Sayfa 26/472 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 201 - 208 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Hala olaylara günlük bakıp saçmalıyorsunuz. Kahve mantığıyla düşünmeyin bana matematikle bana cevap verin.

Sadece 2020 yılında Emeklilere ödenen para 54 Milyar dolar.
    Ve emekli sayısı her yıl hızla artıyor. SGK'lı sayısı ise artmıyor, genç nüfus artmıyor.

Gideri sürekli artan geliri artmayan bir sistem ne olur? BATAR...

2030 yılında şuan ki şartlara göre emeklilere ödenmesi gereken para 100 milyar dolar olacak, peki sgknın geliri ne olacak 50 Milyar dolar. Aradaki farkı kim ödeyecek? Kimse... Müjde Maaşlarınız 10 yılda %50 daha eriyecek.
    2040 yılında durum dahada beter, maaşlar ciklet parasına dönecek.
    iyi de istihdamı arttıracak çalışma yapmadan sadece emekli sayısını düşürerek mi ekonomiyi düzelteceksin. Olaya bir de şuradan bak emekli sayısı mı çok yoksa sgk çalışan sayısımı az? Bir oranı iyileşitmek için hem pay hem de payda da iyileşme yapman lazım.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    iyi de istihdamı arttıracak çalışma yapmadan sadece emekli sayısını düşürerek mi ekonomiyi düzelteceksin. Olaya bir de şuradan bak emekli sayısı mı çok yoksa sgk çalışan sayısımı az? Bir oranı iyileşitmek için hem pay hem de payda da iyileşme yapman lazım.
    Valla biz bugün 2030-2040 da emekli maaşı ödeyemeyeceklerini yeni öğrenmiyoruz, ödeyemezler diye de kendimize emeklilik getirecek her yolu deniyoruz. Şuan 30-40 yaş orta yaş sayılmaz, bence en güzel yaşlardır. Starbuks da kahve içeceklerine temettü için senet alsınlar, sigara icmeyen her gün 1 lot alan 50 yaşında emekli olur. Bugünün emekli maaşı rakamlarına göre fazla fazla olur. Gerceği kabul etmek lazım. gerecek nedir, bu sistem bir gün emekli maaşı ödeyemez, o zaman ben çalışırken kendime çözüm üreteyim. Bunu ben 15 yıldır yapıyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    evet miktar çok ama almanya aynı nüfusa hatta daha yaşlı nüfusa nasıl bin euro maaş ödüyor kardeş heryerinden altın elmasmı fışkırıyor almanyanın? parayı başka yerlerde çarçur edersen..misal 150 milyar dolar ayrılan kanal istanbul ve 70 milyar dolar ayrılan atom santralleri bunlar sadece bizim bildiklerimiz. iranda da 80 milyon insan var atom santralsiz onlar mağaradamı yaşıyor? mısırda süveyş kanalında istanbulun 4 katı trafik var bizim boğazın yarısı genişlikte bile değil. kendilerine rant gelecek bir iş olsunda noolursa olsun. vatandaşa gelince para yok. ha ben projeye karşı değilim önce vatandaşın günlük sıkıntılarını hallet sonra 1 milyar dolar ayırdığın uzay projeni bile başlat amenna sonuna kadar desteklerim.
    Vergi geliriyle emekli maaşı ödemeye kalkan ülke batar arkadaşım.
    Saydıklarının hepsi vergi gelirinin yanlış kullanılmasına örnek. Bir vatandaş olarak bunları eleştirebilir hesap sorabilirsin, bunlara bende katılıyorum sonuna kadar. Ama lafı vergi geliriyle emeklilerin maaşı ödensine getirmeye çalışma.

Saydığın ülkelerin hiçbiri vergi geliriyle emekli maaşı ödemiyor. Fonları var, tek bir kişiyi bile 60-65 yaşından önce emekli yapmamışlar.

Bugün Sgk'ya asgari ücretlinin ödediği prim 1.055 TL arkadaşım. Sağı solu önü arkası 1.055 lira. %70 asgari ücret üzerinden prim yatırıyor.
    Şuan 22 milyon SGKlı çalışan 9,5 milyon emekli var.
    Çok yakında emekli sayısı 15 milyon olacak. Sistem ne kadar dayanabilir? Taşıma suyla değirmen ne kadar döner?

Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Vergi geliriyle emekli maaşı ödemeye kalkan ülke batar arkadaşım.
    Saydıklarının hepsi vergi gelirinin yanlış kullanılmasına örnek. Bir vatandaş olarak bunları eleştirebilir hesap sorabilirsin, bunlara bende katılıyorum sonuna kadar. Ama lafı vergi geliriyle emeklilerin maaşı ödensine getirmeye çalışma.

Saydığın ülkelerin hiçbiri vergi geliriyle emekli maaşı ödemiyor. Fonları var, tek bir kişiyi bile 60-65 yaşından önce emekli yapmamışlar.

Bugün Sgk'ya asgari ücretlinin ödediği prim 1.055 TL arkadaşım. Sağı solu önü arkası 1.055 lira. %70 asgari ücret üzerinden prim yatırıyor.
    Şuan 22 milyon SGKlı çalışan 9,5 milyon emekli var.
    Çok yakında emekli sayısı 15 milyon olacak. Sistem ne kadar dayanabilir? Taşıma suyla değirmen ne kadar döner?

bu karanlık tablodan da aslında benim söylediğimi destekleyen bir sonuç çıkıyor:

emekliliği başkalarının üstüne yıkamayız.. herkes kendi emekliliğinden sorumlu olmalı. bunun için emeklilik sistemi tercihli hale gelmeli..

insanlar brüt maaşı üzerinden vergisini ödesin.. geri kalan parasının tamamını alsın..istediği yere yatırımını yapsın..

hayattaki her şeyi sağlık sigortası zorunluluğuna bağlayacaksın.. araba mı alacaksın ? sağlık sigortan yoksa alamayacaksın.. aklına gelen herhangi bir şey için..sağlık sigortası da özel veya kamu olması yeterli olacak.. teknik detaylara devlet ve şirketler çalışsın..

ama emeklilik tamamen tercihli olmalı.. hukumete 20-30 yıl sonra ödeyeceği parayı şimdiden verirsen o parayı çarçur eder, sana verme zamanı geldiğinde de bin dereden su getirir..

amerika bu işi çözmüş.. ücretler brüt üzerinden.. isteyen emeklilik sistemine katılıyor, hatta teşvik var.. ama zorunluluk yok.. aklın yolu bir..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

yukarıda söylediklerim bundan sonrası için.. yani ilk işe girenler tercih yapabilsin..

şu anda sistemde olanlara da sistemden çıkma hakkı tanınmalı..

benim emeklilik için ödediğim paranın enflasyonla düzeltilmiş halinden %30 kesilerek bana verilsin benim kabulümdür..

hükümetin emeklilik sömürüsüne ancak bilinçli çalışan son verebilir..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Tam aksi de olabilir
    trafik hastalik sosyal patlama
    dugun de silah atilisi vb vb

Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Örnek tam olmamış.
    Örneğin kişi 75 yaşında vefat edeceğini varsayalım, biri 10 yıl maaş alacak diğeri 20 yıl.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

En cok bunu merak ederim
    ama bir de sunu dusunun
    intibak yasasi diye bisi var ama hic konusulmaz

Alıntı Originally Posted by ada Yazıyı Oku
    Ben şu an emekliyim fakat ben de 5 yıl eyt'li olmuştum.Eyt yasası öyle veya böyle çıkarsa ben ve benim gibi uzun yıllar eyt li olan binlerce insanın geçmişte gasbedilen seneleri ne olacak? Geriye dönük olarakta bir hak tazmini gerekmez mi ?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

8. Bu saydıkların istatistikte genel ortalamayı değiştirmez
     Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Tam aksi de olabilir
    trafik hastalik sosyal patlama
    dugun de silah atilisi vb vb

Sayfa 26/472 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız