Sayfa 257/1001 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357757 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 2,049 - 2,056 arası.

Konu: Viop XLIV

1. Geçen aylarda yazmıştım Almanya Nazi döneminde Merkez Bankası anlaşmalara uygun gittiği halde garip teminat işleri ile çok büyük parasal genişleme olmuş, silah fabrikaları vs kurulmuş, otoyollar vs yapılmış, sonradan işler kontrolden çıkınca enflasyon patlamış.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Geçen aylarda yazmıştım Almanya Nazi döneminde Merkez Bankası anlaşmalara uygun gittiği halde garip teminat işleri ile çok büyük parasal genişleme olmuş, silah fabrikaları vs kurulmuş, otoyollar vs yapılmış, sonradan işler kontrolden çıkınca enflasyon patlamış.
    bunlar genelde 2-3 ay yatay götürüp parayı sonra salıyorlar...

6,85 te 3 ay sabit kur uyguladılar sonra patladı...

şimdide 18 civarı tutuyorlar bakalım ne zaman patlıyacak...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3. BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
     Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Ben olsam kkmdeki parayı borsaya çekmek icin borsayı fizana çıkartırdım. Ne oldugu belli olmayan bitcoin bile 65 bin dolar gordu. Parasal genişleme yapan ülkenin borsası neden 100 bini gormesin.
    Yanlış yaptılar, tavan tavan değilde hergün %2 3 5 yükseltseydiler tüm para gelirdi. Ama akıllı insamlar öyle hergün tavan tavan giden borsaya gelmez.

5.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Malum şahış ve Nebati ve yiğit efendi,Borsamıza güçlü görünüm
    vermek üzere, çetenin has elemanı üzerinden manipülasyon yapılmasına karar verdiler.. (Yorumum)

Dışarda tuttukları parayı da , adı sanı bilinmeyen bir ABD'li fonla soktular,
    Başka bankalarda olabilir..

Böylece seçime doğru güçlü borsa, güçlü bankacılık görünümü ile yabancılara
    erken SUNUM yaptılar..

Blackrock gibi büyük fonlara sizde gelin ..havası?

Notu çöp, CDS iflasta ,ve Rusya ilişkileri sebebiyle gözaltında, avrupa ülkelerinin işadamlarına
    bile vize vermediği ,ülkemize..Gelin çağrısı..

Yemezler..Kendin kendine oynarsın..

Arada bizde ya kazanır ,ya kaybederiz...
    Yakında notlar teker teker artmaya başlar. Nerden bakarsan bak bu piyasa fena yükselecek, hareket başladı zaten bu yükseliş ve düzeltmesi bir süre sonra teknikte küçük bir hareket olabilir. Aklıma hep 2012-13 lerde vadeli 50-60 binken Oliver diye biri vardı burda vadelide hedefim 140 bin dediginde herkes dalga geçti adamla 30 binlik araba 300 bin olmuş, 100 bin tarla 1 milyon olmuş. Kahvede 50 kuruş olan çay 3-4 lira olmuş. Bunlar cansız üretmeyen metalar. Konusunu yaptığımız şey hisse senedi. Şirketlerin şuan sahip olduğu taşınmazlarin değer artışını bir kenara koy, bunlar birde işleten kar üreten yapılar. Sirkerin pd-dd değerleri, piyasa değeri ortada ama defter değerleri en son ne zanan hesaplandı ? Dolar geçen yılın başında 6 liraydı. Yeni defter değerleri hesaplansin pd-dd oraları 3 TE bire düşer.

Defter değerleri güncellendi yada ne zamanda bir gunxellenir bilmiyorum. Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim daha sağlıklı yorumlarız.

6.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Seneye pert olabilir
    kol bacak kesiyor
    görüntün öyle
    akbank ta 16,33 ortalamalı l1,420,000 lot
    dün 12,24 ortalama ile kapadı
    iş c de durum aynı

diğer bankalar da aynı
    Tabii ahlatcı aracı kurum kendisi de olmayabilir
    Hesabını takip edemem, kim almış kim satmış bilemem, nerden almış nereye götürmüş nerden vermiş bilemem, karşı bacağı kim bilemem. Tek bildiğimiz bir şey varsa o da bankalarda bir operasyon olduğu. Bankaların son 10 günlük grafikisine baktığımızda büyük bir operasyon geçirdiğini görüyoruz. Tribal arkadaşın dediği gibi bu operasyon alnus, ahlatçı ve gedik ile yapılmış.
    bu son 15 günde bankalarda kimler parasını katladı, kimler zarar yazdı bizi ilgilendirmez, bizi ilgilendiren kısım operasyon olduğu.
    Borsada eskiden büyüklerimiz derlerdi ki, operasyon geçiren tahtalardan uzak durun, uzun bir süre kendine gelemez derlerdi. İlerleyen zamanlarda bakalım bankaların durumu ne olucak.
    Hamdım Piştim Yandım

7. 12-13 1-2. QE döneminde takılı kalmamak gerek.
    Hikaye akışına/olay örgüsüne uygunsa not da artar, reise nobel de verirler..
    yabancı piyasalarda çok ama çok daha iyi fırsatlar oluşuyor...
    yerli kaprisi/sığlığının + faiz/kur riski ambargomsu bir olay dışında çekmenin mantığı yok.

tabi hayaller bir tarafa..
    Abd komşulara! sevkiyat vitesini acelem var tarzı arttırdı..
    Memento mori

8. Bundan ne anlamalıyız
     Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 257/1001 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357757 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •