Sayfa 254/997 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354754 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 2,025 - 2,032 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Gerçek hayatta bir malın maliyeti artarsa satış fiyatına her zaman yansımaz.
    Ancak serbest rekabet ortamı yoksa veya talep çok yüksekse doğrudan yansır.
    Vergi arttı diye satış fiyatını yani kredi faizlerini artırırlarsa bankalar o zaman sermaye vergisi koyarım ben olsam.

Aslında kapitalist sistem kökten yanlış.
    Ülkenin büyümesi için neden özel birer firma olan ve kurumsal çıkarından başka hiçbir şey düşünmeyen bankaların kredi verip vermemesine veya kaçtan vereceğine bağlı kalayım ki devlet olarak millet olarak? Zaten sorun buradan başlıyor.
    Özel firma oldu mu karım azaldı deyip kredi musluğunu kapatıp tüm ülkeyi etkileyebiliyor.
    Tüm bankalar devlet bankası olsun ve devlet doğrudan üretim yapana para basıp versin önerimi yineliyorum.
    Bana göre çözüm burada.

Hemen gelecek eleştirilere de cevabımı vereyim
    Doğru fikrin asla modası geçmez.
    O yüzden lütfen hangi çağda yaşıyorsunlarla, ilkelsinlerle gelmeyin bana.
    üretim her zaman parayı yaratır, ancak basılan para her zaman üretim yaratmaz. Temelsiz basılan para sadece enflasyon yaratır. Öngördüğünüz modelde çok sıkı gümrük duvarları ve uzun bir süre modern hayattan izolasyon gereklidir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Ekonomi bakanı mevduat faizlerinde %3 düşüş bekliyormuş. Kaynak bloomberg sitesi

Oranlarin gibi buda sallama 2.3 puanlik yer var demiş .
    glp 12 iken nasil 2.3 puanlik yer varmis .
    bi anlatda öğrenelim..

Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    bi anlatda öğrenelim..
    Duygularıma tercüman oldun paramanya 👍

5. Valla para basmak için üretimden daha sağlam bir temel düşünemiyorum ben.
    Para basıp bankalara verirseniz tabi ki olmaz.
    Para ondan buna bundan şuna para karşılığı satılınca hem akışkanlığı azalıyor hem de enflasyon doğuruyor.
    Üzerinde 100 TL yazan para o paranın faizi nedeniyle 110 TL maliyete çıkıyor.
    Değeri 100 TL ama maliyeti 110 TL.
    Buyrun size enflasyonun sebebi.
    Parayı basıp doğrudan üretene, üretecek olana vermek lazım.
    Enflasyon üretimin karşılığı olarak piyasaya sürülmeyen yani karşılığında mal olmayan paradan doğar.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    üretim her zaman parayı yaratır, ancak basılan para her zaman üretim yaratmaz. Temelsiz basılan para sadece enflasyon yaratır. Öngördüğünüz modelde çok sıkı gümrük duvarları ve uzun bir süre modern hayattan izolasyon gereklidir.

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Sabah Eminönü'nde şarküteriden peynir aldım, esnaf kendi arasında konuşuyordu, süt ürünlerine anormal zamlar geliyor.
    Büyük küçük mandraların süt üretimini piyasanın üstünde fiyat vererek kapatan firma AK GIDA imiş .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    bi anlatda öğrenelim..
    http://www.bloomberght.com/haberler/...irim-alani-var

inşallah düşürürler, kredi çekecez. Tl mevduatına yüksek faize gerek yok, %25 vermedikten sonra. Bari kredi çekenlere rahatlık olur.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

TL mevduat stopaj %20 ye mi çıktı

Düşüncelerim kimse için yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 254/997 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354754 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •