Buna küçük bir düzeltme yapayım...Bu yıl henüz 8 bin lirayı görmedi inşaat demiri, ama çelik profil olarak daha üzerini de gördü..
Geçen yıl...3 binli seviyelerden yıla başladı, 8. ay Ağustos gibide 4 binin üzerine çıkmıştı...(Aralıkta da 5 binli seviyelerin üzerindeydi)
Ben yaklaşık yıl ortalamasını yazmıştım...
Daha önce 13 Ağustos 2018'de 4.300'leri gördü o sırada hem dışarıda demir fiyatı artmıştı hem de içeride malum nedenlerden dolar artmıştı.
Sonra ocak 2019 döneminde 2.900'lere gevşedi...
Son düzenleme : Karatay; 07-07-2021 saat: 19:01.
1540 pekala mümkün ama piyasa çok zayıf. buralardan daha yukarılara gitmekte çok zorlanıyor. tepeden 100 puan düştü, ancak 35 puanı çok hacimsiz yukarı aldı. bu trendi değiştirmez.
bofa'nın 53 bin longu vardı. o olmasa bu alım yükünün altına girer miydi? pek emin değilim.
dejavu gibi mart ayında da aynı şeyleri yaşamıştık. bankalar fena gitmiyordu, faiz indirimi beklentisi vardı, bofa ara ara yüklü mal alıyordu vs vs.
izleyelim bakalım.
audentes Fortuna iuvat
Sonuç olarak, dış piyasalar zigzaglar ile yeni ve son zirvelere giderken, biz de zigzaglar ile C dibine ineceğiz gibi bir görüntü var. Bist30 da 1300 ile A dibini yaptık. 1570-1580 aralığında da B tepkisi yaptık. Şimdi C ile zigzaglar yaparak iniyoruz diye düşünüyorum. Bist30 1580 üzerine çıkmadan da durum değişmeyecek görünüyor ve 1580 üzerine çıkacak güç pek görünmüyor.
Aslına bakarsanız, normalde FDow ile birlikte yeni zirveye gidiyor olmamız gerekiyordu. Ama öyle zeka özürlü işler yapılıyor ki, borsamız tam olarak terk edildi, yabancı yatırımcı sadece satıp çıkıyor. Yani yatırımcı yok, hırsız fonlara ve bademlere kaldı borsa.
Şu vadeliye 2 taban çektirme başarısı gösterenleri kutluyorum. O günden beri tat tuz yok.
Naci başkan gitmese 200 gelmiş bile olabilirdi şimdiye kadar. Hala nedenini öğrenemedik, harcadılar başkanı. Satan *****.... diye sattı taban taban. Kimse çok delikanlı imiş.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri