Sayfa 258/707 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358 ... SonSon
Arama sonucu : 5656 madde; 2,057 - 2,064 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Düşeni kırmak üzere ...

Kırarsa yukarı sert hareket bekliyorum ,

Artık hak ettiği değere gitmeli..

Sevgilerimle
    Evet düşeni kırdı..

Sevgilerimle
    Attached Images Attached Images

2. Deprem vergisi kapsamında, yatırım teşviği alan şirketlerden, aldıkları teşvik üzerinden tek seferlik ek vergi alınması durumu vardı. Bu konunun deva üzerine etkisine bakabilen oldu mu? Net kar tarafında ne kadarlık bir etkisi olabilir?
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Değerli ortaklar ,

Bir konuda sorum olacak ..
    Bildiğiniz gibi şirketden geçenlerde yeni yatırımın tamamlanması ilgili açıklama geldi :

Çerkezköy II Üretim Tesisimizde bulunan Yüksek Potent Üretim Binası tamamlanmış olup, Sağlık Bakanlığı denetimlerinden geçerek üretim faaliyetine başlamıştır. Eski üretim alanımızda üretilmekte olan solid onkoloji ürünlerimizin kademeli olarak bu üretim binamıza geçişi yapılacaktır. 19.295 m2 kapalı alana sahip olan üretim binamızın yıllık tek vardiyada 2 milyon149 bin kutu ilaç üretim kapasitesi bulunmaktadır. Söz konusu üretim binasının, toplam üretim kapasitemizi % 1,7 oranında artırması beklenmektedir.

Yeni bir solid onkoloji binası inşa edildi ve bu binaya ilave makine ekipmanları alındı . Söz konusu yatırım ile tüm üretim tesislerindeki toplam kapasitenin %1,7 artacağı bilgisi verildi. Peki bunun ciroya etkisi ne , sadece toplam üretim üzerindeki payını söyleyerek yatırımı değersizleştirmeye mi çalışılıyor ?

Faaliyet raporunda ve çed raporundan aldığımız bilgilere göre , yatırım miktarının %90'ı onkoloji tarafında, %10 kısmı ise veteriner ilaçlarında. 2022 yılı finansallarında , 4.447 mia tl cironun 672 mio tl si onkoloji tarafından geliyor. Yani mevcut durumda onkoloji ilaçları şirketin cirosunda %15 civarında yer alıyor . Özellikle Rivelime gibi katma değerli ilaçlar(1 kutusu 31 bin TL) cironun artması için çok önemli.

Peki tüm üretim tesislerindeki toplam kapasitenin %1,7 artacağı bilgisi ile onkoloji alanında toplam üretimin sadece binde 9 payı ve toplam cironun da %15 payı bilgisi ile ve bu yatırımın %90 u onkoloji alanında olduğuna göre , toplam üretimi %1,7 oranında arttıran bir yatırım, ciroya net etkisini hesaplayabilecek bir arkadaş var mı ?

Sevgilerimle

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...im-seni/692032

Bugün bu yazı önüme düştü , 1,7 mia tl sgk alacağı olan bir deva holding .

Biz diyoruz ki , düşük tahsilat riski olan bir alacak .. Evet devlet de kimsenin alacağı kalmaz .. Ama ya daha önce sağlık ve medikal şirketlerin kamu hastanelerinden ve üniversitelerden olan alacaklarının %60 ıı feragat etmesi istenmişti ve bu alacak 2 yıl bir süre ile tahsil edilememişti.. Kimse ilaç yokluğunu istemez ama ya ödeyemezse ne olur ? Sizce böyle bir risk var mı ?

Sevgilerimle

5.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...im-seni/692032

Bugün bu yazı önüme düştü , 1,7 mia tl sgk alacağı olan bir deva holding .

Biz diyoruz ki , düşük tahsilat riski olan bir alacak .. Evet devlet de kimsenin alacağı kalmaz .. Ama ya daha önce sağlık ve medikal şirketlerin kamu hastanelerinden ve üniversitelerden olan alacaklarının %60 ıı feragat etmesi istenmişti ve bu alacak 2 yıl bir süre ile tahsil edilememişti.. Kimse ilaç yokluğunu istemez ama ya ödeyemezse ne olur ? Sizce böyle bir risk var mı ?

Sevgilerimle
    fima yurtiçi beşeri ilaç satışları müşterileri:
    1-ecza depoları:%90 piyasa budur.. örnek; Selçuk Ecza.... Selçuk + Alliance genellikle %70e yakın pay sahibidir. kalanı kooperatif ve dar bölgesel dağıtıcılardır..
    2-devlet malzeme ofisi: ihale satışıdır.. ort.vade 120 gün civarıdır

sgk bunun neresinde?

sgk eczaneye öder, eczane ecza deposuna (örnek, selçuk ecza) öder, ecza deposu da (selçuk ecza) deva'ya öder..

ödeme zinciri böyledir..

dmo, kamu hastaneleri adına alım yapan kurumdur.. devanın ordaki payı toplam satış içinde çok azdır (bkz faaliyet raporu)..

Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    fima yurtiçi beşeri ilaç satışları müşterileri:
    1-ecza depoları:%90 piyasa budur.. örnek; Selçuk Ecza.... Selçuk + Alliance genellikle %70e yakın pay sahibidir. kalanı kooperatif ve dar bölgesel dağıtıcılardır..
    2-devlet malzeme ofisi: ihale satışıdır.. ort.vade 120 gün civarıdır

sgk bunun neresinde?

sgk eczaneye öder, eczane ecza deposuna (örnek, selçuk ecza) öder, ecza deposu da (selçuk ecza) deva'ya öder..

ödeme zinciri böyledir..

dmo, kamu hastaneleri adına alım yapan kurumdur.. devanın ordaki payı toplam satış içinde çok azdır (bkz faaliyet raporu)..
    Değerli ortak ,

Sgk eczaneye öder, eczane ,ecza deposuna öder, ecza deposu da üretici ye ödüyor , baştan sgk ödemezse yada geciktirirse aradaki ödeme zincirindekiler devaya öder mi ? Yani bu ödeme zincirinin baş ödeyeni sgk nın ödemelerinde sıkıntı olursa Deva dahil aradaki herkes büyük sıkıntıya girmez mi ? O yüzden Devanın alacağı , işin temelinde Sgk nın ödeyeceği bir alacaktır. O yüzden Sgk da yaşanan bir gecikme yada başka bir türlü sıkıntı , Devayı elbette direkt etkileyecektir.

Sevgilerimle.

Sevgilerimle

7.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Değerli ortak ,

Sgk eczaneye öder, eczane ,ecza deposuna öder, ecza deposu da üretici ye ödüyor , baştan sgk ödemezse yada geciktirirse aradaki ödeme zincirindekiler devaya öder mi ? Yani bu ödeme zincirinin baş ödeyeni sgk nın ödemelerinde sıkıntı olursa Deva dahil aradaki herkes büyük sıkıntıya girmez mi ? O yüzden Devanın alacağı , işin temelinde Sgk nın ödeyeceği bir alacaktır. O yüzden Sgk da yaşanan bir gecikme yada başka bir türlü sıkıntı , Devayı elbette direkt etkileyecektir.

Sevgilerimle.

Sevgilerimle
    TRde 26 bin civarı eczane var.. SGKnın eczacılara ödeme yapmaması, eczanelerin batmaya başlaması demektir. maalesef, az sayıda avm eczacılığı dışında eczacılık büyük karlar edilen bir iş değil.. eczacılar depaculara para ödemeyince depocular (örn selçuk ecza) batar ve onlar da ilaç firmalarına ödemeyince, ilaç firmalarının bakiye alacakları batar.. bu senaryoda ilaç firmaları sadece nakit satış yapmaya başlar ve yaşamaya devam ederler. yüksek finansal kaldıraçla çlaışan çok ecza deposu var.. onlar piyasada duramaz.. marjlar da zaten sadece %3 civarları.. selçuktaki bu dönemlik yüksek net marj istisnaidir (sebebi malumdur).

bu senaryo, Türkiyenin moratoryum (borcunu ödeyememe) veya ona yakın ortamında olur.. zira, eczane batışı hastaya ilaç gitmemesi anlamına gelir.. kimi ilçelerde sadece 1 eczane var.. Allah korusun diyelim..

moratoryum veya ona yakın bir senaryoda zaten bistteki bir çok firmanın durumu ilaç firmalarından daha kötü olur.. zira, moratoryum senaryosu öteki makro verileri (kur, ödemeler dengesi, işsizlik, faiz, enflasyon vs vs ) bozar.. bu senaryo tahmini ile bist yatırımı tutmak uygun olmaz..

ayrıca, bir çok ilaç firması alacak sigortası yaptırır (coface, hermes gibi firmalardan).. deva'nın alacak sigrtası var mı, bilmiyorum.

Devada aktif kalitesi benim risk alanı olarak gördüğüm bir alan değil.. jcr da öyle belirtmişti, sanırım..

sevgiler, selamlar

Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    TRde 26 bin civarı eczane var.. SGKnın eczacılara ödeme yapmaması, eczanelerin batmaya başlaması demektir. maalesef, az sayıda avm eczacılığı dışında eczacılık büyük karlar edilen bir iş değil.. eczacılar depaculara para ödemeyince depocular (örn selçuk ecza) batar ve onlar da ilaç firmalarına ödemeyince, ilaç firmalarının bakiye alacakları batar.. bu senaryoda ilaç firmaları sadece nakit satış yapmaya başlar ve yaşamaya devam ederler. yüksek finansal kaldıraçla çlaışan çok ecza deposu var.. onlar piyasada duramaz.. marjlar da zaten sadece %3 civarları.. selçuktaki bu dönemlik yüksek net marj istisnaidir (sebebi malumdur).

bu senaryo, Türkiyenin moratoryum (borcunu ödeyememe) veya ona yakın ortamında olur.. zira, eczane batışı hastaya ilaç gitmemesi anlamına gelir.. kimi ilçelerde sadece 1 eczane var.. Allah korusun diyelim..

moratoryum veya ona yakın bir senaryoda zaten bistteki bir çok firmanın durumu ilaç firmalarından daha kötü olur.. zira, moratoryum senaryosu öteki makro verileri (kur, ödemeler dengesi, işsizlik, faiz, enflasyon vs vs ) bozar.. bu senaryo tahmini ile bist yatırımı tutmak uygun olmaz..

ayrıca, bir çok ilaç firması alacak sigortası yaptırır (coface, hermes gibi firmalardan).. deva'nın alacak sigrtası var mı, bilmiyorum.

Devada aktif kalitesi benim risk alanı olarak gördüğüm bir alan değil.. jcr da öyle belirtmişti, sanırım..

sevgiler, selamlar
    Bende pek ihtimal vermiyorum , ben bu yazıya istinaden böyle bir risk olur mu diye sordum . Ayrıca korku pompalanmaya çalışıldığını da düşünüyorum . En kötü senaryo bence ödememe değil de gecikmeler yaşanabilir. Bu da firmaların nakit akışlarını olumsuz etkileyebilir özellikle yüksek borçla iş yapmaya çalışan firmalar için diye düşünüyorum .. Ama hiçbir siyasi kurum önümüzde yerel seçimler varken , bunu yapmaz , bunun siyasi bir sonucu olur .

Sayın Maslak , bu onkoloji alanında cirodaki payı güncelde %15 olan ürünler için olan yatırım , (hani toplam üretim kapasitesi sadece %1,7 oranında artıran yatırım var ya ) , ciroyu nasıl etkiler sizce ?

Sevgilerimle

Sayfa 258/707 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •