Yurtdışına kaçan bıyıklı geri gelebilir...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Yurtdışına kaçan bıyıklı geri gelebilir...
dertleri üzüm yemek değil, bağcı dövmek olan troll tayfa- fiyatların artmıyor olmasını ekonominin kötü idare edildiğine kanıt olarak sunmak derdinde, yani tek saplantıları hükümeti, ülkeyi ve ülkenin insanlarını kötülemek.. kısacası, siyasi goygoy.. bu trolleri kaale almak sadece zaman kaybı olur..
işimize bakacak olursak, yani gayrimenkul yatırımı yapmak içi doğru bir zaman mı? diye analiz edecek olursak, unutmamak gereken ilk şey- uzun vadeli bir yatırımı konuşuyor olduğumuz.. bugün yapılan bir yatırımın doğru olup olmadığı 5 sene sonra belli olacak.. benim 5 senedir söylediğim şey- markalı koonut projelerinden asla alım yapmamak gerektiği çünkü müteahhitlerin piyasa yapıcı olarak domine ettiği bir pazarın gerçek fiyatı yansıtmayacağı idi.. nitekim bugün tıkanan pazar A-sınıfı lüks sitelerdeki evler, TL bazında bile kaybettiren siteler var.. marka projeler dışında gayrimenkulde her zaman fırsat olabilir..
mesela egede gediz ovasındaki tarla fiyatları 2011 senesindeki 3 lira'dan 2016 senesinde 15 liraya geldi.. her iki tarihte de reel işlem yaptığım için söylüyorum bu rakamları, kendi işlem fiyatlarım.. 5 yılda 5 kat..
yandaş trollerin bu çaresizlikleri oldukça gülünç olmaya başladı. yavaş yavaş idrak edecekler ama jeton geç düşüyor demek ki. bu zevatın "kat karşılığı" model yada ekonomi süper güzellemesi yaptıklarını çok iyi hatırlıyoruz. ama son yılalrdaki realiteye dönüş güvendikleri dağlara kar yağdırdı. şimdi her gün doların düşmesini bekliyorlar. yazık.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Ev almayı yatırım olarak düşünen için bi kötü bir durumdur. Ama ihtiyaç olarak almak isteyen için iyi bir durumdur...
Burda ağırlık yatırım olarak almak isteyenlerde olduğu için böyle bir tablo çıkıyor...
50.000 tl maliyet ile 6 yıl.önce alınmış bir 2+1 dairenin güncel fiyatı 110.000/130.000 tl kira getirisi 450 tl 110.000tl den satıp %12 mevduat faizine geçmek (976 tl net getiri)bana mantıklı geliyor. Ev sakarya korucuk dorukkentte.
LG-D693TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Artmasın kardeşim.bir yerden ev almayı düşünüyorum.fiyatina yetişemedim.bu ev daha ne kadar artacak.artacaksa müteahhit bekleyip niye satmıyor da simdi bize ucuzdan veriyor.nasilsa artacak ya.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1800 lira kira verdiğim evin üst katına 750 istiyordu. 690 a düştü.
460'tan alıcıyım. ( kira ×200 + evin içine en az 100 harcamış. )
Henüz söylemedim komşuya, gerçeklerle yüzleşsin birkaç ay sonra konuşacağım. Satılırsa da sağlık olsun sıkıntı yok.
Yer İmleri