ama su an olagan gelismeler ciddi goturuleri olurken ciddi getirileri oluyor..
    Türkiye işte yarının ne olacagiini bilemiyosunki

8.  Alıntı Originally Posted by onur1064 Yazıyı Oku
    Şubat ayında suriyeye girdik ..savaş korkusuyla tahviller yükseldi mart ayında korona cikti borsalar cöktü tahviller yükseldi..
    Belirsizlik ve türkiyedeki her ciddi olumsuz gelişme tahvillere yaramaz..
    Nisan ayındaki + 6 da borsalardaki toparlanma ve aktif rasyo olayından oldu yoksa ortalama 3-4 getirmesi gerekirdi ..o olaylar + 2 puan kattı ..
    Ortalık sakinleşse bu fonlar tahvillerin durumuna göre bi gün + getirir bi gün - ..dengeler ama su an olagan gelismeler ciddi goturuleri olurken ciddi getirileri oluyor..
    Türkiye işte yarının ne olacagiini bilemiyosunki
    aynen bende şimdi tahvil faizleri ile arasındaki korelasyona bakıyorumdum 1e bir tutuyor ama burda önemli olan buraya yatırım yaparken bir dayanağımızın olmayışı anlaşılan...

yani MB faiz indirir diyorsunuz ona göre yatırım kararı alabiliyorsunuz ama tahvillerde durum pek öyle olmuyor anlaşılan...

Bu konuda bir mantık yürütebileceğimiz bir şey var mı sizce? yoksa tamamen konjektür ne söylerse o mu?

Sayfa 250/1001 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350750 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •