Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5761 madde; 1 - 8 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    fima yurtiçi beşeri ilaç satışları müşterileri:
    1-ecza depoları:%90 piyasa budur.. örnek; Selçuk Ecza.... Selçuk + Alliance genellikle %70e yakın pay sahibidir. kalanı kooperatif ve dar bölgesel dağıtıcılardır..
    2-devlet malzeme ofisi: ihale satışıdır.. ort.vade 120 gün civarıdır

sgk bunun neresinde?

sgk eczaneye öder, eczane ecza deposuna (örnek, selçuk ecza) öder, ecza deposu da (selçuk ecza) deva'ya öder..

ödeme zinciri böyledir..

dmo, kamu hastaneleri adına alım yapan kurumdur.. devanın ordaki payı toplam satış içinde çok azdır (bkz faaliyet raporu)..
    Değerli ortak ,

Sgk eczaneye öder, eczane ,ecza deposuna öder, ecza deposu da üretici ye ödüyor , baştan sgk ödemezse yada geciktirirse aradaki ödeme zincirindekiler devaya öder mi ? Yani bu ödeme zincirinin baş ödeyeni sgk nın ödemelerinde sıkıntı olursa Deva dahil aradaki herkes büyük sıkıntıya girmez mi ? O yüzden Devanın alacağı , işin temelinde Sgk nın ödeyeceği bir alacaktır. O yüzden Sgk da yaşanan bir gecikme yada başka bir türlü sıkıntı , Devayı elbette direkt etkileyecektir.

Sevgilerimle.

Sevgilerimle

2.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Değerli ortak ,

Sgk eczaneye öder, eczane ,ecza deposuna öder, ecza deposu da üretici ye ödüyor , baştan sgk ödemezse yada geciktirirse aradaki ödeme zincirindekiler devaya öder mi ? Yani bu ödeme zincirinin baş ödeyeni sgk nın ödemelerinde sıkıntı olursa Deva dahil aradaki herkes büyük sıkıntıya girmez mi ? O yüzden Devanın alacağı , işin temelinde Sgk nın ödeyeceği bir alacaktır. O yüzden Sgk da yaşanan bir gecikme yada başka bir türlü sıkıntı , Devayı elbette direkt etkileyecektir.

Sevgilerimle.

Sevgilerimle
    TRde 26 bin civarı eczane var.. SGKnın eczacılara ödeme yapmaması, eczanelerin batmaya başlaması demektir. maalesef, az sayıda avm eczacılığı dışında eczacılık büyük karlar edilen bir iş değil.. eczacılar depaculara para ödemeyince depocular (örn selçuk ecza) batar ve onlar da ilaç firmalarına ödemeyince, ilaç firmalarının bakiye alacakları batar.. bu senaryoda ilaç firmaları sadece nakit satış yapmaya başlar ve yaşamaya devam ederler. yüksek finansal kaldıraçla çlaışan çok ecza deposu var.. onlar piyasada duramaz.. marjlar da zaten sadece %3 civarları.. selçuktaki bu dönemlik yüksek net marj istisnaidir (sebebi malumdur).

bu senaryo, Türkiyenin moratoryum (borcunu ödeyememe) veya ona yakın ortamında olur.. zira, eczane batışı hastaya ilaç gitmemesi anlamına gelir.. kimi ilçelerde sadece 1 eczane var.. Allah korusun diyelim..

moratoryum veya ona yakın bir senaryoda zaten bistteki bir çok firmanın durumu ilaç firmalarından daha kötü olur.. zira, moratoryum senaryosu öteki makro verileri (kur, ödemeler dengesi, işsizlik, faiz, enflasyon vs vs ) bozar.. bu senaryo tahmini ile bist yatırımı tutmak uygun olmaz..

ayrıca, bir çok ilaç firması alacak sigortası yaptırır (coface, hermes gibi firmalardan).. deva'nın alacak sigrtası var mı, bilmiyorum.

Devada aktif kalitesi benim risk alanı olarak gördüğüm bir alan değil.. jcr da öyle belirtmişti, sanırım..

sevgiler, selamlar

Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    TRde 26 bin civarı eczane var.. SGKnın eczacılara ödeme yapmaması, eczanelerin batmaya başlaması demektir. maalesef, az sayıda avm eczacılığı dışında eczacılık büyük karlar edilen bir iş değil.. eczacılar depaculara para ödemeyince depocular (örn selçuk ecza) batar ve onlar da ilaç firmalarına ödemeyince, ilaç firmalarının bakiye alacakları batar.. bu senaryoda ilaç firmaları sadece nakit satış yapmaya başlar ve yaşamaya devam ederler. yüksek finansal kaldıraçla çlaışan çok ecza deposu var.. onlar piyasada duramaz.. marjlar da zaten sadece %3 civarları.. selçuktaki bu dönemlik yüksek net marj istisnaidir (sebebi malumdur).

bu senaryo, Türkiyenin moratoryum (borcunu ödeyememe) veya ona yakın ortamında olur.. zira, eczane batışı hastaya ilaç gitmemesi anlamına gelir.. kimi ilçelerde sadece 1 eczane var.. Allah korusun diyelim..

moratoryum veya ona yakın bir senaryoda zaten bistteki bir çok firmanın durumu ilaç firmalarından daha kötü olur.. zira, moratoryum senaryosu öteki makro verileri (kur, ödemeler dengesi, işsizlik, faiz, enflasyon vs vs ) bozar.. bu senaryo tahmini ile bist yatırımı tutmak uygun olmaz..

ayrıca, bir çok ilaç firması alacak sigortası yaptırır (coface, hermes gibi firmalardan).. deva'nın alacak sigrtası var mı, bilmiyorum.

Devada aktif kalitesi benim risk alanı olarak gördüğüm bir alan değil.. jcr da öyle belirtmişti, sanırım..

sevgiler, selamlar
    Bende pek ihtimal vermiyorum , ben bu yazıya istinaden böyle bir risk olur mu diye sordum . Ayrıca korku pompalanmaya çalışıldığını da düşünüyorum . En kötü senaryo bence ödememe değil de gecikmeler yaşanabilir. Bu da firmaların nakit akışlarını olumsuz etkileyebilir özellikle yüksek borçla iş yapmaya çalışan firmalar için diye düşünüyorum .. Ama hiçbir siyasi kurum önümüzde yerel seçimler varken , bunu yapmaz , bunun siyasi bir sonucu olur .

Sayın Maslak , bu onkoloji alanında cirodaki payı güncelde %15 olan ürünler için olan yatırım , (hani toplam üretim kapasitesi sadece %1,7 oranında artıran yatırım var ya ) , ciroyu nasıl etkiler sizce ?

Sevgilerimle

4.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Bende pek ihtimal vermiyorum , ben bu yazıya istinaden böyle bir risk olur mu diye sordum . Ayrıca korku pompalanmaya çalışıldığını da düşünüyorum . En kötü senaryo bence ödememe değil de gecikmeler yaşanabilir. Bu da firmaların nakit akışlarını olumsuz etkileyebilir özellikle yüksek borçla iş yapmaya çalışan firmalar için diye düşünüyorum .. Ama hiçbir siyasi kurum önümüzde yerel seçimler varken , bunu yapmaz , bunun siyasi bir sonucu olur .

Sayın Maslak , bu onkoloji alanında cirodaki payı güncelde %15 olan ürünler için olan yatırım , (hani toplam üretim kapasitesi sadece %1,7 oranında artıran yatırım var ya ) , ciroyu nasıl etkiler sizce ?

Sevgilerimle
    Ortak, 500 milyonu aşan kutunun %1.7si 9 milyona yakın olur. bu ilaçlar, solid onko ilaçları (kutu fiyatı 40.000 tlye yaklaşan da var).. bu 2 rakamdan yola çıkarak tahminlemek de yanlış olur..

Bu kapasiteyi kaç yılda doldurur, hangi ürün karması ile doldurur; veri olmadan bir tahmin doğru olmaz.. ama uzun zamandır devada olan ve geliştirilen ürünleri de takip eden biri olarak:
    1-solid onkoloji yatırımının özellikle dış pazarlardan büyük kapasite alacağını düşünüyorum.
    2-geçmiş yıllarda verdiğimiz ürün listelerinde bolcana yeni solid onkoloji ürünleri vardı.. bazıları gelişim aşamasındaydı.. yani gelen yeni ürünler var.. yan, yatırım ve ar-ge odağı birbirini tamamlıyor.

rakam telaffuz edecek bilgiye sahip değilim ama finansal sonuçlarda yüksek seviyede fark yaratacak bir konudur..

bir de faaliyete geçen biyoteknoloji tesisisimiz var.. burdan da beklentim yüksektir.. burda da yatırım ve ar-ge odağı birbirini
    tamamlıyor.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •