Sayfa 258/777 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358758 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,057 - 2,064 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki
    Danışıklı dövüş diyorum
    Kontrollü gerilim politikası

Bundan yıllar önce iran da petro kimya tesisleri olan gubrf genel kurulundayım yine iran-israel abd gerginliği var ABD vururum diyor falan iran da standart en sert cevabı veririz ayakları çekiyor..
    Şirket yetkilisine böyle riskli bir yere neden yatırım yaptınız yollu sordum..
    Cevap..Gülerek Tam karşımızda fransızlar var biraz ileride ingilizler var , Biz riskli isek onlar da riskli dedi..

Sonra bi baktık aaa anlaştılar hemde hiç beklenmedik bir anda..

İran ın en büyük petrol alıcı çin ikinci sırada AB..

Düne kadar kore ye sallıyordu ABD...Aaaa anlaştılar yahuu..Şimdi G.kore K.kore yanyana falan ..

2-3 sene sonra yine pişirip K.Kore demeye başlarlar..

Konumuz neydi..

Dünya ticaret savaşları..

Ayar çekme numaraları bunlar ...Bu arada (bence) spot piyasalardan büyük eller büyük paralar da kazanıyor..
    gundi haklı beyler.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Yoo, büyük İran-İsrail savaşından bahsetmiyorum zaten..benim kastım Ortağuda özellikle Suriye, Lübnan ve Irak taraflarında ABD birlikleride dahil yerel çatışma ihtimalleri ve bunların petrol fiyatlarına etkisi..

O yüzden şunları yazmıştım zaten;

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Altın belki bir parça ama petrol fiyatları yükselen dolarla bile düşmüyor, hatta artıyor..sebep Trump'ın ayın 12'sine kadar İran'la yapılan anlaşmayı iptal edip, yaptırımlara devam kararı alma beklentisi..

Olay sadece yaptırımlar değil esasen..böyle bir adımla Ortadoğu da gerilimin artıp, özellikle İsrail-Lübnan-Suriye hattında yaşanabilecek sıcak çatışma ihtimalleri..

Şu sıralar ABD-İsrail-Suud hattı canlı gözüküyor..diğer taraftan anlaşmanın iptalinden sonra Irak'taki ve Suriye'nin kuzeyindeki ABD birlikleri pek rahat edemeyecek anlaşılan..etmesinlerde zaten..

Yukarıdaki tür gelişmeler sonucu petrol fiyatları nerelere çıkar tahmin etmek zor..ancak bizler (ve global açıdan) pek iyi sonuçlarının olmayacağı açık..YTD..
    Benzer şekilde tam K.Koreden bahsetmiştim ki, sende yazmışsın..Trump'a göre ABD halkı K. Kore'nin ABD'ye ulaşan nükleer füze yapabileceğini göremeyecekti..ne oldu..bu işler o kadar kolay değil farkındayım..

Neyse İsrail İran'ın sınır komşusu olmasından yada daha doğrusu İran'ın Suriye ve Lübnan'da nüfuzunu arttırmasından son derece rahatsız..bugünkü olay sadece bir başlangıç olabilir..Lübnan'a 2006'daki gibi ani bir dalış yaparsa pek şaşırmam..inşallah olmaz tabii, yanılırım..

Bu resme dikkat et Gund..eski ABD dişişleri bakanı Rex Tillerson Lübnan başkanı ile görüşmek için bekletiliyor..

ABD bayrağı yok..küçük koltuk vb..

Lübnan kime güveniyor..Bunun bir karşılığı olacak gibi..

Libor, DXY ve US 10 yıllıklar bir parça gevşedi..

Fed'in eski Başkan Yardımcısı Stanley Fischer dolardaki ralli ve artan ABD faizlerine gelişen ülke piyasalarının hızlı çalkantıyla tepki vermesine şaşırdığını söyledi.

CNBC'ye konuşan Fischer "Bu çalkantı beklendiğimden daha hızlı gerçekleşti. Bazı ülkeler sorunlarla karşılaşabilir ve güçlü politika önlemleri almak zorunda kalabilir" dedi.
    Bende çok şaşırdım..ucundan azcık gösterdiler böyle oldu..

Hoş gerçi çok olası değil ama çok gösterseydiler ne olurdu, herkes kendi tahminini yapsın..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Asla ve asla al tavsiyesi olmamakla birlikte karamsar bakış açısıyla aşağıdakiler önemli gibi duruyor;

-İçeride deval-enflasyon sarmalı devam ediyor mu?

-Cari açık halihazırda artan petrol fiyatları ile negatif olarak etkilenecek mi?

-Ortadoğu'da İsrail-Suud-İran tarafında bir gerginlik petrol fiyatlarını nerelere itebilir..

-DXY'deki bir düzeltme mi, kaldığı yerden yükselmeye devam edecek mi?

-FED faizleri arttırmaya devam edeceğine göre, artan QT miktarları da düşünüldüğünde dolar tarafında sıkılaşma devam edecek mi?

-ABD bonolarının faizleri artmaya devam edecek mi?

-Ve sıkılaşma devam edecekse bizim MB'sı okkalı bir faiz artış yapacak mı, yada yapabilecek mi?

6. Yine toplanacaklarmış..

MB nın elinde faiz de sadeleşme adımı kaldı..

Bu adımdan sonra TL de değer kaybının önüne geçemezse RESMİ faiz artışları gündeme gelecektir..

GLP ile buraya kadar ın ifşasını yaşadık son 20 günde..

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Yine toplanacaklarmış..

MB nın elinde faiz de sadeleşme adımı kaldı..

Bu adımdan sonra TL de değer kaybının önüne geçemezse RESMİ faiz artışları gündeme gelecektir..

GLP ile buraya kadar ın ifşasını yaşadık son 20 günde..
    çay mı içecekler yine?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 258/777 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358758 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •