Yoo, büyük İran-İsrail savaşından bahsetmiyorum zaten..benim kastım Ortağuda özellikle Suriye, Lübnan ve Irak taraflarında ABD birlikleride dahil yerel çatışma ihtimalleri ve bunların petrol fiyatlarına etkisi..
O yüzden şunları yazmıştım zaten;
Benzer şekilde tam K.Koreden bahsetmiştim ki, sende yazmışsın..Trump'a göre ABD halkı K. Kore'nin ABD'ye ulaşan nükleer füze yapabileceğini göremeyecekti..ne oldu..bu işler o kadar kolay değil farkındayım..
Neyse İsrail İran'ın sınır komşusu olmasından yada daha doğrusu İran'ın Suriye ve Lübnan'da nüfuzunu arttırmasından son derece rahatsız..bugünkü olay sadece bir başlangıç olabilir..Lübnan'a 2006'daki gibi ani bir dalış yaparsa pek şaşırmam..inşallah olmaz tabii, yanılırım..
Libor, DXY ve US 10 yıllıklar bir parça gevşedi..
Bende çok şaşırdım..ucundan azcık gösterdiler böyle oldu..Fed'in eski Başkan Yardımcısı Stanley Fischer dolardaki ralli ve artan ABD faizlerine gelişen ülke piyasalarının hızlı çalkantıyla tepki vermesine şaşırdığını söyledi.
CNBC'ye konuşan Fischer "Bu çalkantı beklendiğimden daha hızlı gerçekleşti. Bazı ülkeler sorunlarla karşılaşabilir ve güçlü politika önlemleri almak zorunda kalabilir" dedi.
Hoş gerçi çok olası değil ama çok gösterseydiler ne olurdu, herkes kendi tahminini yapsın..
Yine toplanacaklarmış..
MB nın elinde faiz de sadeleşme adımı kaldı..
Bu adımdan sonra TL de değer kaybının önüne geçemezse RESMİ faiz artışları gündeme gelecektir..
GLP ile buraya kadar ın ifşasını yaşadık son 20 günde..
Yer İmleri