Niye gidiyor başlığı açanın kerameti işte
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
5.80 geçerse 5.85'e yapışır...
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Bu forumda yazdığım yazılar yatırım tavsiyesi içermemektedir.Yazdığım yazıdaki ifadelerden etkilenip de yatırım yapan veya yaptığı yatırımdan vazgeçen kişilerin hareketlerinden sorumlu değilim.Tüm yazılarım paylaşım,sohbet ve geyikten ibarettir...
Dışarıda belirgin bir bozulma, içeride olağanüstü bir durum olmadığına göre, kurun hareketini ben artık "izin verilen" "kontrollu" bir hareket olarak kabul etmeye başladım.
"Guiding hand"den ....![]()
Uçan Türkiye den manzaralar, eğitimde bir kaç çağ birden atlamışız yine.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) 2019 yılı eğitim raporu, Türkiye için iç açıcı bir tablo ortaya koymadı. 2016 verileriyle hazırlanan rapora göre, Türkiye'de ilkokuldan üniversiteye kadar her bir öğrenci için yıllık 5 bin 633 dolar harcanıyor.Bu oran OECD ortalamasında 10 bin dolar civarında.
Türkiye'de son 10 yılda üniversitelere kayıt yaptıranlar iki misli arttı. Ancak iş bulabilen üniversite diplomalı gençlerin oranı 6 puan azalarak yüzde 66'ya geriledi. Türkiye bu alanda OECD içinde son sırada.
Üniversitelerimiz, korkarım, ülkenin ihtiyacı olan insanı yetiştirmiyor.
Kendi kafasına göre belirlenmiş branş ve konularda kendi keyfine göre eğitim hizmeti vermekte.
Oysa en önemli kaynağımız olan insan kaynağının, ülkenin sinai ve hizmetler sektörlerinin ihtiyacı ve rekabet gücüne katkı verecek şekilde yetiştirilmesi gerekli.
Ha diyeceksiniz ki, hangi kaynağımızı doğru dürüst kullanıyoruz ki...
Ekilebilir alanlarımız, meralarımız, otlaklarımız, akarsularımız, doğamız, ormanlarımız bu rantçı talancı sürü tarafından acımasızca yok ediliyor.
İnsanımız da payını alacak tabi bu umursamazlık, sorumsuzluk ve cehaletten.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı konuşmada sınıf mevcutlarının 20-30 arası olduğunu söylemesinin ardından Türkiye'nin dört bir yanından sınıfların kalabalık olması sebebiyle şikayetler yağdı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e...a_sigmadi.html
Yine algı oyunu, yine yalan.
Yer İmleri