Sayfa 259/1312 İlkİlk ... 1592092492572582592602612693093597591259 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,065 - 2,072 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Eurobond da yazilan cizilen rakamlarin hepsi dogru ama maalesef vergi yuku cok buyuk. O yuzden eurobond da net getiriye bakmak lazim. Bu yuzden bir cok yatirimci girmiyor o ise

Evde ise ilk 5 yil sifir vergi.
    Yanlis biliyorsun sevgili kardesim.
    5 yil elde tutulmadan satilirsa vergi var lakin kar enflasyon endekslemesi sonrasi beyan edilir.
    5 yildan sonra kaca satilirsa satilsin beyan da yok vergi de yok.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...aniyor-1823184

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. Konutta alım satım işleri kredi miktarına ve beyana göre olduğu için vergi olayı genelde ödenmiyor. Çoğu kişi bu boşlukları sonuna kadar kullanıyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Yasa bu sekilde..
    Dusuk beyan edip de vergi kacirana karismam

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Diyelim ki ben evi 1 e aldım 2 yıl sonra 3 e sattım. Ve beyanlarimida doğru verdim. Bunu biri mi arastiryor vergi vermem gerektigini yoksa direkt sistemden beni buluyorlar mi?

***Albaraka; faizsiz kazanc
    Kağıt üstünde o rakamları gösterdiyseniz elden para transferi yapıp gerçek rakamları saklamadıysanız maliye canınıza okur.5 yıl bekler zaman aşımının son ayında işlem yapar ,vergi cezasını ikiye katlar 5 yıllık faizi de ekler sizden çatır çatır tahsil eder.Artık her şey online,maliyede tüm rakamlar görünüyor.Zaten bankalardan çekilen kredilerden de haberdarlar.O dönem bitti,olay artık beyana tabi değil,aman ha canınıza okur maliye.

Öyle aradan iki üç yıl geçti arayan soran yok rahatım diye düşünmeyin sakın,faiz alabilmek için maliye genelde 5 yıl önceki işleri bugün inceler,bugünkü satışları da 5 yıl sonra zaman aşımına girmeden hemen önce size tebliğ eder.Öyle de uyanıktır, bizim bürokrasi.

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --oturmak için de ev alınmaz...çünkü komşunun-komşularının kim olduğunu bilmiyor ve seçemiyorsun...

---kiracı olunca özgürsün...
    Kiracı olarak oturduğum apartmana siz kiracı olarak geldiğinizde komşum oluyorsunuz.
    Sizi ben seçmedim. Kiracı olarak benim özgürlüğüm nerede kaldı.
    Beyin yakan sorular.
    [emoji3]

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yanlis biliyorsun sevgili kardesim.
    5 yil elde tutulmadan satilirsa vergi var lakin kar enflasyon endekslemesi sonrasi beyan edilir.
    5 yildan sonra kaca satilirsa satilsin beyan da yok vergi de yok.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...aniyor-1823184

Syg,
    Ozur dilerim karistirmisim

Duzeltme icin tesekkurler

Çok zenginler ne aptal değil mi? .. Hepsinin yığınla kiracısı var ve korkunç bir nakit akışı sağlamışlar.. Nasıl aptal adamlar köle etmişler kendilerini..............Arkadaşlar bir resme herkes kendi cephesinden bakabilir okey ama bu gerçekleri değiştirmez.. Ben on emlak kirada mutluyumdur diğeri ise kiracı olarak mutlu ..Neticede ben 20.000 kira geliri ile köle yaşantısı yaşarım diğeride kira günü koşa koşa bankamatiğe kira yetiştirir veya 10.000 maaş la çalışır ömrünü törpüler.. Özgürlüğü ıskalayanlar var gibi.

Sayfa 259/1312 İlkİlk ... 1592092492572582592602612693093597591259 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •