Sayfa 264/7020 İlkİlk ... 1642142542622632642652662743143647641264 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 2,105 - 2,112 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Netflix, Keanu Reeves, Carrie Preston ve Lili Taylor'in oynadigi komedi-drama To the Bone'un ilk fragmanini yayinladi.

2. Universal Pictures ve DreamWorks, Haley Bennett, Miles Teller ve Amy Schumer'in oynadigi, Irak'ta bulunan bir grup Amerikan askerinin ulkeye dondukten sonra yasadiklari adaptasyon surecini anlatan askeri drama Thank You For Your Service'in ilk fragmanini yayinladi.

3. CBS Films ve Lionsgate, Dylan O'Brien, Michael Keaton, Taylor Kitsch'in oynadigi aksiyon-gerilim American Assassin'in red band fragmanini yayinladi.

4. Tarih ve politika biliminin kurucusu Italyan filozof, devlet adami, diplomat, askeri stratejist, sair ve oyun yazari Niccolò Machiavelli'nin olum yil donumu (21 Haziran 1527)

"Senin neye benzedigini herkes gorur ama ne oldugunu cok az kisi duyumsar."

5. Yuksek Ronesansin Mannerist Italyan ressami Sebastiano del Piombo'nun (Sebastiano Luciani) olum yil donumu (21 Haziran 1547)

La Resurrezione di Lazzaro (The Raising of Lazarus, 1517 - 1519), National Gallery, Londra

6. Barok donemin Italyan ressami Andrea Sacchi'nin olum yil donumu (21 Haziran 1661)

Il riposo di Venere (Venus at Rest, 17.yy yarisi)

7. Fransiz filozof, roman ve oyun yazarı, politik eylemci, biyografi yazari ve edebi elestirmen Jean-Paul Sartre'in dogum yil donumu (21 Haziran 1905)

"Biliyorum. Bana tutku verecek herhangi bir seye ya da kimseye artik rastlamayacagimi biliyorum. Birisini sevmeye kalkismak, onemli bir ise girismek gibidir, bilirsin. Enerji, kendini veris, korluk ister. Hatta başlangicta bir ucurumun uzerinden sicramanin gerektigi bir an vardir. Dusunmeye kalkarsa atlayamaz insan. Bundan boyle artik bu gerekli sicrayisi yapamayacagimi biliyorum." Bulanti

"I know. I know that I shall never again meet anything or anybody who will inspire me with passion. You know, it's quite a job starting to love somebody. You have to have energy, generosity, blindness. There is even a moment, in the very beginning, when you have to jump across a precipice: if you think about it you don't do it. I know I'll never jump again."

"Yazi ile dogdum ben. Yazidan once, yalniz bir ayna oyunu vardi ortada; daha ilk romanimla birlikte, aynali saraya bir cocugun girdigini anladim. Yazmakla var oluyor, buyuklerin elinden kurtuluyordum; ama yalnizca yazmak icin yasiyordum ve "ben" dedigim zaman, "yazan ben"i kastediyordum." Sozcukler

"I was born from writing: before it, there was only an interplay of mirrors: from the time I read my first novel, I knew that a child had entered the palace of mirrors. Writing, I existed, I escaped from the adults; but I only existed to write and if I said: me, that meant I who write."

"Baskalarinin ozgurlugunu amac edinemedigim surece kendi ozgurlugumu amaclayamam."

Sayfa 264/7020 İlkİlk ... 1642142542622632642652662743143647641264 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •