Sayfa 254/1003 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354754 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 2,025 - 2,032 arası.

Konu: Viop XXXVI

1.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bence dayak sirasi enerji firmalarina gelmesi gerekir. Avrupada elektrik uretim firmalari artan maliyelerden dolayi girtlaga kadar zarar etmelerine ragmen neredeyse 1 yil zam yapmadilar…..

Bizde ise Kamu hizmeti veren ozel sirketlerin her daim hepsi iyi kar yapiyorlar. Kar etmeyenlerde faaliyetlerden degil yatirim giderlerinden dolayi kar etmiyorlar. ….

Olaganustu durumlarda onlarda kamu ve varandas gibi donem donem zarar etsinler….Her donem kar etmeleri sartmi ??
    Ülkelere göre elektrik , benzin vb fiyatları ; https://www.globalpetrolprices.com/electricity_prices/

Bu da Türkiye'de elektrik piyasasının borsası ; https://seffaflik.epias.com.tr/transparency/ Fiyatlar her an değişiyor ve santraller üretime devam edip etmeme kararını buraya bakarak veriyorlar.

Geçen sene 50 USD/ton olan kömür 250 USD/ton a kadar çıktı. (Dolar olarak uluslararası fiyatlar)https://markets.businessinsider.com/...ies/coal-price Bizim firmalarımızın öz kaynak sıkıntısı var ve faizler de yüksek.

Konu uzun da size katılamıyorum malesef.

.
    Son düzenleme : value; 30-10-2021 saat: 09:44.

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Megane 500b TL olmuş..
    Çalışmakla borçlanma dönemi bitti..

Çalışan öğretmen, polis hatta Dr. lar bile
    Araba, ev sahibi olamaz artık..

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu hırsızlardan önce emekli ikramiyesi ile rahatlıkla almayı kafaya koyduğum evi alabiliyordum. 2014 te emekli oldum, aynı evi ikramiye üzerine ikramiyenin %80ini ekleyerek aldım. Şu anda evin fiyatı 2014 fiyatının tam 4 katı. İkramiye üzerine 6 ikramiye daha koymak lazım. 2017 yılında iki çocuğa 1 ay ara ile 2016 model 2 adet Hyundai i20 aldım, tanesi 50.000 TL idi. Sıkıntı yaşamadım. Şimdi ise aynı araç 150.000 TL den satılıyor. Yani aradan geçen 4 seneye rağmen fiyat 3 e katlanmış.
    Alım gücünü ne kadar düşürdükleri ortada.
    Enflasyonu uzun zamandır düşük göstererek halkı nasıl soyduları ortada.
    Tam bir hırsızlık, soygun. [emoji35][emoji35][emoji35]
    TV de saray-külliye lafı duyduğumda bunlar geliyor aklıma, çıldırmamak elde değil. Bir de sarayların itibar olduğunu söyleyen yandaşlar geliyor aklıma, katil olmamak mümkün değil.
    İşin acı tarafı ise daha kötünün gelmemiş olması, geleceğin çok daha kötü olacak olması.
    https://youtu.be/4Att53BoXv4

3.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Bu hırsızlardan önce emekli ikramiyesi ile rahatlıkla almayı kafaya koyduğum evi alabiliyordum. 2014 te emekli oldum, aynı evi ikramiye üzerine ikramiyenin %80ini ekleyerek aldım. Şu anda evin fiyatı 2014 fiyatının tam 4 katı. İkramiye üzerine 6 ikramiye daha koymak lazım. 2017 yılında iki çocuğa 1 ay ara ile 2016 model 2 adet Hyundai i20 aldım, tanesi 50.000 TL idi. Sıkıntı yaşamadım. Şimdi ise aynı araç 150.000 TL den satılıyor. Yani aradan geçen 4 seneye rağmen fiyat 3 e katlanmış.
    TV de saray-külliye lafı duyduğumda bunlar geliyor aklıma, çıldırmamak elde değil. Bir de sarayların itibar olduğunu söyleyen yandaşlar geliyor aklıma, katil olmamak mümkün değil.
    Eskiden dedeler cikar telefonunu diyordu simdi yeni bir bomba daha geldi aç olan adamin gözünde gözlük mü olur diyorlar. Her halde fakirligimizi anlamak icin g.tumuzu incir yapragi ile ortup agac kavugu kemirmemiz gerekiyor.

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bence dayak sirasi enerji firmalarina gelmesi gerekir. Avrupada elektrik uretim firmalari artan maliyelerden dolayi girtlaga kadar zarar etmelerine ragmen neredeyse 1 yil zam yapmadilar�..

Bizde ise Kamu hizmeti veren ozel sirketlerin her daim hepsi iyi kar yapiyorlar. Kar etmeyenlerde faaliyetlerden degil yatirim giderlerinden dolayi kar etmiyorlar. �.

Olaganustu durumlarda onlarda kamu ve vatandas gibi donem donem zarar etsinler�.Her donem kar etmeleri sartmi ??
    https://www.amerikaninsesi.com/a/tur...i/4479926.html

Enerji şirketleri en sorunlu sektörlerden birinde bulunuyor.2018 Temmuz ayında, henüz pandemi olmadan 52 milyar dolar borçları vardı, borçlarının son durumu için ise rivayetler muhtelif.Borçları dolar cinsinden ve son 4 yılda dolar fırladı ama gelirleri TL ve açmazdalar.Enerji şirketleri borçlarını sürekli yeniden yapılandırılıyor ve daha Haziran ayında 4 enerji şirketi 10.3 milyar TL borcunu yeniden yapılandırdı. Enerji şirketlerinin sıkışması bankaları da sarsar.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. 1 arabaya 3 araba işini bırakırsa devlet ..
    Memurlar gene borçlanarak araba alabilir..
     Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Megane 500b TL olmuş..
    Çalışmakla borçlanma dönemi bitti..

Çalışan öğretmen, polis hatta Dr. lar bile
    Araba, ev sahibi olamaz artık..

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum..bende saray laflarından irite oluyorum fazlasıyla...
     Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    İşin acı tarafı ise daha kötünün gelmemiş olması, geleceğin çok daha kötü olacak olması.

7. Bu sorun 90 larda gençlik ve çocukluğunu yaşamışların sorunu..
    90 2000 lerde ÖSYM olsun gençlik beka sorunu tarzlar ve algılar yaratıldı..
    Eskiden 4 yıllık mı iyidir o zaman diye bir tabir vardı..
    Bitirirsen gene de birşey olursun anlayışı vardır..
    Şimdi öyle bile değil..
    Ayrıca bu sorunu yaratan bizim takım özellikle
    80 91 e kadar olan doğumlular..
    Ne yaptık ülkeyi sarıklıya poşu giyene cahile sonradan görmüş borçlanmayı lüks sanan emekli tayfaya ve çiftçi ye bakım parası için kaynana kayın babaya bakan okumamış geline okuma yazma bile bilmeyen cuhela kesme sadece asgarî ücret alan ve adam yerine konan cahilr ülke kaderini teslim eden bizlerin sorunu..
    Japonya kurtuluş zamanı gibi olmalı bizim ülke sistem değişirken oy kullanmada okurluk yazarlık gelmeli..
    Herkes oy kullanmamalı..
    Aysun kayacı haklıymış..
     Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku

8. Dünyada çevreciler ayaklanır aman sakın

Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    1 arabaya 3 araba işini bırakırsa devlet ..
    Memurlar gene borçlanarak araba alabilir..

Sayfa 254/1003 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354754 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •