Bir de şu borsadan kurtulabilsem.))))))))))) Ama o kadar yazıp çiziyorum,sanki dünya batacak tüm hisseler batacak benimkiler sağlam kalacak zannediyorum.Aslında psikiyatrik bir durum,nedir bu borsa bağımlılığı arkadaşlar ,kurtulamıyorum resmen.
Ayrıca hiçbir dönemde dışardan düşük faizde gelen parayı inşaata betona gömmemiştik....yani üretip satabileceğimiz nesneye degil, gelen parayı harcadık ve toprağa gömdük...el fatiha....
Bir sonraki global bir krizde altına bazı sınırlamalar getirebilirler. Zira teknik olarak ekonominin ihtiyaç duyduğu kaydi para miktarı var olan altın varlıklar ile uyumlu değil. Teknik olarak bu gerekli olabilir. Çok ciddi miktarda kaydi para yaratıldı, altını geniş para arzını da kapsayacak şekilde parasallaştırmak parayı yöneten ve yaratanların pek işine gelmeyecektir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
İSTANBUL/LONDRA, 20 Temmuz (Reuters) - Türkiye'nin başlıca ham petrol ithalatçısı Tüpraş TUPRS.IS ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları tekrar başlatacağını açıkladığı Mayıs ayından itibaren bu ülkeden petrol alımını azaltırken, analistler Tüpraş'ın İran petrolü alımlarının bu seviyelerden devam edebileceğini ifade ettiler.
Kullandığı ham petrolün neredeyse tamamını ithal eden Türkiye, bunun büyük bölümünü coğrafi yakınlık, ürün kalitesi ve uygun fiyat nedeniyle İran'dan tedarik ediyor.
bir halt olacağı yok.
Onu bırakın şu an bizi kurtaracak ne imf ne ab be de abd var...
Malum ilişkilerimiz çok iyi, katardan gelen para da derya degil sonuçta borç, ayrica İran meselesi de geldi...işimiz bu sefer çok zor gerçekten...
Valla benim lafına güvendiğim,kalemini satmamış sıkı ekonomistlerin hepsi altın için olumlu konuşuyor.Bir de 100 yıllık ons grafiğine bir bakın 1929 1932 ve 1970 1980 arasındaki artışına bir bakın, benzeri olursa doğru karar vermişim demektir.Geri kalan yatırım araçlarına pek aklım ermiyor bu ara.
Yer İmleri