Sadeleştirmemini
Dövizin inişine neden olduğunu söylemek için erken. Bugün ABD'de, İng. de piyasalar tatil. Yarın ve sonrası günleri görelim.
Sadeleştirmemini
Dövizin inişine neden olduğunu söylemek için erken. Bugün ABD'de, İng. de piyasalar tatil. Yarın ve sonrası günleri görelim.
mahfi eğilmez diyor ki..
Faiz artırımı, acil servise gelen kanamalı bir hastaya yapılan ilk işlem gibi düşünülmeli. Kanama devam ederken hastalığın ya da sorunun ne olduğu ikinci plandadır. Önce kanamayı durdurmak gerekir. Ardından hastanın kan analizi vb yapılarak sorunun nereden kaynaklandığı teşhis edilmeli ve ona göre tedavi uygulanmalıdır. Faiz artırımı, kanamayı durdurmaya benzer. Kanam durdurulduktan sonra teşhis ve tedavi aşamasına geçilmesi gerekir. Aksi takdirde bir süre sonra kanama yeniden başlar. O zaman bir kez daha kanamayı durdurmaya uğraşmak gerekir.
Türkiyenin yapısal sorunları var. Faiz artırımıyla kanamayı durdurduktan sonra bu sorunları çözmeye girişmek gerekir. Bunlara girişilmezse sürekli faizi artırarak fazlaca yol alınamaz.
Alıntı yapılacak çok fazla yazı var. Ancak zaten herkes okumuştur. benim aklımda ki sorular ;
1. bu dolar 35 gün önce kros yarışına hazırlanan sporcu gibi başlama çizgisinde yaylanırken, yetkililer neden sus pus oldular da şimdi birden bire meydanlarda - iftar sofralarında savaşçı kesildiler ? ( o zaman dolarcıklarını seviyor, okşuyor olmasınlar )
2. Madem merkez bağımsızdı ülke de bu tahribat yapılırken neden görevini yapmadı ? gerçekten bu işler iktidardan bağımsız olsa idi merkez başkanı çoktan fetö - metö vb. tutuklanmıştı.
3. Faiz her kötülüğün anası ise neden artırıyorsunuz ? bırakın serbest piyasa serbestçe işini yapsın. Vatandaş bilinçli olarak fakirleştiriliyor mu ?
geçen sene bu tarihte 1 tl olan karpuz 2 tl
geçen sene 18-20 tl olan beyaz peynir bu sene 34 tl
10 tl olan bamya 20 tl
1 tl olan patetes 3 tl gene 1 tl olan soğan 2,5 tl
geçen sene 45-50 tl olan kavutma 95-110 arası
geçen sene 70 tl olan pastırma 125-130 tl
ota .oka indirim kampanyaları yapan marketler rramazanda abandılar onu gören küçük esnaf aşağımı kalacak onnlarda kaktırdı.
bir halt olacağı yok.
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=24150
devre arası şu linke girip seçim anketine oyunuzu kullanırmısınız
oylama gizlidir.
yorum yapmadan sedece oy kullanırsanız sevinirim
bir halt olacağı yok.
[QUOTE=ayhan53;2223147]geçen sene bu tarihte 1 tl olan karpuz 2 tl ..............
Yaklasik 3 sene once ve bugun Abd
Ekmek: $1 bu gece $1
Domates (per pound) 98 cent bu gece $1
12 li yumurta $1 bu gece $1.28
Benzin (3.8L) $1.60 bu gece $2.62
Sogan(per pound) 80cent bu gece 87cent
Iphone 6s plus 24*30(sinirsiz konusma, ms, internet dahil)///bu gece I phone 7s plus 18*20+$190
Asgari ucret $7.5 ( saatlik kazanc) bu yil $8.5( saatlik)
Eyaletler arasinda farkliliklar olmakla beraber genel gorunum bu sekilde
Şu an için çokta anormal bir durum değil bence..
Bankalarda döviz mevduatı kadar nakit yok, biliyoruz..buralarda çok konuşuldu..
Bir takım insanlar panik yapıp dövizini çekmek istediğinde, bankaların yada en başta TCMB'nın çeşitli önlemler alması gayet doğaldır..geçen sene başlarında biliyorsunuz yine dövizde artış vardı..özel bir bankadan 1000-2000 dolar para çekmek istediğimde banka bana doları hep bozukluk verdi(merkezi bir banka değil)..niye böyle 5-10-20'lik verdiğimi söylediğimde merkezden (ana şubeden) istiyoruz ama göndermiyorlar demişti..bu sanırım döviz talebini kırmak için bir yöntem olabilir..istenilenden az vermek..
Diğer bir yöntem burada bahsetmiştim..geçen ay vade dolduğunda (Vakıfbank) MT sabahtan arayarak 2 aylık vadede daha iyi faiz olduğunu, merkezden oranı böyle aldığını bildirdi..bende bağladım..normalde vade günü geldiğinde arardım telefonlara bile çıkmazlardı..
Yani kısaca bunlar şu sıra doğal yöntemler..selamlar..
Yer İmleri